perjantai 30. maaliskuuta 2018

Paimennus 60

Pitkäperjantaina käytiin Siirin ja Riehan seurana Pukkilassa paimentamassa Kristiinan opissa. Oli ihanan keväinen sää, aurinko paistoi ja tehtiin isolla pellolla töitä. Tuli tosi lämmin kun aurinko lämmitti jo niin kovin. IHANAA! :) Cavan treeninä oli taas tutut suuntakäskyt. Ne ei vaan tunnu etenevän, tai nyt ollaan ainakin jämähdetty paikalleen. Ensimmäisellä kierroksella Cava nautti kovasti isosta pellosta ja se otti ihan älyttömät etäisyydet ja siinä tavallaan poistui mun vaikutuspiirin ulkopuolelta kokonaan ja rallatteli isoa ympyrää lampaiden ympärillä joka kierros vähän kovempaa. Lopulta jouduin vähän houkuttelemaan Cavaa alkuun, että sain sen enemmän lampaille ja hommiin. Ensimmäinen kierros oli meille tosi vaikea, varmasti isolla pellolla oleminen pitkästä aikaa vaikutti siihen kun Cava tästä hieman kiihtyi ja suuntakäskyt on muutenkin hankalia. Olisi ollut järkevämpi tehdä alkuun jotain helpompaa (vaikka niiden stoppien vahvistelua), missä Cavan lampailla oloa olisi saanut vahvistettua.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen Kristiinalta tuli sanomista siitä, että itse heilun liikaa lampailla enkä kuitenkaan vie palautteita loppuun vaan sanon saman asian koiralle sata kertaa ja se ei siltikään tottele :D oli siis tosi TOTTELEMATON CAVA! Mutta ihan totta, itse hikoilin hulluna ja ei vain oma auktoriteetti riittänyt taaskaan ja Cava otti kyllä tästä ilon irti rallaamalla lampaita ympäri. Seuraavalle kierrokselle sain tehtäväksi pyrkiä pitämään Cavan paremmin lampailla ja estämään sen ympyrän juoksentelut ja vaatimaan siltä maahanmenot paremmin läpi eikä toistamaan käskyä monta kertaa. Lisäksi mua neuvottiin enemmän liikkumaan ja omalla liikkeellä blokkaamaan koiraa jos se ottaa väärän suunnan eikä niin paljoa heilua kepin kanssa. Toinen juttu oli myös se, että isolla pellolla korostui mun virhe mitä oon paljon suuntien opettelussa tehnyt. Eli pyörinyt ympyrää koiran perässä sen lähtiessä kiertämään lampaiden taakse. Nyt kun en sitä tehnyt yhtä selvästi kuin pienemmässä tilassa niin Cavahan ei suuntakäskyllä mennyt kuin ehkä 1/4 koko ympyrästä…

Toinen kierros oli kyllä parempi. Suunnat oli hankalia, etenkin oikeaan Cava ei meinannut millään lähteä. Peruskuljetus oli ihan nättiä ja erityisen tyytyväinen olen siihen, että kun LOPULTA saatiin joku yksittäinen suunta onnistumaan ja palkaksi Cava sai nostaa lampaat ja tässä treenattiin poispäin ajossakin käytettävää "aja" käskyä niin Cava teki tosi tosi nättejä nostoja! Se lähti liikkeelle rauhassa ja se myös kulki suoraa lampaita kohden (mikä oli tavoite) eikä lähtenyt heti kiertämään ja kaartamaan. Näytti niin hyvälle omaankin silmään! Näihin olin tosi tyytyväinen vaikka suunnat olikin tällä kertaa yhtä tahtojen taistelua niin joku sentään onnistui. Muuten aloitukset sekä ensimmäisellä että toisella kierroksella oli melko huonoja. Näkyi juuri se että ei olla isossa tilassa treenattu ja kun koira jätettiin vähän kauemmas lampaista niin se tuli tosi vauhdilla. Totteli kyllä hyvin ja sain vauhdin maltillisemmaksi ennen kuin Cava lampaille asti tuli, mutta se miten nousi alussa maasta lampaille oli juuri sellaista sikapossu Cavaa mitä ei olla hetkeen (tuossa määrin) nähty.

Ihana paimennuspäivä hyvässä seurassa, sää suosi ja koirakin oli ihan taitava. Mä sain toisen kierroksen jälkeen jo kehujakin, että paransin huimasti omaa toimintaa ja liikuin enemmän ja selkeämmin. Hyvä minä! Vielä kun muistaisi että mitä kaikkea tein, että voisi samat jutut toistaa seuraavassa treenissä heti alusta :D Kristiina oli sitä mieltä, että Cava voisi seuraavaksi alkaa treenata jakoja, Kristiinan mielestä se olisi hauska treeni meille. Täytyy sanoa, että pienellä kauhulla odotellaan seuraavia Pukkilan treenejä jos jakoja todella aletaan tekemään.

© Kiira Käyhkö, kiitos! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!