sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Viikonlopun tokoiluja

Eilen oltiin ATD:n hallilla treenaamassa HSKP:n kisaavien ryhmässä. Treeneissä teemana oli maahanmenot ja tehtiinkin niitä vähän poikkeavasti normaaleista treeneistä. Kivaa vaihtelua ja samalla tuli tehtyä hyvät häiriötreenit. Aloitettiin "viestillä", jossa meillä oli kaksi joukkuetta ja kuljettiin toisiamme vastakkain ja noin puolessa välissä matkaa oli tötsät jossa koira piti käskeä maahan. Tämä oli hauska harjoitus ja samalla tuli hyvää häiriötä kun vieressä muut teki samaa liikettä. Cava selvisi hyvin ja oikein tsemppasi, teki hienoja maahanmenoja. Toisena kisana meillä oli "tuoli leikki", jossa aina hitain maahanmenijä tippui pois seuraavalta kierrokselta. Tässäkin tuli hyvin häiriötä kun oltiin vaan toisessa päädyssä hallia ja tila ei ollut järin suuri. Cava tuntui hyvälle eikä ottanut niin pahasti häiriötä kuin yleensä. Itsekkin pystyin olla rennompi. Vauhdikkaampien maahanmenojuttujen jälkeen otettiin vielä hieman kestoa maahanmenoihin.

Maahanmenosulkeisten jälkeen meillä oli paikalla istuminen. Se olikin hankala ja Cava valahti heti aluksi maahan. Kävin palauttamassa ylös, mutta istui hassusti lonkalla koko loppu ajan. Paikallaolon jälkeen tehtiin yhteisesti kisamainen/palkaton suoritus. Liikkeinä kaukot, seuraaminen, liikkeestä maahanmeno, vapaavalintainen temppu ja lopuksi vielä yksi siirtymä ja perusasento, josta palkka kun liikkuri sanoi "liike alkaa". Cava teki ihan ok suorituksen, temppuun (valitsin meille sivulta pyörähdyksen) se vaati kaksi käskyä, täytyisi tehdä tämmösiä ei-tokoliikkeitä liikkurin kanssa myös. Olisi huligaanille hyvää kuuntelutreeniä. Kaukot ei oikein sujunut, mikä ei sinänsä yllätä :( seuraaminen oli ok vaikka muutama turha kontaktin tippuminen mahtui kaavioon. Fiilis oli kuitenkin tasainen. Kuunteli vähän huonosti, mutta toisaalta hallissa oli monta koiraa tekemässä saman liikkurin käskytyksillä ja selvästi otti niistä häiriötä. Pitäisi päästä useammin tekemään tämmöistä. Lopuksi otettiin vielä paikalla makuu. Kuunteli hyvin oman käskyn (oli rivissä vikana), mutta aloitti hirveän haistelun kun jätin sen riviin. Ihan älyttömästi on nyt treeneissä haistellut, en tajua mistä yhtäkkiä tullut tällainen. Jouduin käydä monta kertaa sanomassa haistelusta (tuskin paras mahdollinen toimintatapa, mutta en keksinyt mitään muutakaan siinä kuin kieltää ja kehua ja palkata kun keskittyi tehtävään).

Tänään oltiin aamusta hallilla treenaamassa omalla porukalla. Eilisten maahanmenosulkeisten jälkeen luvassa oli seuraamissulkeisia. Seuraaminen olikin oikeastaan päivän teema ja kaikki teki sitä :D Cava ei paljon muuta saanutkaan tehdä. Kodakin oli mukana hömppäämässä tokoa ja tekemässä temppuja. Seuraaminen oli kamalaa. Vasta treenin lopuksi sain siitä irti muutamia hyviä kohtia. Joko edisti törkeästi tai sitten pomppi holtittomasti. Huoh. Epätoivo iskee, tuleeko tosta seuraamisesta enää ikinä kunnollista? Miten se on niin kammottavaksi päässyt? Miksei mikään treeni mitä teen tunnu auttavan muuta kuin hetkellisesti ja hetken päästä samat ongelmat on taas liikkeessä? Mielentila varmaan isoin ongelma ja se pitäisi saada ratkaistua. Kiihtyy seuraamisesta ja ei sitten pakka pysy kasassa. Ei auta muuta kuin treenata lisää ja olla tosi tosi tarkka kriteereistä.

laskiaissunnuntain treeneihin piti tietysti saada myös laskiaispullia :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!