keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Paimennus 50

Eilen käytiin Seutulassa paimentamassa. Pohja oli melko liukas ja tehtiinkin treeni sitten toisessa aitauksessa kuin normaalisti. Siellä pohja oli parempi ja luntakin vähän, kaikki pysyivät pystyssä :) Koska pohja ei ollut ihan paras mahdollinen niin tehtiin jonkun verran ihan vaan aloituksia ja lopetuksia ja niiden välissä vähän peruskuljetusta. Se oli kyllä meille tarpeellinen treeni, aloituksia ja lopetuksia tulee treenattua ihan liian vähän ja Cavalla on jonkun verran ollut etenkin lopetuksissa mutta myös aloituksissa lampaille karkaamista ilman lupaa. Cavalla on ollut peruskuljetuksessa haasteena pysyä siellä lampaiden takana ja se mielellään juoksisi mun ja lampaiden edelle. Lisäksi se tekee mielellään kaikkea muuta turhaa säätöä. 

Meillä ollut myös haasteena se, että Cava on saanut liian pitkää toimia lampaille omien halujensa mukaan ja tehdä mitä itse haluaa. Nyt kun oon koittanut sitten saada jotain omia sääntöjä vietyä Cavalle läpi niin se ei Cavalle sovikkaan ja neiti häipyy lampailta lällättelemään mulle kauemmas. Ei tunnu olevan erityisen paineessa, ei vaan halua vastaanottaa mun palautteita ja poistuu tilanteesta kauemmas. Takaisin tulee ihan samalla tavalla possuillen eli ei ole mun viestit mennyt sille perille. Ärsyttävää kun en osaa olla tarpeeksi tiukkana ja oon edelleen tosi epävarma paimennuksessa että mitä mun pitää milloinkin tehdä. Eilen sain kuitenkin annettua muutaman kerran ihan oksti palautetta niin että viesti meni Cavallekkin perille ja muutaman kerran onnistuin oikeassa kohtaa kääntymään sitä vasten kun se oli juoksemassa musta ja lampaista ohi niin, että Cava joutuikin vaihtamaan suuntaa ja kiertämään takaisin lampaiden taakse.

Positiivista eilisistä treeneistä oli se, että tosiaan sain Cavalle muutaman kerran sanottua sen liiasta vauhdista niin, että viesti meni perille. Videolla näkyvä aloitus oli myös Cavaksi tosi siisti ja rauhallinen. Mia kouluttaja myös sanoi Cavan pitävän ihan nättiä etäisyyttä ja se on meille kyllä iso positiivinen asia. Cavalla (kuin myös monella muulla aussiella) haasteena on juurikin sen vauhdin lisäksi se, että lampaita haluttaisiin työstää ihan liian läheltä. 

Alla lyhyt videopätkä eilisistä treeneistä ja toinen pätkä vuosi sitten. Piti etsiä tuo vuoden vanha pätkä uudelleen, jotta voisin masentua vähän lisää tästä paimennnusharrastuksesta... Ollaan kirjaimellisesti ihan samassa tilanteessa kuin vuosi sitten :D

Tässä olikin tämän vuoden viimeiset paimennukset, vaikka pidettiin melko pitkä tauko kesällä niin paimennuskertoja kertyi kuitenkin loppujen lopuksi aikalailla saman verran kuin viime vuonnakin. Ihan hyvin siis kokonaisuutena ehdittiin tänäkin vuonna paimentamaan. Joululahjaksi saatiin uusi 10-kerran paimennuskortti PSF:lle, joten paimentelut jatkuvat vielä ensi vuonna. Kivasti Cava on taas tauon jälkeen päässyt sille "tasolle" millä oli ennen taukoakin. Nyt kovasti kaipaisin itse kuitenkin jo jotain kehitystä, eli yritetään ainakin, ettei taukoa tulisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!