tiistai 5. joulukuuta 2017

Kompassin rally 5/10


Aloitettiin treenit Cavan kanssa houkutuksella. Houkutuksessa olikin kaikenlaista kivaa, noutokapulat tötsinä ja erilaisia leluja (pallo, dami, ankka, koirapehmolelu ja kissapehmolelu). Ajattelin, että noutokapulat tai pallo olisi Cavalle paha. Se ei kuitenkaan kauheasti mennyt itse houkutuksiin, mutta sen sijaan yksi silmäinen kissapehmolelu ja seisova koirapehmolelu olivat Cavan mielestä kammottavat ja ne oli asetettu sinne houkutukseen vähintäänkin syömään pienet viattomat aussiet. Aloitettiinkin treeni ihan sillä että leikittiin omalla lelulla ja annoin Cavan käydä haistelemassa pehmoleluja. Kun oltiin pehmoihin tutustuttu lähempää ei ollut houkutuksessa mitään ongelmaa vaan Cava seurasi nätisti ja kontakti piti hyvin. Tehtiin molemmilla puolilla seuraten. 

Toisena treeninä oli rata/kuuntelutreeni koirille. Radalla oli kaikki kyltit joissa koira tulee eteen istumaan ja siirtyy siitä jotakin kautta sivulle. Tämä oli tosi hauska treeni ja joutui koira ja ohjaaja molemmat keskittymään. Muutama moka kävi Cavalle, lähinnä kun itse jäin liikaa miettimään mutta hyvin selvittiin! Eteen istumiset olivat suurimmaksi osaksi aika hyviä ja suoria, mutta haluaisin ehtiä treenata niihin vielä parempaa ja tarkempaa tekniikkaa(!!). Kirjoitan tästä samasta varmaan jokaiseen postaukseen, mutta ei vaan olla vieläkään ehditty näitä treenata… Monta muutakin "tärkeämpää" juttua treenissä. Nyt Cavalla ollut lisäksi enemmän vapaapäiviä ja se on saanut ottaa aika rennosti ohjattujen treenien välissä. Se oli viime viikolla hieman normaalia väsyneemmän oloinen, joten vapaapäivät on varmasti tullut tarpeeseen. Radan jälkeen tein Cavalle lyhyen (n. minuutin) käytösruudun seisten edessä. Tästä ei huomautettavaa! Tosi rauhallinen seisominen Cavalta, ei mitään häsläystä tai muuta turhaa säätöä. 

Näiden lisäksi meillä oli lyhyt kertaus kukkasista ja molemmat oikeaan/vasempaan puolenvaihdoista. Nämä sujui oikeastaan odotettua paremmin. Hieman tökkii pyörähdys oikealla puolella, joten sitä voisi vielä vahvistella lisää. Muuten ehkä puolenvaihdot vasemmalta oikealle vaativat hieman vahvistusta. Mun pitää yrittää olla koiralle reilumpi ja muistaa sanoa uuden seuraamispuolen käskyn heti kun puoli vaihtuu. 

Lopuksi tehtiin vielä peruuttamista edestä. Ei ollakkaan tätä Cavan kanssa tehty, mutta temppuna se osaa muutaman askeleen peruuttaa mun edestä. Peruutus sujui tosi kivasti! Hieman Cavalla peppu kääntyy oikealle musta katsottuna, mutta otettiin tähän kylttitelineet tueksi ja se suoristi seuraamista heti. Ei oikeastaan kauheasti huomautettavaa peruutuksessa, Cavan mielestä se oli tosi siistiä ja pienellä treenillä saadaan liike varmasti oikein kivasti. Kouluttaja sanoi, että tässä voisi haastaa Cavaa omilla liikehäiriöillä, esim kääntyykin selkä koiraan päin ja sen pitää silti peruuttaa. Nämä on meille tosi vaikeita, Cava suorittaa monia juttuja tosi pätevästi kun oon kasvot siihen päin mutta sitten kun käännänkin sille selän niin edes perus istu käsky ei tunnu tarkoittavan mitään… Erilaisilla selkä koiraan päin treeneillä voisi saada kivasti haastetta myös tokotreeneihin (ainakin kaukoja ja jääviä voisi kokeilla saada toimimaan näin). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!