perjantai 5. toukokuuta 2017

Tokokurssi 5/5


Eilen oli viimeinen Mariannen pitämä kurssikerta. Tehtiin paikallaoloja ja niissä keskityttiin häiriöihin. Vitsit pikkukoira oli hieno! Ollaan oikeastaan koko kevät keskitytty näihin häiriöihin ja edelleen Cava on kovin häiriöherkkä, mutta huikeaa edistymistäkin havaittavissa aika lyhyessä ajassa. Tehtiin tänään häiriöitä istumiseen. Aloitettiin sillä, että jätin Cavan istumaan muiden kurssilaisten eteen ja Marianne häiriköi. Ihan tyypillisiä häiriöitä, vapautuskäskyjä, muita häiriökäskyjä, houkuttelua, kehuja jne. Näistä Cava selvisi hyvin ja pystyttiin vähän kasvattamaan matkaa ja aikaa (aloitettiin niin, että seisoin ehkä metrin päässä koirasta). 

Seuraavaksi myös muut ryhmäläiset saivat tulla häiriköimään Cavaa kävelemällä sen lähellä ympäri ja itse olin ulkopuolella tästä kehästä. Hienosti Cava selvisi. Haastavin oli treenissä se, kun ihmiset Cavan ympärillä menivät tosi lähelle ja kävivät kyykkyyn koiran tasolle. Siinä Cava alkoi näyttää hieman sille, että tekisi mieli käydä vähän moikkaamassa ja pusuttelemassa tyyppejä. Selvisi tästä kuitenkin niin hyvin, että Marianne vielä kokeili häiriköidä Cavaa tarjoamalla sille nameja. Siihen meni kerran, mutta muuten keskittyi tosi hienosti ja piti ihanasti katsekontaktia muhun. 

Vikana tehtiin vielä istumisia niin, että menin itse piiloon ja Marianne häiriköi Cavaa. Cava oli kuulema pysynyt tosi hyvin. Huippu kakara! :) treenikaverikin kommentoi, että vautsi mikä itsehillintä! 

Lopuksi treenattiin seuraamista ja erityisesti takapään käyttöä. Cava sai demota muille ryhmäläisille vatitemppua. Hienosti Cava teki vaikka vadin tilalla oli tasapainotyyny, mikä Cavaa hieman ihmetytti. Tehtiin käännöksiä aika hitaassa vauhdissa kun Cavalla on se seuraaminen vähän semmoista, että tekee tosi paljon töitä etupäällä ja takapään työskentely jää vähemmälle. Hitaammassa vauhdissa etupää hieman rauhottui ja Cava alkoi keskittyä myös takajalkoihinsa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!