tiistai 27. joulukuuta 2016

Paimennus 23

Kuukausi ollut paimennustreeneistä taukoa. Ei olla ehditty paimentamaan kun itse olin viikon reissussa ja sen jälkeen paranneltiin tassuhaavaa. Sitten joulukiireet vielä päälle niin paimennus jäi joulukuussa vähälle. Viime kerralla paimennustreenit eivät oikein sujuneet, joten itsellä houkutteli jatkaa paimennustaukoa ensi vuoden puolelle ja katsoa vaikka keväällä uudelleen jos sujuisi paremmin. Joulu kuitenkin pehmitti itseni ja ajattelin miten kivaa Cavalla olisi päästä paimentamaan. Niinpä suunnattiin joulupäivänä Seutulaan lampaita ihmettelemään. Odotukset eivät olleet korkealla ja aamusta hieman kadutti kun paikalle ajettiin.

Ensimmäisellä kierroksella Mervi lähti mukaan ja itsellä taas pää löi tyhjää. Homma lähti kuitenkin pyörimään kivasti ja ensimmäinen kierros vedettiin läpi Mervi meidän tukena. Cava teki nätisti. Hieman olisi halunnut juosta ympäri, mutta uskoi varsin pienellä sanomisella ja oli yllättävän rauhallinen. Tehtiin ihan vaan kuljetusta ja jouduttiin hieman suunnittelemaan reittiä, kun aitaus oli osittain tosi jäinen. Koitettiin siis vältellä jäisimpiä kohtia, ettei kukaan kaatuisi. Ensimmäinen kierros lopetettiin aika lyhyeen, sillä Cava jaksoi tosi hyvin ja teki nätisti. Mervikin oli yllättynyt, että Cava malttoi ja keskittyi näin hyvin tauon jälkeen.

Toisella kierroksella Mervi lähti taas alkuun mukaan, mutta lähes koko kierros tehtiin sitten Cavan kanssa kahdestaan. Oli ilahduttavaa huomata, että saatiin homma toimimaan ihan kahdestaankin ja että Cava oikeasti osaa ja pystyy. Tauko oli selkeästi tehnyt vaan hyvää, Cava oli varmasti miettinyt asioita ja nyt keskittyi 100% paimennukseen, itse olin ehkä saanut otettua asiaan vähän etäisyyttä ja todettua että se on vaan harrastus. Jotenkin aina kovat paineet onnistua paimennustreeneissä, koska tiedän että Cava on hyvä ja toisaalta myös odotan siltä ja itseltäni paljon. Kun ei itse ymmärrä lajista paljoakaan niin pitäisi ehkä suhtautua siihen vähän rennommin. Toinenkin pätkä tehtiin aika lyhyenä kun kaikki sujui niin kivasti.

Luulen, että Cavalle lyhyemmät ja onnistuneet pätkät olivat nyt paremmat. Se oli treenien jälkeen taas todella väsynyt ja nukkuikin melkeen koko loppu päivän. Cavalla väsymys purkautuu usein pelleilynä ja riekkumisena ja en aina itsekkään ihan ymmärrä, miten väsyttävää paimennus Cavalle on. Vaikka Cava vaikuttaa siltä, että se jaksaa ja pystyy tehdä loputtomasti, niin kyllä sitäkin uudet ja haastavat jutut väsyttävät.

2 kommenttia:

  1. Hienoo et meni hyvin, Cava on hieno! Ja en ymmärrä miks tosta paimennuksesta kerää itelleen niin isot paineet! Ja Kodastakin selvästi huomaa, että paimennus vie voimat, etenkin sillon kun se tekee siellä lampailla jotain oikein, eli vaatii selvästi kyllä paaaljon keskittymistä. Tuolla se nytki ihan unessa tuhisee pöydän alla, kun päivällä käytii lampailla :D

    VastaaPoista
  2. Jep! Viime kertaisen sekoilun jälkeen oli kiva huomata, että kyllä me jotain järkevääkin saadaan aikaiseksi lampilla :D ihana Koda, Cavallekkin tosiaan paimennus tuntuu väsyttävän selkeästi enemmän kuin muut lajit mitä tehdään. Vaikkakin kaikissa tärkeää on se oikea mielentila, fiksussa mielentilassa Cava pystyy mihin vain <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!