perjantai 9. joulukuuta 2016

Junnutoko 11/12

Cavan tassuhaava on parantunut hyvin ja eilen otettiin illalla pienet tokotreenit. Eiliset treenit sujuivat hyvin, mitä nyt alku meni sähellykseksi sekä itsellä että Cavalla, mutta ihan ymmärrettävää tauon jälkeen. Pienen rauhoittumisen jälkeen saatiin jopa jotain ihan fiksua aikaiseksi. Voi että, olisi tehnyt mieli jatkaa treenejä vaikka kuinka pitkään. Meillä oli niin hauskaa ja oli ihana päästä pitkästä aikaa Cavan kanssa tekemään. Treenien jälkeen oma pää pursuili treeni-ideoita ja hymyilytti koko illan. Jos jotain niin ainakin oma motivaatio kasvoi tauon aikana.

Tänään meillä oli Nina Mannerin tokotreenit illalla ja päästiin jatkamaan meidän onnistumisia. Aloitettiin treeni meidän ryhmäläisten kanssa paikalla makuulla. Ensimmäinen "koemainen" paikkis Cavalle. Vierellä koirat ja liikkurin käskytykset. Pidin Cavan remmissä ja jäin aika lähelle. Cava kuitenkin yllätti positiivisesti. Se pysyi ainoana paikalla rauhallisesti ja levollisesti. Hieman vilkaisi sivulle kun kaveri lähti ja kun kaverilla oli haasteita jäädä paikkikseen. Yhden kerran nuuskutteli maata ja siitä sain kommentin, että kannattaa heti puuttua ja kertoa koiralle ettei ole ok. Kouluttajalta saatiin kuitenkin paljon kehuja, Cavalla oli täysin oikea mielentila ja se pysyi hyvin ilman aikomustakaan nousta. Otetaan nyt tehokuuri paikkikseen tavoitteena, että Cava pysyisi n. 2min paikkiksen niin että olen itse pitkällä matkalla. Tehdään myös häiriköityjä paikkiksia (heitellään leluja/nameja/kaveri kutsutaan vierestä/jätetään Cavalle pitkä remmi ja kesken paikkiksen vedetään siitä hieman ja ei saa nousta jne.). Treenataan sivulta maahan kuntoon -> nyt Cava menee aika lyhyenä maahan eikä jää välttämättä hyvään asentoon ja joutuu korjaamaan asentoa/makaa oudossa asennossa. 

Omalla vuorolla tehtiin vähän rally-toko juttuja, koska ajattelin että voitaisiin startata meidän kisaura alkuvuodesta rally-tokon alokasluokasta. Rally-tokon alokas aika helppo ja kiva tapa aloittaa kisaaminen ja lähteä hakemaan hyvää fiilistä kokeisiinkin. Puhuttiin muutenkin kisaamisesta ja Nina oli sitä mieltä, että Cava on tokonkin alokasluokkaan kisavalmis muuten kuin paikkiksen osalta ja sitä suuremmalla syyllä kehotti meitä nyt tehotreenaamaan sitä. Tuli tosi hyvä mieli näistä kommenteista ja motivaatiota treenata. Kivaa, että kaikki se työ mitä ollaan tehty alkaa vähitellen näkyä ja oikeasti kokeisiin meneminen alkaa olla pikkuhiljaa ajankohtaista. 


Treenattiin edestä sivulletuloa oikealta ja saksalaista täyskäännöstä. Lapsinero Cava teki muutamalla avustetulla toistolla jo tosi päteviä suorituksia ja päästiin jo pienentämään apuja. Saatiin kotiläksyksi jatkaa treenejä ja edestä sivulletuloon ottaa erottelutreeniä. Eli edestä sivulle vasemmalle/oikealle/suoraan/takakautta. Kivaa saada ihan uusia treenijuttuja ja vaihtelua! Saksalaisissa käännöksissä tyyppi oli ihan yhtä pätsky. Nina kehuikin, että Cava on harvinaisen fiksu ja nopeasti oppiva koira <3 itsehän olin haljeta ylpeydestä kun huippukoiraani kehuttiin. Nina käski nauttia taitavasta ja minun kanssa työnteosta nauttivasta koirasta. Olen tainnut kouluttajilta kuulla vastaavia kommentteja Cavasta aiemminkin ;) on se vaan ❤️ 

Tehtiin vielä häiriköityjä paikkiksia, jossa Nina yritti houkutella Cavaa luokseen ja heitteli hanskoja yms Cavan yli/eteen. Pari noloa häiriöön menoa Cavalta, mutta tosi hyvää tsemppausta myöskin. Erityisesti lopussa Cava skarppasi ihanasti ja tapitti minua keskittyneesti eikä edes vaivautunut vilkaisemaan häiriöiden suuntaan. Kaikki häiriötreeni on Cavalle kyllä hyväksi, mutta erityisesti ihanien ihmisten lepertelyt saavat sen lankeamaan. Edistystä niissäkin kyllä tapahtunut.

Loppuun pari vauhtiruutua. Ne lähinnä loppupalkaksi. Pientä palautetta tuli treeneissä itselleni siitä, että minun pitäisi luottaa koiraan enemmän. Se on kiltti ja tottelevainen ja hyvin hallinnassa, joten ei pitäisi liikaa varoa ja varmistella. Kisoissa sitten helpompaa ja rennompaa kun luottaa, että koira osaa. Olen tainnut kuulla tämän joskus aiemminkin :D pitää siis tsempata! Huippukivat treenit ja ihania onnistumisia ja uusia treenijuttuja. SuperCava! 

12 kommenttia:

 1. Kivat treeniraportit ja huikea ilme!

  VastaaPoista
 2. Kiva lukea onnistuneita treenejä. :) Toki aina mielummin varmistaa, että treenit sujuu kuin luottaa ja olettaa liikaa. Hyvältä kuulostaa paikkis ja häiriötreeni. Samaa tehty sivulla istuessa perusasennossa? (Me tehtiin sitä ensin myös maassa ja sitten sivulla)
  Kisamaisuutta voisi myös treenata sillä, että teet 2-3 helppoa liikettä putkeen ja välissä vain kehut. Vain loppuun palkka eli esim 3 liikkeen koe, mutta seuraus voi olla 5m matka ja apua tms. Sitä siis, että aina ei tule palkkaa vain kehut. :) En muista ootteko sellaista tehneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niinhän se on! Itsellä vaan huono tapa jäädä liikaa kiinni helppoihin treeneihin ja siinä Cava sitten turhautuu kun vaan toistetaan samaa ja edistystä ei tietenkään tapahdu että siinä mielessä siis pitää rohkaistua luottamaan koiraan :) joo häiriötreeniä ollaan tehty jo perusasennossa ja seuraamisessa sekä luoksetulossa, mutta ehdottomasti sellanen juttu mitä Cava tarttee lisää (ihan kaikissa liikkeissä).

   Ei olla vielä kisamaisia treenejä tehty, ne siis nyt myös ehdottomasti treenilistalle ja myös kokonaisten liikkeiden teko (kun ollaan paljon vaan treenattu paloissa). Sosiaalinen palkka on Cavalle aika vahva ja tykkää tehdä ihan vaan hommia, joten sen suhteen uskoisin pääseväni aika helpolla :)

   Poista
 3. Hienoa että tassu on parantunut ja että Cava oli treeneissä huippukoira! :)

  VastaaPoista
 4. Kivaa, että tassu jo sen verran parantunut, että pääsitte treenailemaan :)

  Uteliaisuuttani kysyn, että miten tossa paikkiksessa sun opastettiin puuttuvan siihen mahdolliseen nuuhkimiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vaan sanallisella "oijoi" huomautuksella. Se on Cavalle toiminut aika hyvin esim. häiriötreeneissä jos menee häiriöihin ja tuossakin korjasi heti asentoaan sitten skarpimmaksi ja piti kontaktin sen jälkeen hyvin ja pääsi siitä sitten kehumaan :) Cava on aika kiltti ja pehmeä niin ei tartte kovaa sanoa, ihan vaan normaalilla puheäänellä oon sanonut. Täytyy katsoa miten lähtee tuolla toimimaan, vaikea sanoa vielä onko meille sopiva tapa kun ei olla montaa paikkistreeniä tehty :)

   Poista
  2. Jipilläkin "oho" toimii aika kivasti monessa liikkeessä - paikkikseen en itse ole uskaltanut mitään huomauttamista yhdistää, kun se on jotenkin niin mielentilan kannalta herkkä liike ja Jipillähän oli aiemmin piippailua paikkiksessa eli siksikin oon tosi varovainen sen suhteen, ettei vain yhdisty paikkikseen "huonoja fiiliksiä". Mut tämä siis vain meidän tilanteessa, ilman moisia menneitä paikkiksen mielentilaobgelmia varmasti uskaltaisikin testata ohottelua :) Hyvä siis, että toimii teillä ja saa Cavan skarppaamaan! Ja kivaa, että kisavalmius lähestyy :)

   Poista
  3. Joo se on varmasti tosi yksilöllistä mikä sopii ja riippuu varmaan pitkälti siitä, että mistä se nuuskuttelu johtuu. Cavalla kun se on selkeästi enemmän keskittymisen herpaantumista kuin sitten paineistumista tmv. Toki ollaan tilannetta korjattu muutenkin (lyhyemmät paikkikset, tiheämpi palkkaus ym. joilla sitten koitettu ennakoida ettei nuuhkimista tulisi. Mutta jos tosiaan on päössyt jo nuuhkimaan niin "ohottelu" toiminut kivasti ja saa Cavan skarppamaan. En tosin itsekkään sitä käyttäisi jos mielentila olisi väärä tai paikkis muuten ei varmalla tolalla. Eli vaatii tosiaan koiran tuntemista, kuten sanoitkin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!