maanantai 14. marraskuuta 2016

Viikonlopun tokoiluja


Meidän treenit painottuvat aina aika vahvasti viikonloppuihin, varsinkin nyt kun töistä tullessa on jo poikkeuksetta pimeää. Päivittäin tehdään jotain pientä tokojumppaa kyllä kotona, mutta meidän asunnossa se jää lähinnä paikallaan tehtäviin liikkeisiin (paikalla olot, kaukot, sivulle tulot eri kulmista, eteentulot lyhyeltä matkalta, tunnari, kapulan pito jne.) Kerran kokeilin lyhyeltä matkalta merkin kiertoa, mutta totesin sen yhden ainoan kerran jälkeen, että EI :D Cavalla liikaa vauhtia ja liian vähän harkintaa, jotta se olisi ollut turvallista tehdä meidän ahtaissa sisätiloissa.

Viime viikonloppuna ehdittiin kuitenkin paljon tokoilla. Perjantaina oltiin kurssilla, josta oma postaus, Launtaina treenattiin aamupäivällä läheisellä parkkipaikalla ja illalla meillä oli kimppatokot uuden ryhmän kanssa hallilla. Sunnuntaina käytiin vielä tekemässä pieni aamutreeni parkkipaikalla. Meidän läheltä löytyi iso parkkipaikka, joka oli aurattu. Siinä ollaan käyty tokoilemassa ja saatu aika kivat treenit tehtyä, koska pohjana ollut pieni lumikerros on ollut suhteellisen pitävä.

Lauantai aamupäivä.
Käytiin parkkipaikalla treenaamassa. Osuttiin sopivasti niin, että siinä oli aika paljon hässäkkää. Saatiin tehtyä hyviä häiriöjuttuja niin, että lapsia juoksi siitä melko läheltä ohi. Sivulla istumista ja kontaktia sekä lyhyeltä matkalta eteentuloja. Sivulla istumisissa katse harhaili jonkun verran, pienellä "oijoi" palautteella kuitenkin rupesi aika nopeasti keskittymään. Harmitti kun mulla oli vaan kuivia nappuloita palkkana, ei ollut tarkoitus tehdä treeniä lenkin ohessa, mutta sitten innostuttiinkin. Eteentuloissa kiinnitti vähemmän huomiota häiriöihin, Cavan oli selkeästi helpompi unohtaa häiriöt kun joutui enemmän keskittymään ja toimimaan. Eteentulot ihan nättejä, aiemmin ovat olleet tosi tiiviitä ja ollaan sitä koitettu korjata, mutta nyt eteentulot olivat omaan makuuni hieman liian väljiä. Eli edelleen oikea paikka vähän hakusessa. Pitäisi ottaa eteentulot ihan tehotreeniin, nyt olen niitä tehnyt ihan säälittävän vähän.

Lisäksi tehtiin seuraamispätkiä. Aika lyhyitä pätkiä ja koitin pitkästä aikaa palkata jo heti ekoista askelista kun lähti iloisella fiiliksellä seuraamaan. Niin paljon tulee palkattua vasta pidempien pätkien jälkeen. Täyskäännöksiä tehtiin myös, ne olivat hankalia. Cava jäi jälkeen ja teki käännöksessä jonkun oudon hypähdyksen osittain taaksepäin ja törmäsi joka kerta kipeästi mun polveen. Täytyy näitä treenata ihan rauhassa ja seuraamisesta erillisenä. Otettiin myös liikkeestä seisomisia ja ne olivat tosi, tosi onnistuneita. Lopetettiin treeni niihin, koska olin niin tyytyväinen. Saatiin nopeita ja napakoita seisomisia ilman käsiapua. Loppupalkaksi lumipallojen perään juoksemista ja remmillä taisteluleikkiä.

Lauantai ilta.
Saatiin joku aika sitten idea vuokrata hallia talveksi käyttöön, lähinnä tokotreeneihin. Kerättiin kokoon pieni porukka ja vuokrataan talven yli joka toinen viikko Agimestaa meidän käyttöön lauantai-iltaisin. Lauantaina meitä oli paikalla vain osa porukasta, mutta saatiin kiva treeni aikaiseksi. Tunti on aika pitkä aika treenille vain yhdelle koiralle, joten Koda saa tulla jatkossa mukaan jakamaan aikaa Cavan kanssa.

Cavalle tein aika paljon vaan ihan rauhoittumista hallissa. Se kun on niin yli-innokas ollut viime aikoina ja siitä yli-innokkuudesta kehittynyt ikäviä lieveilmiöitä (ääntely, tärinä, läähätys, loikkiminen, näpsiminen, keskittymiskyvyttömyys). Päästiin halliin aika siististi ja Cava oli jopa ihan yllättävän rauhallinen koko ajan. Ei se ihan täysin rento ollut, mutta pystyi leikkimään ja syömään ja keskittyi suurimmaksi osaksi muhun vaikka ympärillä oli häiriötä ja muut treenailivat. Alkuun siis vaan istuskelin Cavan kanssa lattialla ja palkkailin sitä rauhallisesta olemisesta ja kontaktin ottamisesta.

Aika nopeasti Cava keskittyi sen verran että pystyi jo treenaamaankin, vaikka aika ylivirittyneessä tilassa se helposti tuppaa olemaan. Rauhoittumisharjoituksia siis jatketaan vielä tulevillakin kerroilla. Treenattiin vähän seuraamista, merkin kiertoa ja loppuun otettiin paikalla makuu rivissä. Pysyteltiin Cavan kanssa kuitenkin hieman sivummalla ja tehtiin omaan tahtiin. Hienosti Cava pysyi ja sain jopa häiriköityä sitä heittelemällä nameja maahan. Vähän jännitti ja katsoi muita, mutta olin ihan tyytyväinen. Levollisella mielellä kuitenkin makasi paikoillaan saman ajan kuin kaveritkin.

Sunnuntai aamu.
Sunnuntaina meillä oli paimennustreenit aamupäivästä ja iltapäivälle isänpäiväohjelmaa, mutta aamulla ehdittiin käydä tekemässä puolisen tuntia treeniä ulkona. Ruutua ja noutoa. Molemmissa haettiin malttia ja keskittymistä. Vaadin Cavaa tekemään lyhyen seuraamispätkän/istu-maahan-istu vaihdon sivulla ennen noutoon tai ruutuun lähetystä. Ruudussa paikka oli taas alkuun vähän hukassa, mutta sain palkan suunnalla sitä aika kivasti autettua. Viimeiset toistot oli tosi hyviä. Kokeilin myös pari kertaa stopata seiso käskyllä ja käskeä siitä maahan kun tehtiin aika läheltä ruutuun lähetyksiä. Cava teki hienosti. Vaikka edelleen jatketaan ruudun paikan etsimistä, niin selkeästi voi välillä jo vaatia sitä stoppia ja maahanmenoakin siellä ruudussa ennen palkkaa. Hieno Cava!

Noudoissa tehtiin aluksi heittoja ja siitä lyhyt keskittymistä ja kuuntelua vaativa tehtävä ja sen jälkeen nouto. Cava kuunteli hyvin. Vain ekojen heittojen kohdalla Cava valahti eteenpäin ja jäi kapulaan liikaa kiinni. Ei olla tätä kauheasti ehditty treenata, joten hurjaa edistystä tullut ihan parin treenin jälkeen. Loppuun tehtiin vielä tehotreeninä kapulan nostoja. Siistejä nostoja. Taito-Cava :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!