maanantai 11. helmikuuta 2019

Möllitoko AVO

Lauantaina oltiin taas möllitokoilemassa. Vieläkin avoimessa luokassa, mulla on pieni kammo voittajaluokkaa kohtaan ja vaikka ollaan tovi treenattu niitä liikkeitä, en vielä uskaltanut ilmottautua voittajaluokkaa kokeilemaan. Vähän tuntuu, että junnataan nyt tokossa paikoillaan, mutta haetaan vielä varmuutta voittajan liikkeisiin. Toivottavasti kuitenkin tänä vuonna uskallettaisiin voittajaluokka korkkaamaan.

Lauantain epikset oli AgilityAkatemialla, tuttu halli, mutta oltiin eri kentällä kuin yleensä eli siinä mielessä tuli uusi paikka ja kisatilanne testiin. Cavalle hallikokeet on ollut vaikeita, joten tosi kiva että nyt saatiin onnistuminen. Tuomarina möllikokeessa oli Pirkko Bellaoui.

Paikkis 9,5  
Cavaa en saanut ennen paikkista viriteltyä vaan sillä tuntui olevan ajatukset muualla ja hajuissa. Liikkuri ja tuomari puhui hetken ennen liikkeen alkua, tein tässä virheen ja Cava oli mulla koko ajan sivulla. Jotenkin nuupahti jo siinä ja ajatukset oli ihan muualla. Jäi istumaan ihan ok, mutta oli kovin huolimattoman ja löysän oloinen. Mietin, että mahtaakohan tipahtaa lonkkaistumisesta maahan. Puolessa välissä tuli hieman jännitystä kun Cavan viereinen koira spurttasi ensin omistajan luokse, mutta ei antanutkaan kiinni ja teki pienen kunniakierroksen hallissa. Cava ei onneksi näyttänyt tästä häiriintyvän. Olikin meille eka kerta kun paikkiksesta lähtee koira. Kun tuli aika ja palattiin koirien luokse Cava alkoi haistelemaan vimmatusti. Rauhottui kun palasin sen taakse ja sivulla ei enää haistellut.

En tiedä miksi Cava alkanut hieman paineistua? kun palaan sitä kohti liikkeissä. Se ei normaalisti ole mikään haistelija niin tuntuu että koittaa sillä rauhoitella itseään. En halua kieltää tosta haistelusta, koska se ei vaikuta olevan mitään huolimattomuutta vaan selvästi tuntuu hieman ottavan painetta siitä kun mä tulen kohti. Muutama treeni-idea tätä ajatellen onkin mielessä, mutta jos jollain on ajatuksia/vinkkejä niin saa kertoa!

Hyppy 10 
Yksilöliikkeet alkoi hypyllä. Otin Cavan taas kehään ilman hihnaa, vähän jännitti kun odotustila oli taas ahdas, mutta Cava tuli nätisti. Hypylle kun asetuttiin Cava tuntui taas vaipuvan johonkin omaan kuplaansa enkä saanut liikkeen alussa tunnetta, että tehdään yhdessä. Hypyn suoritti kuitenkin hyvin.

Kaukot 9
Siirtymä oli vaikea, ei tullut kunnolla mukana kontaktissa vaan haahuili vieressä. Koitin kehua kun otti kontaktia, mutta se ei nyt auttanut. Sivulta maahanmeno tosi hidas, haisteli kun käännyin kohti ja ensimmäiseen vaihtoon tarvi lisäkäskyä, olisi ehkä tehnyt ekalla käskyllä mutta annoin toisen käskyn. Vähän ehkä hätäilin tässä itse. Muut vaihdot teki ensimmäisellä käskyllä, mutta huomattavasti normaalia hitaammin. Nää kaukot on kyllä yksi ikuisuusprojekti :D jos jollain on vinkkejä, miten koiralle saisi iloiset kaukot siirrettyä koesuoritukseenkin niin saa kertoa!

Liikkeestä seisominen 8,5 
Seuraaminen oli ihan ok, tuntui tulevan useamman askeleen perään käskyn jälkeen, mutta en ole varma. Tässä etutassu liikahti kun tulin kohti ja käänsi päätä vähän pois. Ihan kuin ois tässäkin siis vähän paineistunut kun kävelin kohti? höh. Teki perusasennon liikkurin käskyllä.

Luoksetulo 9,5
Maahan ok, oli haistellut mun kävellessä pois päin tosi paljon ja laajalta alueelta.. Kun käännyin kohti näytti ihan skarpille ja tuli sivulle reippaasti.

Nouto 10
Nosto olisi saanut olla siistimpi, mutta muuten ihan hyvä. Pito on taas huonontunut, juostessa jotenkin löysä ote, sivulle tullessa parantaa kyllä ja pitää tiiviisti irrotukseen asti.

Liikkeestä istuminen 10
Luulin ensin, että jäi seisomaan, mutta iloinen yllätys kun käännyin ja istuikin reippaana paikoillaan. Tässäkin vähän näytti levottomalle kun kävelin kohti... :(

Kierto 0 
Kierto nollattiin, bongasi mun mielestä kierron kyllä sivulla ja lähti reippaasti kiertoa kohti, mutta kesken matkan vaihtoikin ruutuun ja juoksi sinne. Stoppasin ja käskin uudelleen kiertää ja teki siitä sitten kierron... :D Varmaan luuli, että ruudussa on lelu kun ollaan nyt tehty paljon ruutua ja siellä ollut lelupalkka odottamassa.

Seuraaminen 9
Tämä tuntui hyvälle, jokunen vino perusasento ja peruutus nyt on edelleen aika rumaa, mutta perus seuraaminen tuntui siistille ja turhaa pompotusta ei tullut. Peruuttaminen kuntoon ja perusasennot suoriksi niin hyvä tulee.

Ruutu 5
Vikana liikkeenä ruutu. Juoksi reilusti yli takaa, kun kutsuin juoksi sitten edestä yli kun stoppi ei ole niin vahva. Nooh.. Cavalla tosiaan on ollut ongelmia sen kanssa että se on alkanut ennakoida ruudun paikkaa ja jäänyt tosi eteen helposti, niin nyt ei ainakaan ennakoinut. Oma stoppikäsky tuli myöhässä. Vauhtia ja voimaa ei Cavan ruudusta puutu, ehkä voittajaluokan pidempi matka sopii sille paremmin.

Kokonaisvaikutus 10
Tämä toki ilahduttaa aina, mutta täytyy sanoa, että liikkeiden välit oli aika huonoja. Harmi kun niitä on tullut treenattua viime aikoina, mutta se treeni ei nyt oikein näkynyt tässä möllikokeessa. Treenattavaa jäi kovasti, noi haistelut jättöliikkeissä otetaan työn alle heti kun keksin niihin sopivat treenit ja samoin haluaisin löytää keinon puuttua noihin tilanteisiin, missä Cava ikään kuin ahdistuu kun kävelen sitä kohti. Jääviin mietin ainakin etupalkkaa, jolle voisi vapauttaa kun kävelen kohti, olisi ehkä helpompi jos palkka ei tule multa jos nyt jostain syystä musta ottaa painetta. Itse liikkeissä ei ollut isompaa, toki kaikessa voi aina tekniikkaa hio paremmaksi ja paremmaksi, mutta se tekniikan hinkkaaminen ei tokossa koskaan lopu. Maaliskuussa olisi tarkoitus mennä kokeilemaan yli puolen vuoden tauon jälkeen viralliseen kokeeseen, avoimeen luokkaan vielä. Jännittää niin paljon että en tiedä saanko ilmoa tehtyä :D

Tulokseksi siis AVO1 261,5p


2 kommenttia:

  1. Iloiset kaukot on kyllä ikuisuusprojekti. Mä oon saanut ekaa vaihtoa varmemmaksi ja koko liikettä mukavammaksi parilla jutulla: palkannut superherkuilla ekasta istumaan/seisomaan noususta, vaihdellut suoritettavien liikkeiden määrää (koskaan ei tiedä, koska nakkia saa) ja kertomalla koiraa jättäessä, että nyt tehdään kaukot. Ennen sanoin sekä paikkiksessa, luoksarissa ja kaukoissa "odota", eri jättösanat tuntuvat toimivan paremmin.
    Rohkeasti vaan voittajaa testaamaan!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!