torstai 13. joulukuuta 2018

Vuoden 2018 tavoitteiden tsekkaus

Vuosi lähenee kovaa vauhtia loppuaan ja aika käydä vähän läpi, mitä me oikein ehdittiin tänä vuonna tekemään ja kokemaan. Mietin jo hetken, että jätän tämän postauksen kirjoittamatta, koska emme tainneet yhdenkään lajin kohdalla saavuttaa tavoitteitamme ja muutenkin tuntuu, että vuosi meni ohi silmän räpäyksessä. En tiedä oliko meillä vaan kiire tehdä "kaikkea" vai ollaanko totaalisesti junnattu koko vuosi paikoillaan. Niin tai näin, alla meriselitykset tältä vuodelta.

Toko - TK2, ylempien luokkien liikkeiden treenaus ja paikallaoloihin lisää varmuutta 
TK2 jäi saavuttamatta ja tämän vuoden saldona oli vain kolme tokokoetta. 1x ALO1, 1xAVO1 ja 1xAVO2. Olisin halunnut päästä kisaamaan enemmän ja olinkin syksylle miettinyt vielä avoimen luokan kokeita, mutta koska Cavan jalka alkoi vaivata, oli pakko pistää kisasuunnitelmat sivuun. Joulukuulle mietin vielä yhtä koetta, mutta se ehti mennä täyteen kun jahkailin. Ehkä hyvä niin. Jatketaan seuraavana vuonna kisaamisen harjoittelua vielä avoimessa luokassa. Ylempien luokkien liikkeitä on treenattu ja monet liikkeet ovatkin menneet eteenpäin, silti treenimäärät niissä ovat jääneet aika vähäisiksi. Paikallaolot onnistui kaikissa tämän vuoden kokeissa 10 arvoisesti, mutta treenattu niitä ei kyllä ole merkittävästi enempää.

Rally-toko - RTK2 ja voittajaluokan korkkaus
Syyskuun alussa kisattiin rally-tokon SM kisoissa kolmas tulos avoimesta luokasta ja RTK2 koulari, mutta voittajaluokka jäi korkkaamatta. Oikealla puolella seuraaminen ei ole vielä sillä tasolla että tuntisin oloa luottavaiseksi lähteä kisaamaan ja kun syksyllä jäi useammat rally-treenit välistä jalan parantelun vuoksi niin mennään sitten ensi vuonna kokeilemaan uusia kylttejä voittajaan.

Paimennus - säännöllinen treenaus ja suuntakäskyt
Alkuvuosi treenattiin tosi säännöllisesti, mutta toimivia suuntakäskyjä meillä ei vielä ole. Loppuvuonna treenitahti on hieman hidastunut, mutta treenit ovat ollut mielestäni laadukkaampia ja kesällä saatiin jonkunlainen läpimurto ja omat hermot on pysyneet treeneissä paremmin kurissa. Esikoetta olin myös hieman kaavaillut tälle vuodelle, mutta siihen ei kyllä oltaisi oltu kumpikaan vielä valmiita, joten ei edes selattu koekalenteria.

Treenit - treenien parempi suunnitteleminen, parempi mielentila ja laatu korvaa määrän
Mielentilan suhteen on menty tasaista aaltoliikettä. Välillä löydetään mukava ja toimiva vire, mutta sitten taas seuraavissa treeneissä Cava saattaa olla ihan ylivireinen. Tätä vireasiaa on pohdittu kouluttajien kanssa, treenikaverien kanssa ja olempa siitä kirjoittanut omaan treenipäiväänkin pohdintoja ja yrittänyt ymmärtää tuota outoa pientä hörökorvaa. Kokonaisuutena kuitenkin sanoisin, että mielentilakin on tasaantunut. Enemmän on hyviä kuin huonoja treenejä ja saahan koirallakin olla välillä huonoja päiviä. Se onko mielentila tasaantunut iän myötä vai olenko osannut siihen jotenkin koulutuksella puuttua niin en osaa sanoa. Epäilen iän tuomaa viisautta.

Treenejä olen etenkin loppuvuonna suunnitellut enemmän ja olen ollut moniin treeneihin tyytyväinen. Olen tehnyt toistoja kohtuullisesti ja moni liike tuntuu menneen eteenpäin. Kasapäin mahtuu kuitenkin huonosti/epämääräisesti suunniteltuja treenejä sekä liikaa toistoja. Nämä on kuitenkin tavoitteita, joissa ei varmasti ole koskaan valmis vaan aina voi kehittää itseään paremmaksi.

Kisat - oma kisajännitys paremmin hallintaan ja hyvä fiilis itselle ja koiralle kisoihin
Osallistuin tänä vuonna Sporttirakin järjestämälle kisajännitys kuriin verkkokurssille kouluttaakseni itseäni. Jonkun verran koen kurssin auttaneen ja tänä vuonna pystyin myös nauttimaan kisoissa (aina kun hirveältä jännitykseltä ehdin). Etenkin loppuvuodesta Capon kanssa kisatut kolme rally-tokokoetta antoi itselle paljon ja toivon, että oma kehitys kisaajana lähti käyntiin ja päästään Cavan kanssa ensi vuonna harjoittelemaan lisää.

Terveys - terveenä pysyminen ja säännöllinen hieronnassa/fyssarilla/tms käyminen, Cavalle 1 vapaapäivä/viikko
Näissä onnistuttiin hyvin. Fyssarilla on käyty säännöllisesti, vapaapäiviä on ollut sekä pari pidempääkin treenitaukoa. Nyt loppuvuodesta oli tuo jalkavaiva, mutta tekevälle sattuu.


Mira Sinisalon ihana kuva viime talvelta

2 kommenttia:

  1. Mukava kuulla, että koit saaneesi kurssilta hieman uutta näkökulmaa. :) Upea vuosi teillä takana ja kaikkea hyvää teidän harrastusvuoteen 2019! <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista ja kivasta kurssista! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!