torstai 20. syyskuuta 2018

Kohti talvikautta

Tällä viikolla on tehty treenisuunnitelmaa loppuvuodeksi, aloitettu hallikausi ja kaivettu voittajaluokan liikkeet naftaliinista taas mukaan treeneihin. Loppuvuoden treenisuunnitelma näyttää melko uuvuttavalle, joten aika varmasti joudun jotain karsimaan pois. Miten onkin niin hankala saada realistisia treenisuunnitelmia aikaiseksi? Ehkä se tuosta vielä muotoutuu kun treenit lähtevät käyntiin. Tarkoitus olisi kuitenkin hinkata tokoa koko talvikausi kaikkien muiden lajien kustannuksella, rehellisesti tällä hetkellä oma motivaatio ja mielenkiinto ei oikein muihin lajeihin tunnu riittävän ja onhan toko pitkään ollut meidän päälaji muutenkin. Onneksi motivaatiota on tokoon tällä hetkellä muidenkin lajien edestä. Ehtiihän sitä agilityä ja paimennusta myöhemminkin taas tehdä (viimeistään siinä vaiheesssa kun tekee mieli heittää noutokapulalla vesilintua). Paimennus muutenkin niin paljon kivempi kesälajina kuin sitten kurassa ja kylmässä.

Meidän talven treenisuunnitelmaan kuuluu siis lähinnä tokoa ja erityisesti ylempien luokkien liikkeitä. Ne on kaikki jääneet vähän varjoon ja niitä on tullut tosi laiskasti tehtyä. Tunnari ei ole edennyt juurikaan alkuopetuksen jälkeen, hyppynoutojen treenaamista ei ole edes aloitettu, ohjattua noutoa ei ole tehty yli vuoteen ja viime talven jälkeen ylempien luokkien kaukotkin on jääneet ilman harjoittelua. Kovasti oon kuvitellut, että treenataan myös ylempien luokkien liikkeitä, mutta karu totuus on että alo/avo liikkeissä on ollut niin paljon treenattavaa ja hinkattavaa ettei aikaa ole juuri jäänyt pohtia voi/evl kiemuroita. Tässä treenipäiväkirja on kyllä ihan loistava, ei auta kuvitella että kyllä me niitä ylempienkin luokkien juttuja treenataan kun totuus tulee nopeasti esille kun vihkoa selailee.

Me pidetään talvikausi kokonaan kisataukoa, viime talvena Cava ahdistui kovasti hallikokeissa ja itselle jäi sellainen olo ettei haluta halliin mennä kisaamaan. Tarkoitus olisi kuitenkin treenata tätä ja koittaa bongailla epiksiä (rally/toko) ja käydä treenaamassa siellä hallikisatilannetta. Lisäksi tarkoituksena olisi käydä kisoissa ihan vaan turistina ja katsoa saisiko hörökorvaa yhtään rentoutumaan vaikka hälinää ympärillä onkin. Toisin sanoen onko ongelma muut koirat (tuntuu ottavan muista koirista painetta/häiriötä ja vaipuu omaan kuplaansa) vai onko ongelma kuitenkin mun jännittäminen, johon reagoi ja reaktio sitten korostuu siellä hallikisatilanteissa. Oltiin pari viikkoa sitten ASCA:n (Asutralian Shepherd Club of America) rally-tokokokeessa ja ne olivat hallissa. Cava ei pystynyt yhtään keskittymään ja suoritus oli kaikin puolin surkea ja se muistutteli taas itselle viime talven kurjasta fiiliksestä hallikokeiden jälkeen. Toki nämä oli rallyn SM kisojen jälkeisenä päivänä ja Cava oli myös selvästi väsynyt. Silti esim hallin ulkopuolella se leikki, seurasi iloisesti ja tuntui hyvälle, mutta hallissa siihen oli todella vaikea saada mitään kontaktia. Kisataukoa siis tiedossa, mutta toivottavasti kuitenkin saataisiin muuten treenattua näitä tilanteita ja joskus oltaisiin valmiita myös hallikokeisiin.


Keväälle olisi TK2 tavoitteena ja kesällä sitten voittajaluokan korkkaus. Nyt talven ajan keskitytään parantamaan hörökorvan häiriönsietoa, rakentamaan ehjempää koesuoritusta sekä opettelemaan niitä ylempien luokkien liikkeitä. Treenattavaa riittää, mutta Cava on tuntunut nyt hurjan hyvälle ja sen kanssa on ollut tosi kiva tehdä. Yhtenä isona projektina on myös seuraaminen, se on taas levähtänyt aikamoiseen kuntoon ja paikkaa pitäisi saada korjattua hieman taaemmaksi, kontaktiin lisätä kestoa+häiriötä ja peruuttaminen pitäisi saada kuntoon. Paikalla oloon tulee ylemmissä luokissa tämä 2min piilossa olo, joten sitä täytyy myös alkaa harjoitella säännöllisesti. Tämmöisillä ajatuksilla me suunnataan kohti talvikautta ja hallitreenejä. Millaisia treenisuunnitelmia muut ovat tehneet? Onko talveksi kisasuunnitelmia vai ehkä joku isompi projektiliike, joka olisi tarkoitus saada treenattua talven aikana kuntoon?

Me toivotaan vielä kovasti lämpimiä syyspäiviä, jotta ulkotreeneistä pääsee nauttimaan tänäkin vuonna pitkälle loppuvuoteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!