sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Ulkotreenikauden korkkausPerjantaina suunnattiin ekaa kertaa isolle ulkokentälle treenaamaan tokoa. Tuli suunniteltua treenit vähän huonosti ja vaikka olin miettinyt että Cava saattaa ulkona olla hieman villimpi kuin se on nyt hallitreeneissä ollut niin enpä osannut tällaista odottaa. Cava oli suhteellisen rauhallinen vielä kentälle kävellessä ja näytti odottavan rauhassa kun sidoin sen hetkeksi kiinni ruudun rakennusta varten. Kuitenkin heti kun hain Cavan treeniin se tuntui olevan ihan räjähtämispisteessä. Pomppi, ei keskittynyt ja otti vähemmän hallittuja spurtteja milloin minnekkin. Oli tosi vaikea saada siihen mitään kontaktia, se kyllä saattoi istua ja katsoa mun suuntaan, mutta henkisesti se ei ollut lainkaan läsnä vaan ajatukset olivat juoksemisessa.

Olisi pitänyt jo tästä tajuta hieman muuttaa treenisuunnitelmaa, mutta sinnikkäästi lähdin tekemään alkuperäisen suunnitelman mukaan. Kun Cava tuntui olevan hieman kuulolla niin siirryttiin ruudun pariin, tarkoituksena vahvistaa paikkaa. Treeni oli kuitenkin Cavalle liian vaikea, koska mielentila oli täysin väärä ja paikka oli keskittymisen kannalta selvästi vaikea. Juokseminen ruutuun myös villitsi Cavaa lisää ja lopputuloksena oli meidän huonoin ruututreeni aikoihin. Jälkeenpäin ajateltuna tämä ei ollut mikään yllätys ja täytyy ruudun (ja varmasti muidenkin vähän epävarmempien liikkeiden) osalta hieman helpottaa treenejä ulkokentällä ja tietysti nyt käydä ahkerasti ulkona treenaamassa ettei iso ulkokenttä olisi niin valtavan innostava.

Ruudun jälkeen laitoin Cavan hetkeksi kiinni ja mietin uuden suunnitelman lopputreeneille. Päädyin treenaamaan noudon alkua ja kapulan heittoa ja siinä sivulla istumista nätisti. Tämä sujui muutamaa huonoa toistoa, jossa Cavan etutassut liikkuivat, lukuunottamatta hyvin. Koska en kuitenkaan riittävästi ottanut opiksi ruudun kanssa sähläämisestä, päätin vaikeuttaa tätä noutotreeniä tekemällä lyhyen kisamaisen suorituksen, jossa tämä on osana. Tarkoitus oli tehdä liikkeestä maahanmeno, siirtymä ja kapulan heitto ja palkata siitä. Tämä oli ajatuksena tyhmä, koska jäävät on meillä hajoilut ja olin jo viime tokotreenien jälkeen päättänyt tehdä niitä nyt hetken itsekseen. Ajattelin kuitenki, että liikkeestä maahanmeno on niin tuttu liike alokasluokasta, että se varmasti onnistuisi. Eipä onnistunut. Tässä vaiheessa alkoi jo vähän harmittaa, mutta tein muutaman autetun maahanmenon ja sen jälkeen otettiin uudelleen liikkurin kanssa. Taaskaan ei mennyt maahan. Saatiin me sitten lopulta onnistuneesti tämä treenipätkä tehtyä, mutta nyt on pakko miettiä uudenlainen lähestyminen kisamaisiin treeneihin kun liikkurin kanssa helpotkin liikkeet tuntuu nyt Cavalle vaikeille. Lopetettiin treeni tähän onnistuneeseen settiin ja nyt sitten mietitään miten jatkossa olisi paras tehdä liikkuroidut treenit ja miksi Cava tuntuu nyt menevän liikkuristakin sellaiseen keskittymiskyvyttömään tilaan ettei keskity yhtään mitä käskyjä sanon vaan arpoo liikkeet sen mukaan mitä kuvittelee olevan tulossa. Varmaan liittyy jotenkin siihen, että on viime aikoina ennakoinut liikkurin kanssa. Tai varmaan jollain tasolla samaa ongelmaa tämäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!