tiistai 17. huhtikuuta 2018

Sunnuntaina omatoimiset tokot

Hallivuorolla tokoilua. Tuli näissä treeneissä tehtyä ehkä vähän liikaa, mutta lauantaina Sirken koulutuksessa tulleita ideoita piti päästä testaamaan ja toisaalta perjantain jälkeen halusin tehdä ruudun kanssa helpotetun treenin ja saada onnistumisia. Hallissa ruutu ei kuitenkaan ollut mikään ongelma, eli seuraavat ulkotreenit ruudun kanssa pitää suunnitella hyvin ja tehdä helppo treeni, jotta saadaan sielläkin onnistumisia. Nämä treenit meni kuitenkin hyvin ja saatiin tehtyä aikalailla sellainen treeni kuin olin suunnitellutkin.

Ruutua tehtiin Oilin ohjeilla, näytöllä ja kun meni ruutuun hyvin niin sitten rauhaa ja tasaisuutta siihen ruudussa seisomiseen. Kaikilla toistoilla paikka oli ihan super! Tästä jäi tosi hyvä mieli ja osasin myös lopettaa ajoissa eikä tullut ahnehdittua liikaa vaikka useampi toisto otettiinkin niin ei jääty turhaa hinkkaamaan kun kaikki toistot olivat hyviä. Ruudun jälkeen halusin ottaa kaukoja häiriössä (treenikaveri teki aksaa vieressä). Tehtiin nopeita vaihtoja niin että olin aika lähellä ja palkkaa tuli usein. I-S ja I-M vaihdot olivat hyviä, mutta M-S vaihdot ei. Ne on meillä selkeästi heikoimmin treenattu osanen, täytyy ottaa ne nyt pieneksi projektiksi ennen kuin lähdetään yhdistelemään vaihtoja. Nyt oon treenannut aina yhtä vaihtoparia ja sitten vapautus ja sen jälkeen toista. Pari kertaa kokeiltu sekoitella eikä niissä ole isompaa ongelmaa ollut. Itselle tuntuu kuitenkin selkeämmälle treenata kerralla yhtä vaihtoparia jos tarkoitus on hinkata tekniikkaa. Pitäisi toki uskaltaa rohkeammin haastaa koiraa ja lisätä treenien vaihtelevuutta. Ruudun ja kaukojen jälkeen Cavalle lyhyt tauko.

Näiden lisäksi testattiin myös Sirken vinkkejä luoksetuloon. Mun mielestä Sirken selittämä takapalkka luoksetuloon, jota sitten stopeissakin voi hyödyttää kuulosti niin hauskalle, että kokeiltiin siitä pari variaatiota. Cava vastasi treeniin tosi hyvin ja luulen että voisin takapalkkaa apuna käyttäen lähteä opettamaan stoppeja. Kokeiltiin myös muutama toisto lelun heittämistä mun viereen jos sillä saisi Cavan fokusta luoksetulon lopussa alemmas ja ei tulisi niin pompulla perusasentoon. Tässä tuli jo varsin hyvä treeni ja olin tyytyväinen kokonaisuuteen. Treenin loppuun innostuttiin kuitenkin ottamaan vielä lyhyt pätkä agilityä ja alettiin opettamaan Cavalle in käskyä :D Cava tajusi homman nopeasti ja vitsi siitä tulisi hauska (ja ihan pirun nopea) agilitykoira. Kesällä olisi tarkoitus ehtiä enemmänkin aksaamaan.


2 kommenttia:

  1. Hei,

    haluaisitko kirjoittaa postauksen teidän tunnaritreeneistä? :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!