torstai 1. maaliskuuta 2018

Tokoa ja rallyn tekniikkatreeniä

Tänään käytiin päivällä Veeran ja Riskin kanssa treenaamassa ensin hallilla tokoa ja sen jälkeen lenkillä. Illalla suunnattiin vielä ohjattuihin rally-tokoihin. Nyt on koira ja omistaja aika poikki :D Tokossa käytiin heti avoimen luokan kimppuun ja oma fiilis on treenien jälkeen aika optimistinen! Ihan realistinen ajatus, että päästäisiin korkkaamaan avoin luokka vielä tässä kevään/kesän aikana! Aloitin ensin ottamalla vähän seuraamista ja perusasentoja. Perusasennot oli kivoja ja seuraaminenkin tuntui hyvälle. Lyhyen alkulämmittelyn jälkeen tehtiin heti lyhyt liikkuroitu setti. Hyppy, merkin kierto, liikkeestä istuminen ja liikkeestä seisominen.

Hyppy oli hyvä, siihen saatiin myös siisti siirtymä. Peruasentoon hieman ehkä hyppäsi, mutta ei ollut mitenkään erityisen villi tai törmännyt. Seuraavaksi merkin kierto, jossa Cava oli sitten tuhmeliini ja karkasi kiertoon jo liikkurin käskyllä. Täytyy näitä tehdä liikkurin kanssa ja palkata paljon vaan siitä odottamisesta. Ehkä myös ottaa jotain kuuntelutreeniä tähän myös ja hieman rikkoa Cavan vahvaa ajatusta kierrosta. Positiivista, että Cava bongasi hyvin erinäköisen ja värisen merkin ja lähti sinne reippaasti kiertämään. Lopun peruasento vino. Väisti vähän merkkiä, joka oltiin laitettu lähtöpaikalle ja siinä oli liian kapea kolo Cavalle että olisi päässyt kunnolla peruasentoon. Näiden kanssa pitää itse olla tarkkana että jättää tilaa koiralle tulla perusasentoon. Liikkeestä istuminen oli aika kiva. Seuraamisessa pieni muistutus kun alkuun pomppi. Olisi varmaan pitänyt palkata tästä, koska seisominen ei sitten onnistunut ihan niin hyvin :D jälkiviisaus on kivaa! Cava otti vähän hallin toisella puolella kuuluvista äänistä ja siirtymä istumisesta seisomiseen oli vähän vaikea. Seisomisessa oli hieman hipsinut perään ja kääntyi myös mun perään kun kävelin ohi. Otettiin seisominen sitten uudelleen ja toisella toistolla pysyi nätisti paikoillaan, mutta olis taas hieman hipsutellut/tassutellut. Seisomiseen siis täpäkkyyttä ja kestoa/häiriön sietoa. Pientä hienosäätöä siis. Plussaa että erotteli kivasti jäävät pitkän tauon jälkeen :) 

Liikkuroitujen kokonaisuuksien jälkeen otin muutamia helppoja liikkeestä seisomisia ja Cava kyllä skarppasi heti kun otin pari autettua ja sen jälkeen avut pois. Korjaantuu varmasti pienellä treenillä tämä, aloa varten hinkutettiin sitä maahanmenoa pelkästään :D Lisäksi katsottiin pari toistoa ruutua ja se oli aika super! Ekalla toistolla otin näyttöruutuna ja sitten seuraava ilman näyttöä. Cava oli ihan loistava! Kaikki toistot meni oikeaan paikkaan ja stoppi oli hyvä. Vikan toiston otin vielä kokonaisena AVO ruutuna, että käskin Cavan seisomasta maahan vielä. Siihen olikin sitten hyvä lopettaa treenit. 

Illalla oltiin vielä ohjatuissa rally-tokoissa. Teemana oli erilaiset vaikeammat tekniikkajutut ja treeneissä olikin kuusi erilaista pistettä, joita tehtiin kaikkia lyhyt aika. Koitin tehdä kaikkea vain muutaman toiston, koska Cava oli varmasti jo väsynyt päivän tokotreenien jälkeen, mutta enhän minä malttanut :( Kotona oli sitten super väsynyt hörökorva vaikka treeneissä se vielä tsemppasi ja keskittyi.

Ensimmäisenä mentiin pisteelle, jossa oli kyltteinä liikkeestä maahan, liikkeestä seiso & kierrä koira ja liikkeestä istu & jätä koira. Jäävien erottelua siis. Tehtiin pari toistoa vasemmalla  seurauttaen ja se oli ihan hyvä. Kuunteli kivasti ja erotteluissa ei ollut ongelmaa. Oikealla puolella oli hankalampi, siihen tarvitsee rutiinia. Näitä jääviä voisi varmaan tehdä vaikka tokossakin ihan oikealla puolella seurauttaen niin saisi treeniin vaihtelua/haastetta. Toisella pisteellä oli treenissä edessä peruutus, me tehtiin siinä vain muutama toisto eteen seisomaan tuloa ja ihan lyhyitä peruutuksia. Ne oli ok! Erotteli jopa ihan kivasti eteen istu käskyn ja eteen seiso käskyn. Kolmantena pisteenä mentiin käytösruutuun, missä käytin Cavan väsymystä hyödyksi ja otettiin kaksi pidempää käytösruutua seisten. Näissä oon nyt pitänyt kriteerinä sitä, ettei Cava liikuttaisi lainkaan tassuja ja eilen ainakin onnistui hyvin, tähän tehtävään sopivasta vireystilasta johtuen. Tämän jälkeen meillä oli pieni breikki, koirat sai levätä ja juoda.

Neljäntenä tehtiin sivuaskelia oikealla. Näissä näkyi hyvin se, ettei oikea seuraamispuoli ole vielä ihan niin vahva. Cava tarjosi kovasti mun ympäri peruuttamista ja sain käyttää aika voimakasta käsiapua, että sain sen ylipäänsä pysymään suorana ja estämään sitä kiertymästä mutkalle mun selän taakse. Viidentenä tehtiin vielä merkin bongauksia (taustalla oli ämpäriä, kylttitelineitä, leluja häiriöin). Hyvin bongaili, ainut että tässäkin karkasi muutaman kerran merkille jo virittelystä. Murrrrr. Tosi tarkkana sai olla ja palkkailinkin sitten enemmän siitä merkin bongaamisesta ja nätisti lähtökäskyn odottamisesta. Vikana meillä oli vielä edestä puolenvaihto. Sitä ei oikein osata. Katsottiin kouluttajan kanssa muutama toisto miten voisi tätä esim kosketuskepin kanssa lähteä treenaamaan. Mulle tää tuntuu jotenkin tosi epäloogiselle ja vaikealle liikkeelle, niin ei olla oikein vielä edes aloitettu tämän treenaamista. Onneksi kyltti tulee vasta mestarissa eteen niin ehtiihän sitä treenata (tai ainakin luovuttaa rallyn harrastamisen suhteen) monta kertaa ennen kuin tarvitsee osata :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!