sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Paimennus 59

Tälle päivälle oli tuplatreenit, ensin aamulla tokoa hallilla ja sen jälkeen paimennusta Seutulassa. Hallilla Cava sai tehdä ruutua, joka olikin tauon aikana täysin unohtunut… voi itku! Ruudussa tuntui juuri ennen taukoa tulleen isoja edistymisiä ja nyt otettu sitten vastapainoksi iso takapakki. Tehtiin avuilla, mutta Cava juoksenteli ihan miten sattuu ja jostain syystä hakeutui sisälle herkästi ruudun sivusta tai vaihtoehtoisesti haki taakse jomman kumman merkin taakse... Muutenkin oli ihan kuutamolla, että mikä ruutu. Jopa suoraan lelulle juokseminen tuntui olevan hankalaa. Aika jännä, onhan me aiemminkin oltu treenaamatta ruutua pitkiäkin aikoja. Toivottavasti muistuu mieleen nopeasti. Lisäksi tehtiin liikkeestä istuminen, luoksetulo ja kaukot liikkuroidusti. Kaukoissa vähän kuutamolla ja tahmasi, muuten liikkeet meni oikein kivasti. Luoksetulon perusasento oli tosi hyvä ja liikkeiden välit onnistui erinomaisesti.

Paimennus sujui odotetusti vähemmän erinomaisesti. Cava oli ihan kamala ja oma olo ei vielä ihan kestänytkään näin fyysistä rasitusta. Ääni ei oikein kantanut ja yskitti kamalasti. Ensimmäisellä kierroksella alkuun vähän peruskuljetusta. Sen jälkeen kuljetettiin lampaita pieneen metallihäkkiin ja Cava sai hakea lampaita sieltä pois. Oli aika porsas kun meni ahtaaseen tilaan ja joutui sanomaan tiukasti. Ei jotenkin yhtään halunnut ottaa etäisyyttä ja mennä kaarella vaan sinkaisi portilta suoraa lampaiden sekaan.. Muistuteltiin välissä vähän suuntakäskyjä, niissä ei mitään erityistä. Pari kertaa lähti ennen lupaa ja muutaman kerran ei tehnyt riittävää kaarta. Itse olin tosi epäselvä ja jäin pyörimään vaikka olisi pitänyt kävellä/peruuttaa suoraan. Maahanmenot tökki ja tuli taas valitettavasti vähän ärsyynnyttyä ja korotettua niissä ääntä, jolloin Cava halusi vielä vähemmän mennä maahan. Ensimmäisen kierroksen jälkeen vaan ärsytti taas koko laji, vaikka oli siellä hyviäkin pätkiä. Alku oli ihan ok ja peruskuljetuksessa oli pitkästä aikaa ravaava ja tasainen Cava eikä täysiä ympyrää juokseva sekopää. 

Toisella kierroksella tehtiin haun alkeita. Tämä oli vähän vaikeaa koska ei olla ennen tehty ja itse olin hieman epävarma, että mitä pitää tehdä ja kun Mia kouluttaja tuli auttamaan niin Cava ei oikein halunnut tehdä hommia kun otti niin paljon painetta. Sitten kun Mia lähti pois niin Cava ei sitten ottanut musta lainkaan painetta vaan juoksi, räyhäsi ja ampui suoraa lampaita päin, mistään kaarista tietoakaan.. Äh, inhottava laji. Tuntuu ettei olla lainkaan edistytty ja kaikki on taas niin hankalaa tauon jälkeen kun itse on ruosteessa ja koiralla hirveä määrä ylimääräistä energiaa. Haun alkeita tehtiin tosi helposti, koira jäi melko kauas lampaista ja itse menin koiran luokse ja lähetin sieltä suuntakäskyllä. Tarkkana sai Cavan kanssa olla että kaartoi nätisti eikä sinkaissut täydellä vauhdilla vaan suoraa lampaita kohti. Plussaa siitä, että Cava reagoi mun pysäyttäviin käskyihin jo melko hyvin. Eli sain estettyä sen sinkaisut lampaille vaikka olin kauempana. Vielä kun vaan saataisiin ne maahanmenot sujumaan!! 

Ainakin oli onnellinen treeniotus vaikkei oikein treenit rullanneet vielä tauon jälkeen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!