torstai 22. helmikuuta 2018

Toko mietintöjä ja rallyn ratatreeniä

Ompas tullut kirjoiteltua laiskasti treeneistä tällä viikolla. Hallilla ollaan ehditty käydä perjantaina, sunnuntaina ja tiistaina. Hallitreeneissä keskitytty enemmän tokoon ja meidän ongelmaliikkeisiin, eli seuraamiseen, odottamiseen ja ruutuun. Hyviä treenejä ollaan saatu tehtyä ja Cava on tuntunut hyvälle. Ääntelyä ja ylilyöntejä vireen kanssa ei ole juurikaan tullut, vaikka vire ei ihan tasaisena ja hyvänä ole pysynytkään. Juokseminen aina kiihdyttää. Seuraamisessa ollaan otettu haastetta häiriöillä ja pidemmillä seuruupätkillä ja se on tehnyt hyvää keskittymiselle. Ruutu edistyy hitaasti eikä erityisen varmasti, tätä tullut pohdittua paljon itsekseen. Cavaa on ehkä hieman sekoittanut se, että oon tehnyt sille ruutua suunnilleen miljoonalla eri tekniikalla ja palkka on tullut milloin mistäkin. Kriteerin pitäisi olla ehkä vielä selvempi (itselle, että voin sitten vaatia sitä koiralta kun tiedän mitä vaadin). Tuntuu vain vaikealle saada Cava tajuamaan oikea paikka ruudussa, koska se palkkaantuu jo siitä ruutuun juoksemisesta eikä sitä tunnu haittaavan, että huonot toistot on jätetty huomioimatta. Pitäisi ehkä ottaa selkeämpi linja näihin ja aina korjata huono toisto siellä ruudussa eikä esim. kutsua pois ja lähettää uudelleen ruutuun, mitä olen jonkun verran tehnyt… juokseminen palkkaa aina ja edes takaisin juoksuttamalla ruudun väliä olen tainnut ajattelemattani vahvistaa vain sitä että ruutuun juostaan, jotta sieltä voidaan juosta takaisin mun luokse. Hupsis, tarvisi vissiin miettiä omia treenejä vähän useamminkin että mitä vahvistaa ja miten ja tuleeko tahtomattaan vahvistaneeksi jotain mitä ei ole tarkoitus.

Hiljaista siis ei ole tokorintamalla ollut vaan treenattu on ahkerasti, vaikkei se blogin puolella ole näkynyt. Nyt kun ollaan enemmän saatu treeniseuraa ja päästy tekemään liikkuroituja kokonaisuuksia niin huomaa kyllä hyvin mitkä meidän heikkoudet ovat ja mitkä osa-alueet tarvitsevat vielä lisää treeniä ja vahvistamista. Mun tulee treenattua ihan liian vähän kokonaisuuksia, mutta olisi kyllä niin hyödyllistä! Voisi ottaa tavoitteeksi tehdä joka treenissä muutaman kokonaisen liikkeen ja vaikka hieman arpoa näitä, että tulisi tehtyä eri liikkeitä eikä aina niitä omia lemppareita/meille helppoja liikkeitä. Pariin kokonaiseen liikkeeseen ei kuitenkaan mene kauheasti treeniaikaa ja sen jälkeen voi sitten vahvistella niitä osa-alueita jotka kokonaisissa liikkeissä tuntui heikoille. Meille tuntuisi nyt tekevän hyvää ottaa vähän säännöllisemmin kisamaisia/palkattomia kokonaisuuksia treeniin. Niitä ei olla paljoa tehty ja tunnutaan hieman sekoilevan molemmat Cavan kanssa niissä.

Sellaisia tokoajatuksia ollut viime päivinä. Tänään oltiin sitten ohjatuissa rally-tokotreeneissä ja tehtiin rataa. Hitsit mun on vieläkin vaikea mennä radalla. Monia omia sekoiluja tuli ja Cavakaan ei ollut ehkä ihan parhaimmillaan. Meille haastava rata ja se näkyi. Vaikeita juttuja radalla oli liian ihana putki ja kontrolli (tai pikemminkin sen puute) putken jälkeen. Juosten suoritettu pujottelu edes takaisin oli kammottava suoritus molemmilta, Cava ei pysynyt oikealla paikalla ja hämmentyi koko juoksuosuudesta niin että jäi haistelemaan ämpäriä, joka oli pujottelun merkkinä. Hypyn jälkeen kontrolli oli myöskin hukassa ja hypyn jälkeisellä kyltillä oli aikamoista haparointia. Tietääpä mitä treenaa :) hyppyä, putkea ja erityisesti niiden jälkeisiä kylttejä sekä juoksua. Hitaasta kävelystä ohjaajalle noottia, että saisi olla vielä hitaampi tahti ja selkeä vauhdin muutos normaalin ja hitaan kävelyn välillä.

Onnistumisia mahtui treeniin tottakai myös. Rata alkoi tosi hyvin, oon iloinen siitä miten ollaan saatu nää ratojen aloitukset hyviksi. Cava istui lähtökyltillä rentona, mutta kuitenkin skarppina ja valmiina hommiin. Cavalle rentous on vaan positiivinen asia kun silloin se ei yleensä ole ihan lentoon lähdössä. Ensimmäiset kyltit onnistui hyvin, ensimmäisenä kylttinä oli pyörähdys ja se on meille ollut hankala, etenkin vasemmalla seurauttaen koska Cavan kontakti on niin vahva ettei sille ole helppo irrota siitä seuraamispaikalta. Alkuradan lisäksi olin tyytyväinen Cavan seuraamiseen radalla ja siihen, että pidin itse hyvin meidän kriteereistä kiinni. Vaadin siis ihan yhtä hyvää ja skarppia seuraamista kuin tokossakin, ei saanut edistää/jätättää eikä muutenkaan sekoilla tai joutui tekemään uusiksi. Pujottelu juosten otettiinkin sekoilujen takia uusiksi ja toisella yrittämällä saatiin tosi hyvä suoritus, selvää kuitenkin on että juosten suoritettavia kylttejä tarvisi treenata enemmän. Spiraali oikealla seurauttaen onnistui myös paremmin kuin olisin uskonut. Lisäksi yksittäisistä kylteistä valkovuokko ja sivuaskel vasemmalle koira oikealla seurauttaen saatiin onnistumaan tosi hyvin radan osana. Kivat treenit taas, väsytti kovasti lähteä treenaamaan, mutta onneksi väsymyksestä huolimatta mentiin paikalle. Hyvistä treeneistä saa niin paljon energiaa ja hyvää oloa, lisäbonuksena väsynyt hörökorva.

<3

2 kommenttia:

 1. Ruudussa Ruuti keksi myös samanleikin, täysiä sinne, takaisin, täysiä ruutuun. :D Kunnes tajusin myös että uusi ruutu oli jo palkka.
  Joten jos huono kohta, käy korjaamassa koiran ja näyttämässä mikä on oikea paikka. Sitten uusiksi.
  Käytän myös apuja aina välillä muistuttamassa takana olevasta paikasta, ettei keksi väärää paikkaa jos itse kaukana, toki avut on myös häivytetty pois. Ja ihan läheltä korjauksia ja paikanhakua.

  Sirke joskus sanoi että kisoissa on vain se yksi mahdollisuus niin tekee treeneissäkin asian sen verran helpoksi että koira osaa varmasti heti ekallakin, oli sitten apua tai ei. Meillä voi olla siis vaikeissa paikoissa lelu tai alusta ja sitten myös ilman, tai lyhyempi matka. Tutussa paikassa sitten myös ekaa toistoa ilman jos ympäristö muuten helppo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Cavan mielestä kyllä paras leikki kun saa juosta :D en vieläkään aina muista/ota treeneissä huomioon sitä miten suuri palkka Cavalle on juosta paikasta toiseen... täytyy nyt joo käydä aina ruudussa korjaamassa jos paikka ei ole hyvä eikä ainakaan juoksuttaa edes takaisin. Hyvä toi Sirken neuvo ja pätee kyllä ihan kaikissa liikkeissä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!