lauantai 24. helmikuuta 2018

TK1 Cava

Tämän vuoden ensimmäinen kisastartti takana! Iltakoe Espoossa, olipa kivaa kun oli lyhyt kisamatka :) Paljon jäi hiottavaa vielä ennen avoimen korkkausta, mutta nyt on alokasluokka meidän osalta suoritettu ja ensimmäinen tokokoulari ansaittu. Tuomarina oli Carina Savander-Ranne. Lyhyt kisaraportti alla.

Paikalla makaaminen 10
Paikalla makuu oli ensimmäisenä liikkeenä. Alku oli hieman kaoottinen ja kehään tulot pitäisi saada paremmiksi. Ei sillä että niitä ei olisi oikeasti harjoiteltu PALJON, mutta ei siitäkään huolimatta toimi koetilanteissa kuten haluaisin. Alokasluokassa oli 5 koirakkoa ja Cava oli vikana, pitkää sai siis istuskella rivissä ennen omaa käskytysvuoroa. Tästä työvoitto! Ei reagoinut lainkaan muiden käskyihin ja omalla käskyllä siististi maahan. Alku oli kuitenkin hieman rauhaton, haisteli ja katsoi yleisöön. Paikkiksen lopuksi vasta rauhoittui makaamaan nätisti. Omalla käskyllä napakka sivulle tulo ja kehästä pois meno oli jo huomattavasti hallitumpi. Hieman hymyilytti kun tuomari huikkasi arvosanat "ja sitten beeceelle 10" :D tuomarille taisi selvitä vasta palkintojen jaossa, että kyseessä olikin aussie eikä bc.

Luoksetulo 8,5
Odotus oli parempi kuin treeneissä, vaikka siinäkin katseli hieman yleisöön. Perusasentoa ei olla nyt ehditty treenata, koska odottaminen ollut hirveämpää ja priorisoitu treeneissä enemmän sen treenaamiseen. Perusasento siis oli ihan hirveä ja törmäsi sen verran törkeästi päin, että tuomarilta tuli sanomista ja siitä pistemenetykset.

Liikkeestä maahanmeno 9
Alun seuraaminen kamalaa (pomppi ja poikitti tosi vahvasti), siitä pistevähennys. Maahan ok. Hieman haisteli tässä(kin).

Kapulan pito 10
Tämä ok, omaan makuun hieman löysä ote. Tykkäsin kuitenkin siitä ettei koittanut hypätä kapulaan ja irroitus oli nätti.

Seuraaminen 9
Tässä tuomari oli aika kiltti, olisi voinut antaa huonommankin. Pomppimista, yhdessä kohtaa nenä kävi kovasti maassa ja alussa hieman poikitti ennen kuin tasaantui. Käännökset onnistui kuitenkin kivasti ja yleisilme ja fiilis tuntui hyvälle. Treeni kyllä alkaa vähitellen tuottaa tulosta.

Kaukot 8,5
Seuraamisen lopussa Cava sai jonkun vastustamattoman hajun ja siirtymä seuraamisen lopusta kaukojen aloituspaikalle oli järkyttävä. Kovasti jouduin kannustamaan että sain nenän irti maasta ja neidin taas hommiin. Liikkeen alussa katsoi yleisöön ja mietin meneekö maahan, meni kyllä. Sama ensimmäisessä vaihdossa mietin nouseeko kun haisteli maata ja tuijotti yleisöön päin. Nousi sitten ihan napakasti. Maahan myös hyvä. Sivulle tarvi toisen käsky kun tuijotti niin kovasti yleisöön.

Hyppy 9,5
Kaukoista siirtymä hypylle oli myös ihan mahdoton haistelun takia. En tiedä mikä haju siinä oli, tuomari sanoi että lähes kaikilla kokeen koirilla oli käynyt siinä nenä maassa että selkeästi joku haju siellä oli. Kun lopulta sain siirtymän tsempattua ja Cavan lähtökohtaan niin itse liike sujui hyvin. Perusasento oli lopuksi taas vähän ruma niin siitä vähennykset.

Kokonaisvaikutus 9,5
Mua harmitti kovasti noi kaksi vikaa liikeiden väliä kun ne ei tahtonut onnistua ja Cavan haahuileva asenne niissä. Se keskittyi kovasti yleisöön ja hajuihin. En tiedä ottiko myös vähän painetta mun jännittämisestä, ei tuntunut kehässä ihan omalta itseltään :( Tuomarilta kuitenkin mukavia sanoja loppuun, taitava ja tosi motivoitunut koira. Juoksuliikkeiden jälkeisistä perusasennoista ja niissä törmäämisistä saatiin palautetta (ihan aiheesta), että kannattaa tehdä asialle jotain koska ylemmissä luokissa niistä lähtee paljon pisteitä. Ne siis treeniin ehdottomasti. Ja enemmän kisamaisia kehääntuloja ja kokonaisia liikkeitä. Haistelusta sanoi myös ja siihen pitääkin nyt ehdottomasti kiinnittää huomiota.

Tällä suorituksella Cavalle viimeinen ALO1 185,5p KP, TK1 ja 2. sija :) Nyt katseet kohti avointa luokkaa, tosin ennen sitä taidetaan ottaa pieni paluu ihan perusasioiden ääreen ja hioa perusasentoja siistimmiksi ja muutenkin yleisilmettä hieman siistimmäksi (haistelut vähemmälle, liikkeiden välit vieläkin varmemmiksi ja paremmiksi, paikallamakuu tasaisemmaksi). Itse liikkeissä toki myös siistimistä ja uudenkin opettelua vielä ennen avon korkkausta. Seuraavaksi sitten treenisuunnitelman tekoon. Positiivistä oli se, että vaikka liikkeiden välit hieman oli kaoottiset niin sain Cavan hyvin tsempattua niissä ja viime kokeeseen verrattuna se oli myös odottelutilassa rennompi ja pystyi syödä, leikkiä ja tehdä temppuja.

Ihana Cava <3 

20 kommenttia:

 1. Isosti onnea koularista!

  VastaaPoista
 2. Vau onnea ❤ Vähän ikävä kyllä jos koepaikalla on joku tommonen vahva haju mikä vaikuttaa suoritukseen. Onneksi tuomari oli ilmeisesti aika ymmärtäväinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo lisää vaan treeniä niin saadaan keskittyminen kestämään häiriöhajutkin :) niitä varmasti on kaikissa halleissa

   Poista
 3. Onnea koularista ja hienosta tuloksesta! <3

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvät pisteet teki kyllä :) voidaan hyvillä mielin jatkaa avoimen luokan treenaamista

   Poista
 5. Onneeeeee systeri!!!!!! Nuka

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!