perjantai 9. helmikuuta 2018

Rally-tokoa apuvälineiden kanssa

Eilisissä rally-treeneissä keskityttiin enemmän tekniikkaan ja tiettyihin kyltteihin eikä ratapätkää ollut. Tämä oli tosi kiva, tuntuu että monet rally-treenit menee ikään kuin ratatreeniksi. Kisoja ajatellen ratatreeni ja ratarutiinin saaminen on toki tärkeää, mutta myös tekniikan treenaamiseen pitäisi muistaa panostaa. Mä itse tykkään ehkä jopa enemmän tekniikan hinkkaamisesta kuin sitten kokonaisuuksien ja ratojen tekemisestä. Tämä sama näkyy omissa tokotreeneissäkin. Pienten palasten hinkkaamisessa on niin paljon helpompi saada onnistumisia. Kokonaisuuksissa tuntuu, että aina jää joku pikku juttu ärsyttämään kun ei onnistu eikä osaa iloita niistä muista paloista, jotka sujuu hyvin.

Treeneissä oli muutamia pisteitä, joissa oli erilaisia kylttejä ja lisäksi kentän keskellä oli läjä erilaisia apuvälineitä joita sai yksittäisten juttujen treenaamiseen käyttää. Cava teki merkille lähetystä. Se osaa sen jo aika hyvin, mutta virittelyssä katsoi kovasti eteenpäin. Täytyy tätä virittelyä ja merkin bongailua treenata. Tokosta varmaan tulee vahvasti se ajatus, että eteenpäin lähdetään. Löysi joka kerta kyllä merkille ja itse merkki sujui hyvin, stoppasi itse sinne ja etenki vauhdikkaasti. Tämän jälkeen jatkettiin vielä vauhtiliikkeillä ja siirryttiin treenaamaan kolmen esteen sarjahyppyä. Tämä osoittautuikin vaikeaksi. Ensimmäistä kertaa ikinä Cavalla oli tosi kova veto hypyille ja meidän treeni menikin siihen, että seurauttelin Cavaa hyppyjen ohi ja ympäri ja palkkailin kontaktista. Vähän väliä se vilkuli esteitä ja kerran jopa yritti ihan tosissaan karata hyppäämään ilman käskyä. Toisaalta olin ihan tyytyväinen, että sen fiilis oli muuttunut tähän suuntaan, koska viime kesänä vielä taisteltiin hyppyjen kanssa kun Cava halusi vaan kiertää niitä.

Tämän jälkeen kokeiltiin erilaisia apuvälineitä vähän. Tehtiin tasapainotyynyn kanssa takapään käyttöä, vitsi Cava tykkää tästä. Se on ihan hulluna tasapainotyynyihin ja karkasi kerran sinne tarvike kasalle ihan vaan että sai hypätä etutassut edellä tasapainotyynyn päälle. Tämän lisäksi kokeiltiin eteentuloja tötteröä apuna käyttäen. Siinä oli ideana, että koira kiertää tötsän ympäri siirtyessään sivulta eteen ja tätä kautta saa kroppaan suoristusta. Tämä toimi meillä oikeastaan tosi hyvin. Cava suoristi itseään hyvin ja teki siistimpiä eteentuloja kuin aikoihin. Näiden jälkeen käytiin tekemässä käytösruutu maassa sivulla. Vähän turhaa haistelua, mutta muuten ihan ok suoritus.

Näiden kaikkien harjoitusten jälkeen Cava oli jo tosi väsynyt, joten annoin sen vaan olla. Turha tehdä lisää kun keskittyminen ei tuntunut ihan riittävän. Paljonhan se toki ehtikin yhteen treeniin tehdä. Cava ei ollut erityisen hyvä eilisissä treeneissä, minkäs muunkaan kuin mielentilansa kannalta. Se on aina jotenkin vähän lamaantunut kun käydään näissä rally-treeneissä ja joudun tsempata sitä tosi paljon että se tekisi hyvin. Cava tuntuu hieman ahdistuvan odottelutilanteesta ennen kuin päästään treenitilaan, olen koittanut tulla sisälle odottelemaan vasta ihan vähän ennen kuin meidän ryhmän aika alkaa. Siinä odottelutilassa kun on niin paljon koiria ja hälinää kun edellisten tuntien koirat lähtevät ja alkavien tuntien koirat odottelee pääsyä treenaamaan. Usein siinä saattaa myös tulla jotain rähinöitä, joista Cava usein ahdistuu, tosin nyt se on alkanut myös vastaamaan rähinällä jos rähisijä on liian lähellä. Namittamalla ollaan aika hyvin selvitty. eikä Cava itse kyllä aloita mitään rähinöitä, mutta selkeästi sitä tilanne ahdistaa eikä se oikein tiedä miten toimisi. Siksi koitettu pitää nämä odottelut ihan minimissä, tuntuu aina vaikuttavan treeneihinkin että jos Cavaa kauheasti on jännittänyt odottellessa niin alkutreeni menee vähän siinä ettei se ole ihan rento ja keskittynyt.

Lisäksi Cava ottaa häiriötä siitä, että ryhmä on iso (6 koiraa) ja suurimmaksi osaksi tehdään samaan aikaan. Tila ei ole erityisen suuri, joten aika lähellä joutuu muita tekemään. Cava ei ole oikein tottunut tällaiseen ja sen on selkeästi vaikea keskittyä hommiin kun se joutuu koko ajan vähän pitää silmällä muita. Haetaan siis vielä sitä yhteistä kuplaa näissä treeneissä. Hienosti Cava pystyy olla vapaana vaikka muut häärii ympärillä ja ajoittain niitä hyviäkin pätkiä saadaan aikaiseksi. Vähän samaa fiilistä olen huomannut myös meidän lauantaisissa HSKP:n kisaavien tokotreeneissä. Sielläkin on monta koiraa ja kaikki on samaan aikaan hallissa tekemässä. Toivottavasti Cava lähtee hieman rentoutumaan ja löydetään meidän yhteinen hyvä fiilis kun ahkerasti vaan käydään näissä häiriöisemmissäkin treeneissä. Välillä tosin on ihan mukavakin treenata niin, ettei Cava aivan kiehu ja käy ylikierroksilla. Jonkun verran siis ottaa koirista häiriötä, mutta onneksi ei tosiaan itse haasta riitaa ja pystyy esim. vapaana pitämään huoletta näissäkin treeneissä. Itsevarmuutta voisi kuitenkin olla vähän lisää, että pystyisi täysillä keskittyä hommiin eikä olisi niin varovainen. Ehkä se treenin myötä tuleekin.


4 kommenttia:

 1. Hei vitsit, testaamisen arvonen vinkki tuo kartio eteentulossa! Oon jo jonkin aikaa tuskaillu ton eteentulon suoruuden kans ja tämä pitää ehdottomasti testata, kiitos! 😊

  VastaaPoista
 2. Joo kannattaa ehdottomasti kokeilla! Meillä auttoi kyllä heti yhdellä treenillä ja samalla sai pienennettyä omia käsiapuja ym :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testattiin tänään ja ei ehkä ollu Jalin juttu. Mut pakko varmistaa että missä kohdassa kartio oli suhteessa ohjaajaan ja koiraan? Nyt Jali voimakkaasti väisti kartiota ja oli entistä vinompi :D

   Poista
  2. Mulla tötterö oli siinä aika heti koiran edessä kun se istui perusasennossa, niin että noustessaan joutui kiertämään tötsän ympäri, että pääsi mun eteen :) mut joo ei ehkä toimi jos koira voimakkaasti väistää tötsää :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!