tiistai 13. helmikuuta 2018

Paimennus 56

Eilen oltiin paimentamassa Seutulassa. Tuli hyvin huomattua, että treenit toimi heti paremmin kun viime treenistä oli vain lyhyt aika. Pitäisi niin ehtiä käydä useammin. Jos vaan olisi loputtomasti vapaa-aikaa ja rahaa... Ehkä tää on se syy miks ihmiset pärjää koiriensa kanssa paremmin jos keskittyvät vain yhteen lajiin. Cava oli eilen siis aika hyvä ja itsekkin paremmin taas kartalla. Keskityttiin pitkälti suuntien treenaamisen ja niiden kirottujen maahanmenojen vahvistamiseen. Maahanmenot oli taas ihan kamalia, oon koittanut nyt arjessakin vahvistella meidän käy siihen käskyä ja ei mitään ongelmaa. Sitten kun mä oon lampailla ja koira kauempana niin hörökorva on kuin ei olisi ikinä käskyä kuullutkaan. Tämä kyllä alkaa vähän turhauttamaan, jotenkin vaan ottaa päähän kun tietää että koira oikeasti osaa.

Tehtiin sitten molempien kierrosten alkuun maahanmenojen vahvistamista ihan siinä kun käveltiin lampaille. Tässä ne toimi paremmin, mutta pari kertaa sai kepillä antaa vähän painetta että Cava malttoi kuunnella ja tehdä maahanmenon loppuun asti. Muutenkin eilen jouduttiin hieman keskustella siitä maassa pysymisestä kun parikin kertaa Cava karkasi sieltä omia aikojaan sinkoillen lampaita päin. Maahanmenojen kanssa ei saatu mitään kovin ihmeellistä läpimurtoa aikaiseksi, mutta täytyy niitä ottaa enemmän treeniin ja toivoa että lähtisivät paranemaan. Itse saa nyt olla näissä tosi tiukka ja tarkka (vielä eilistäkin tiukempi ja tarkempi..).

Suunnat sujuivat vaihtelevasti. Vasemmalle oikeastaan aika hyvin ja plussaa Cavalle siitä että kaaren lopuksi teki yleensä aika vauhdikkaat maahanmenot eikä niistä tarvinut vääntää. Oikea oli eilen selkeästi vaikeampi suunta, pari kertaa yritti lähteä vasemmalle ja muutenkaan kaari oikealle ei ollut niin siisti kuin vasemmalle. Täytyy seuraavassa treenissä keskittyä enemmän tähän oikeaan ja tehdä vähemmän vasemmalle ennen kuin saadaan molemmat suunnat samalle tasolle. Mun pitäisi keskittyä siihen suoraan kävelyyn. Huomasin tosi monella kaarella että taas lähdin "jahtaamaan" koiraa ja kääntymään sen perässä sinne kaarelle, jolloin koira oli hankala löytää tasapainopisteeseen koska tasapainopiste koko ajan muuttui. Ainakin nyt itse huomasin aika monessa kohtaa missä tein virheen, ehkä seuraava askel on sitten saada korjattua omaa toimintaa paremmaksi. Kouluttajalta tuli vähän huutia siitä etten liikkunut riittävän reippaasti ja pysähtelin liikaa. Pitää yrittää keskittyä jatkossa myös siihen että pysyisi itse koko ajan liikkeessä. 

Nojoo, olihan treenissä ainakin sata juttua mitkä olisi voineet mennä paremmin ja mitä itse olisin voinut tehdä paremmin. Silti tuntui pitkästä aikaa että tilanne oli edes jotenkin myös mulla hallinnassa enkä vaan epätoivoisesti yrittänyt saada Cavaa kuuntelemaan. Nyt se jopa kuunteli hetkittäin. Etenkin ensimmäisen kierroksen aloitus oli hyvä, Cava oli vähän villi kyllä, mutta sain sen hyvin hallintaan jo alkuun ja kun lähdettiin heti tekemään järkevästi hommia niin Cavakin tasaantui. Eilen se pysyi myös pääasiassa lampaiden takana eikä jatkuvasti pyrkinyt juoksemaan mun ohi (hetkittäin toki, mutta onnistuin blokkaamaan nämä yritykset aika hyvin).

kuva Mira Sinisalo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!