keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Ohjattua tokoa

olin etevä ja juoksin lujaa :) t: Cava

Eilen oltiin treenaamassa taas Jessican treeneissä Sipoossa. Saatiin Siiri ja Rieha seuraksi, molemmat koirat teki 30min treenit. Se on Cavalle aika hyvä aika, jaksaa keskittyä ja ehtii käydä useampaa ongelmakohtaa läpi. Cava joutui hieman yllättäen treeneihin vähän kylmiltään, en ehtinyt kauheasti tehdä sen kanssa mitään "virittelyjä", joilla sen saisi paremmin kuulolle ja keskittymään ja hieman myös rauhoittumaan. Aloitettiin treenit hieman samalla teemalla kuin viimeksi, alkuun puhetta Cavan mielentilasta ja palkattomuuden haasteista. Eli siis hörökorvan kiihtymisestä palkattomissa treeneissä (ja usein myös palkan kanssa tehdyissä treeneissä) sekä tiettyjen liikkeiden, yleensä vauhtiliikkeiden, treenaamisessa. Eipä siihen mitään pikakorjausta löytynyt. Vähennetään lelupalkkaa/muutetaan sillä palkkausta hieman, pitää itse olla tarkkana ja vaatia joka treenissä keskittymistä koiralta ja pyrkiä karsimaan kaikki turha häsääminen pois.

Viime treenien tapaan aloitettiin treenit taas muutamalla liikkuroidulla liikkeellä ja tehtiin samalla palkattomuutta. Kokonaisuus oli viime kertaa parempi, muistutin alussa seuraamisessa pompuista ja seurasi paremmin kuin viimeksi. Ei ollut vieläkään hyvä ja etenkin käännöksissä kupli, tosin käännöksiä  ja muuta hienosäätöä tehty vähemmän viime aikoina kun pääpaino seuraamistreeneissä ollut pomppimisen karsimisessa ja paremmassa mielentilassa. Mä sain kommenttia, että voisin sosiaalisesti palkata Cavaa hieman iloisemmin. Tällä hetkellä vähän pidättelen itseäni, koska "pelkään" sitä räjähdystä mikä tulee kun iloisesti kehun Cavaa ja päästän sen valloilleen. Tämä taas aiheuttaa sen, että Cava pidättelee itseään, joka helposti purkautuu joko sillä että se lähtee väleissä rallattelemaan itsekseen eikä ole niin vahvasti kontaktissa muhun ja joudun kalastelemaan sen mukaan tai sitten liikkeiden aluissa tulee ääntä. Ilmeisesti hulluaussien pitää päästä vähän hulluttelemaan liikkeiden välissä, muutama pomppu ja sitten kontaktiin ja siisti siirtymä seuraavan liikkeen aloituspaikalle. Testataan tätä nyt. Positiivista se, että Cava kyllä vastasi sosiaaliseen palkkaan hyvin kun itse toimin paremmin.

Palkattomuuden ja liikkuroidun kokonaisuuden lisäksi treenattiin luoksetulon alkuun odottamiseen malttia, se kun on taas alkanut huonontua. Vauhtihullulla on aina kiire päästä juoksemaan. Tässä ei mitään ihmeellistä, treeniä vaan ja paljon pitää muistaa treeneissä palkata siitä odottamisesta. Rauhassa, nykimättä ja tepsuttelematta odottaminen vaatii meiltä enemmän treeniä kuin lujaa luoksetuleminen. Sen lujaa juoksemisen Cava osaa jo, vähän liiankin hyvin :D Loppuun ehdittiin katsoa vielä ruutuakin. Otettiin siihen kosketusalusta käyttöön ja Cava juoksi paremmin, mutta kriteeri kosketusalustalle ei oikein pitänyt. Katsottiin sitä sitten ilman ruutua hieman ja siinäkin oli ongelmana se kun mä jäin Cavan taakse. Kun olin lähempänä kosketusalustaa se toimi, mutta kun olin kauempana Cavan takana niin ei sitten millään. Ei olla taidettu kauheasti treenata näin.. Ruutu tuntui ihan hyvälle, valoa taas tunnelin päässä, ehkä me saadaan se koevalmiiksi kesään mennessä ja päästään korkkaamaan avo. Sitä ennen pitää tosin saada vire tasaisemmasi ja Cava oppimaan paremmin laskemaan virettä juoksuliikkeiden jälkeen.. kamalasti vaikeita asioita treenattavaksi. Huomasi hyvin kun tehtiin ruutua niin parin toiston jälkeen alkoi heti huononemaan kun juokseminen kiihdytti ja hajotti keskittymistä. Vaatimalla saatiin loppuun onnistuneita toistoja, mutta huomasi kyllä miten hankalaa oli Cavalle kun tassut vei. Ehkäpä seuraavassa treenissä voidaan pureutua näihin ongelmiin enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!