keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Alkuviikon tokot

Maanantaina meillä oli ATD:lla Maarit Hellmanin tokokurssi. Cava pääsi tekemään stoppeja ja maahanmenoja. Kirotut maahanmenot oli pakko ottaa teemaksi, koska jäi niin paljon häiritsemään kun viikonlopun treeneissä ne eivät vaan sujuneet liikkurin kanssa. Ilman liikkuria ihan hyviä, mutta liikkurin kanssa Cava oli kuin ei olisi käskyä koskaan kuullutkaan. Kuten arvelinkin, ongelma ei ollut Cavan osaamisessa vaan jossain muussa tällä kertaa. Sivulta maahanmenot sujui Maaritin liikkuroimana tosi hyvin, tehtiin niitä muutama erikseen ja lopuksi otettiin yksi liikkuroitu liike alle ja sitten sivulta maahanmeno (kaukojen aloitus). Se sujui hyvin ja siitä superpalkka Cavalle. Tuntui nyt oikein tsemppaavan liikkurin kanssa ja teki tosi täpäkät maahanmenot.

Liikkeestä maahanmenossa sentään saatiin ongelmaa vähän esille, mutta eipä siihenkään auta kuin treenata. Tässä ehkä korostuu se, ettei Cava ihan täysin osaa vielä erotella jäävien käskyjä ja jos on epävarma niin arpoo sitten jonkun asennon (yleensä sen mitä ollaan viimeksi tehty). Kuuntelutreenejä siis lisää näihin. Ei varmasti mikään iso ongelma, mutta selvästi osaamistaso ei ole vielä niin hyvä kuin kuvittelin. Sekin varmasti vaikuttaa että ollaan tehty jääviä aika vähän ja panostettu nyt enemmän istumiseen ja seisomiseen, koska olen kuvitellut niiden olevan heikompia. Kaikkia vaan nyt treeniin siis. Istumiset on tällä hetkellä ehkä parhaimmalla mallilla, seisomiset valuu hieman ja maahanmenoissa on nyt ollut tuota arpomista.

Maahanmeno sulkeisten lisäksi otettiin vähän stoppeja, niitä ei tosin uskaltanut montaa tehdä kun palkkasin lelulla ja Maarit hieman epäili että juokseminen ja lelupalkka aivan villitsee Cavan :D Eikä ollut väärässä ja juoksemisen jälkeen Cava saikin hetken makoilla odottelemassa kun juteltiin. Kierrokset siis nousi, mutta pystyi aika hyvin rauhoittumaan makoillessa. Tosin stoppien jälkeen kun katsottiin noita jääviä niin seuraaminen oli tositosi pomppuista. Stoppeja tehtiin ihan niin, että Cava juoksi Maaritin luokse ja mä stoppasin ja stopin jälkeen palkka tuli lelulla. Välillä sai juosta Maaritin luokse syömään ilman stoppia. Ei kauheasti ainakaan tässä tuntunut alkavan ennakoida, tosin ei järin montaa toistoa otettu. Ihan hyviä stoppeja.

Tänään oltiin ensin paimentamassa ja sen jälkeen tokoilemassa Siirin ja Emilian kanssa Sporttikoirahallilla. Cava oli ihan kamala taas mielentilansa kanssa. Monen asian summa varmasti, oli todennäköisesti paimennuksen jälkeen väsynyt (mä ainakin olin..) ja ensimmäisessä setissä innostin sitä ehkä hieman liikaa sosiaalisella palkalla ja toisessa setissä se sai vielä aika paljon lelupalkkaa.. Mun pitäisi opetella paljonpaljon maltillisempi palkkaustapa. Olisi niin kiva kertoa koiralle miten huippuhienotaitavamahtava se oli, mutta Cavalla menee näistä ihan kuppi nurin ja sitten tulee kaikkea tyhmäilyä. Maltillisempi kiitos riittää kun motivaatiostakaan ei ole pulaa. Ehkä omaan ajattelutapaan pitäisi saada muutos, rauhallisempi kehu ja esim. pitkä rauhallinen silitys voisi toimia paremmin. Kertoohan sekin koiralle, että nyt meni hyvin ja olit taitava. Toki pitäisi treenata myös ihan puhtaasti vireenhallintaa. Voin vaan kuvitella miten helppoa meille tulee ylemmissä luokissa olemaan kun ensin tehdään pohjalle joku vauhdikas liike ja sen jälkeen pitäisikin pystyä suoriutumaan tunnarista tai kaukoista hyvin.. Eipä lopu treenattavat asiat kesken.

Ensimmäisessä setissä Cava sai tehdä liikkurin kanssa liikkeestä maahanmenoa ja kaukoja (ylläri!). Nämä sujui hyvin ja etenkin liikkeestä maahanmenot tuntui tosi hyville. Niistä Cava saikin isot kehut, joista hieman villiintyi. Maltillinen namipalkkaus olisi toiminut ehkä paremmin, tai sitten ne rauhassa sanotut kehut. Pitää alkaa nyt oikeasti tsempata itse ja muuttaa omaa palkkaamistapaa enemmän koiralle sopivaksi eikä ainakaan itse aiheuttaa niitä tilanteita missä koiran kierrokset nousee nollasta sataan sekunnissa. Vielä kun ei ole löytynyt toimivia keinoja niiden kierrosten laskemiseen ja huono mielentila yleensä jää treeneissä päälle. Liikkurointien jälkeen tehtiin vielä seuraamista ja se oli aika kamalaa. Oli siinä pidempiäkin hyviä pätkiä, mutta turhan levotonta menoa kuitenkin. Cavan koko etuosa tuntui olevan tänään ihan lentoon lähdössä. Miten sillä välillä onkin niitä päiviä kun ei tassut malttaisi pysyä hetkeäkään maassa.. Seuraamisessa näkyi hyvin liian korkeat kierrokset ja oli vaikea saada tilanne tasaantumaan. Jälkiviisasteluna olisi ehkä kannattanut vaihtaa seuraaminen johonkin rauhoittavampaan tekemiseen. Seuraaminen liikkeenä yleensä jo vähän nostattaa Cavaa ja kun kierrokset oli jo valmiiksi korkeana ei lopputulos ollut hyvä. Seuraamista tehtiin aika pitkiä pätkiä ja mä yritin keskittyä kävelemään ilman, että vilkuilen koko ajan koiraa. Treenikaverit naksutteli kun näytti hyvälle ja lopussa parempia pätkiä tuli enemmän. Niiden jälkeen sitten tauolle.

Ensimmäisessä setissä tuli tehtyä jo melko paljon ja oikeastaan kaikki mikä meillä treenilistalla olikin. Toiseen settiin otettiin sitten häiriötä sivulla perusasennossa ja lisäksi paikallamakuuseen. Kovasti Cavan itsehillintä on kehittynyt eikä ihan kamalan pahasti mennyt häiriöihin. Kapula oli todella paha häiriö ja siitä yritti pari kertaa huomaamattomasti ottaa kiinni kun sitä tuotiin lähelle. Murr.. Pitää ottaa kapulasta luopumisia omissakin treeneissä. Häiriötreenit on kyllä hyviä ja pitäisi säännöllisemmin muistaa niitäkin tehdä. Liikkeessä (esim. seuraamisessa) tulevat häiriöt on Cavalle pahempia (niitä ei nyt tehty) kuin sitten paikalla ollessa. Täytyisi alkaa ottaa seuraamiseenkin pieniä häiriköintejä. Nyt seuraaminen vaan liikkeenä on tuntunut olevan niin hajalla, että ensin on ollut pakko keskittyä saamaan tekniikka paremmin kuntoon ja liike siistimmäksi ennen kuin treenejä vaikeutetaan häriöillä ja muilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!