maanantai 15. tammikuuta 2018

Tokoa ja rallya

Loppuviikosta ehdittiin vielä useampiin treeneihin, niistä lyhyet koonnit alla. Cavalla olikin oikea aktiiviviikko kun joka päivä käytiin kunnolla treenaamassa hallilla (paitsi keskiviikkona kun oli paimennus) ja siihen päälle metsälenkit ja muut aktivoinnit. Hieman oli sunnuntai-iltana väsynyt pikkuaussie, mutta kyllä se vaan niin nauttii kun päivät on täynnä puuhastelua. Metsälenkit ovat olleet aika villejä ja taitaa olla taas hieronnan aika koska ilman törmäilyjä ei olla säästytty.

Torstaina käytiin rally-tokoilemassa Katrin treeneissä ja teemana oli erilaiset pyörähdyskyltit sekä eteentulot. Pyörähdykset on meille edelleen vaikeita radan osana ja mulla menee jalat solmuun kaikissa erilaisissa puolenvaihdoissa. Menin myös erilaisissa eteentulo kylteissä ihan sekaisin ja tehtiin ne varmaan joka kerta väärin. Cava onneksi teki just miten pyysin, joten enää pitää itse oppia lukemaan kylttejä. Hyviäkin pätkiä saatiin radalle, etenkin houkutus oikealla seuraten onnistui yllättävän hyvin vaikka oli ihania ja kiinnostavia leluja houkuttimina. Tyytyväinen oon myös hyvään fiilikseen mikä Cavalla oli radalla. Oikealla seuraamisessa mun pitäisi vielä oppia antamaan Cavalle tilaa eikä mennä niin läheltä kylttejä.

Perjantaina käytiin Heidin ja tyttöjen kanssa Kompassilla treenaamassa. Cava sai tehdä takapääjumppaa tasapainotyynyillä ja seuraamista oikealla ja vasemmalla. Oikealla puolella seuraaminen on mulle itselle edelleen hankalaa, tuntuu oudolle kun koira on "väärällä" puolella. Vasemmanpuolen seuruussa oli kiva fiilis. Muuten palkkailin Cavaa rauhoittumisesta ja olemisesta, sen mielentila on ollut hurjan paljon parempi nyt alkuvuodesta kun ollaan muistettu panostaa tähänkin. Treenien jälkeen suunnattiin porukalla vielä lenkille. Cava piti hauskaa muidenkin edestä juoksemalla hurjaa rallia ympäriinsä kun muut keskittyivät vähän maltillisempaan menoon. Kiitos Heidi treeni- ja lenkkiseurasta!


Lauantaina meillä oli tokot ATD:n hallilla ja Cava sai tehdä pitkästä aikaa lyhyen kisamaisen setin liikkuroidusti ja ilman palkkaa. Seuraaminen, liikkeestä seisominen, luoksetulo ja liikkeestä istuminen. Seuraamisessa Cava otti vähän häiriötä kun hallissa oli muita treenaamassa samaan aikaan, muutama kontaktin tippuminen siis. Mä itse olin jotenkin tosi jännittynyt kun pitkästä aikaa tehtiin liikkurin kanssa ja treenin jälkeen oli selvää, että mä tarvin enemmän liikkuroituja treenejä. Cavan menoa liikkuri ei paljoa hidastanut ja se teki hyvällä fiiliksellä ja omalla osaamistasollaan. Cava vastasi hyvin sosiaaliseen palkkaan mutta mua ahdisti kun "en saanut" kaivaa leluja ja nameja esiin. Treenikaverit ovat mulle tästä naureskelleetkin, että mä tarvin niitä nami- ja lelupalkkoja enemmän kuin koira :D  Liikkeiden välit sujui kivasti, molemmat jäävät teki oikein napakasti ja liikkuri kehui erityisesti Cavan istumista. Muutenkin kokonaisuus tuntui kivalle, oltiin yhdessä hommissa ja avoimen luokan liikkeet alkaa näyttää kivalle. Lisää tämmöisiä treenejä kuitenkin tarvisi päästä tekemään niin pääsisin omasta jäykkyydestä eroon.

Sunnuntaina oltiin Sporttikoirahallilla Siirin ja Riehan kanssa treenaamassa. Tehtiin ruutua ja Siiri piiskasikin mua vaatimaan koiralta vähän enemmän ja lopettamaan liika auttaminen. Cava väläytteli viimeisillä toistoilla tosi kivoja ruutuja ja alkoi keskittyäkin paremmin kun joutui itse miettimään. Kyllä hyvät treenikaverit vaan ovat kullan arvoisia, itse tulee niin helposti jäätyä junnaamaan paikoilleen. Myönnän että mulle liikkeissä eteneminen ja treeneissä ns. mukavuusalueelta poistuminen on haastavaa, enkä aina muista vaatia koiralta tarpeeksi, joten treenikaverit jotka vähän tönivät eteenpäin on just se mitä mä tarvitsen. Hyvä fiilis jäi ruudusta! Sanon tätä aina, mutta Cava todella on etevämpi kuin tajuankaan! Pikkuhiljaa kasataan ruudun palaset kokonaiseksi liikesuoritukseksi, uskon että Cavan ruudusta tulee tosi hieno. Ruudun lisäksi otettiin vähän seuraamista, jossa mä keskityin vain kävelemään koiran tuijottamisen sijaan ja Siiri naksutteli meille kun Cava teki hyvin. Alku oli aika kamalaa kun Cava pompotti niin paljon, mutta loppua kohden tasaantui ja tuntui itsellekkin jo paremmalle kun koira ei joka askeleella töninyt ja pompottanut päin. Otettiin myös liikkurin kanssa liikkeiden välejä, näissä hyvä fiilis ja itsekkin onnistuin pysyä rentona. Tehtiin treeni kahdessa osassa Cavan kanssa ja Cavan ollessa tauolla autoin Siiriä ja Riehaa heidän treenissä. Ihana oli nähdä Riehakin tokoilemassa, sitä on tullut pennusta asti seurattua ja pikkubortsusta kasvanut huiman etevä junnukoira. Miten ne pennut aina kasvaakin niin nopeasti? Kiitos Siiri taas treeniseurasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!