lauantai 6. tammikuuta 2018

TOKO: ruudun ja merkin erottelu

Tänään käytiin ATD:n hallilla tokoilemassa. Teemana oli ruudun ja merkin erottelu. Ruutu sujui melko huonosti ja paikka oli edelleen hukassa. Positiivista, että bongasi ruudun hyvin ja teki tosi terävän stopin, mä vaan hätäilin sen stopin huutamisessa (muistissa ne kerrat kun stoppi venynyt liikaa) ja Cava pysähtyi aika etureunaan. Omaa mokaa siis koska koira pysähtyi just silloin kun käskytin. Ruudun vieressä oli merkki, joka tehtiin sitten ruudun jälkeen. Kerran Cava karkasi ruutuun, mikä ei oikeastaan yllätä koska se ei virittelyssä edes vilkaissut merkkiä. Pitäisi näitä virittelyjäkin treenata. Kun bongasi merkin se veti jopa ruutua enemmän. Tehtiin yksi kisamainen setti ruutu, kaukot ja merkin kierto. Tämä oli hyvä, liikkeiden välit kivat ja etenkin kaukot ihan loistavat.

Lisäksi tehtiin porukassa paikkikset. Makuu n. 1,5min, jonka aikana menin hetkeksi piiloon. Ensimmäinen piilopaikkis Cavalle ja ei mitään ongelmaa. Cava oli kyllä hieman väsynyt paimennustreenien jälkeen ja sillä oli etenkin paikallaoloja ajatellen ihan loistava vire. Se oli keskittynyt muhun ja työn tekoon, mutta ei jaksanut välittää pienistä häiriöistä. Paikalla makaamisessa Cava oli rivin vika ja meni hienosti omalla käskyllä maahan eikä reagoinut muiden käskytyksiin. Paikalla istumisen tein aika läheltä kun se ei ole meillä vielä niin varma, hieman Cava siinä haisteli jotain ilmaa ja oli vähän rauhaton, mutta etenkin loppuosan istui tosi nätisti. Hienosti jaksoi myös istua koko ajan eikä näyttänyt yhtään sille että olisi valahtamassa makaamaan, vaikka oli varmasti väsynyt.

Loppuun tehtiin vielä takapäänkäyttöharjoituksia sekä seuraamisen peruuttamista. Peruutus oli yllättävän hyvä. Pidemmissä pätkissä hieman irtosi, mutta korjasi itse. Tässä varmaan näkyi matalampi vire niin Cava malttoi todella tehdä hyvin. Viime aikoina peruutus on näyttänyt nimittäin ihan kammottavalle mutta luulen sen johtuneen siitä, että vire on ollut aina hieman liian korkea. Takapäänkäyttöä treenattiin 360 asteen käännöksillä ja täyskäännöksillä vasempaan. Lisäksi tehtiin temppua, jossa Cava peruutti mun ympäri. Oikealle se osaa tän ja vähän aloitettiin opettamaan samaa vasemmallekkin. Rally-tokossa oon ainakin huomannut oikealle seuruussa ja käännöksissä että Cava käyttää takapäätä tosi hyvin ja usein sillä on vähän ajatus tässä tempussa, eli varmasti sen opettamisesta on apua.

Cava jaksoi treenit tosi hyvin siihen nähden että se oli varmasti aika väsynyt kun melkein suoraa paimennustreenien jälkeen lähdettiin näihin treeneihin. Ehdittiin pyörähtää vartin verran kotona niin siinä ei paljoa ehtinyt lepäillä. Onneksi Cava nukkui autossa niin jaksoi sitten tokoillakin vielä. Kunnon työkoira. Ehkä meille sopisi aina jatkossa paimennustreenit ennen tokoa niin ei olisi turhaa energiaa kiihkoilla pikkukoiralla.

Treeneistä ei ole kuvia, mutta pakko jakaa tämä pikku-Cava kun se hyppäsi facebookin muistoista esiin. Ensimmäisissä tokotreeneissä ikinä ja niin pätevänä <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!