torstai 4. tammikuuta 2018

Rallyn ratatreeniä

Mulla oli tänään vapaapäivä, joten ehdittiin tehdä kaikenlaista kun päivälle ei ollut muuta ohjelmaa kuin Capo-sheltin kontrollikäynti eläinlääkärissä. Cava teki aamulla tokoa ja sen jäävät ovat ihan kamalassa kunnossa. Tai tarkemmin niiden erottelu. Maahan ja istu sujui hyvin, mutta seisominen tuntui olevan ihan vieras liike. Tehtiin aika helposti ihan vaan niin että Cava kulki mun edellä ja seisomisissa autoin pienellä käsiavulla. Lisäksi otettiin kapulan palauttamista perusasentoon ja kaukojen istu-seiso vaihtoja. Kaukoissa osasin tehdä lyhyen ja onnistuneen treenin, ei liian vaikea mutta otettiin jo pientä etäisyyttä. Kapulan kanssa ahnehdin liikaa ja Cava alkoi vähän turhautua ja pureskella kapulaa. Helpotin hieman ja vaadin lyhyempää pitoa kapulan kanssa ja palkkasin ennen kuin pureskelu alkoi. Ihan ok treeni. Iltapäivällä käytiin vielä pitkä metsälenkki koirien kanssa ja en voi kuin vaan ihmetellä Cavan energiaa. Väsymys tuli itselle kun katsoi sen juoksentelua :D Illaksi rally-tokotreeneihin ja nyt on väsytetty pikkukoira kotona. Huomiseksi sillä onkin luvassa ansaittu vapaapäivä.

Treeneissä teemana oli rataharjoittelu ja meillä oli neljä erilaista rataa ja käytösruutu. Me tehtiin vain kolmea rataa, koska kolmannella ratasuorituksella Cava tuntui vähän väsyneelle niin en halunnut enää kokeilla neljättä rataa, joka oli aika vaikea. Saatiin kivoja suorituksia radalla. Radat oli aika vaikeaita, ehkä voittajaluokka tasoa ja varmasti jokunen mestarinkin kyltti siellä oli mukana. Virheettä ei mistään radasta selvitty mutta paljon hyviäkin juttuja mahtui radoille.

Onnistumisia:
+ kaikki aloitukset olivat sujuvia ja kontaktissa, niin että oltiin heti yhdessä tekemässä rataa ja hommia
+ Cavan mielentila oli koko treenin tosi hyvä
+ hypyn jälkeinen seuruu oli hyvää ja sujuvaa ja seuraava kyltti tehtiin keskittyneesti ja onnistuneesti
+ eteentulot sujuivat
+ tuplasaksalainen
+ pyörähdys vasemmalla
+ lyhyet käytösruudut
+ radat olivat pienistä virheistä huolimatta sujuvia ja tehtiin hyvällä fiiliksellä

Kehityskohteita:
- valkovuokko (oikealla ja vasemmalla)
- molemmat vasempaan vasemmalla seurauttaen
- itse menin liian lähelle etenkin täyskäännöskylteillä ja hämmensin sillä Cavaa
- peruutus (seuraten ja edestä)

Kivat treenit! Teki hyvää päästä tekemään ratatreeniä ja en voisi olla tyytyväisempi Cavan yleisilmeeseen näissä treeneissä. Ei turhia kiihtymisiä vaan hyvää keskittymistä ja iloista työntekoa. Hyvä höris!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!