maanantai 8. tammikuuta 2018

Noutoa koko rahan edestä

Tänään oltiin ATD:n hallilla tokoilemassa Maarit Hellmanin opissa. Cava oli aika kiva. Se oli rauhallinen jo halliin mentäessä, siis oikeasti rauhallinen. Ei vetänyt remmissä ja muutenkin rento ja kuulolla. Omalla vuorolla tehtiin noutoa. Siinä se kyllä aika paljon kiihtyi. Tehtiin erilaisia kapulasta luopumisia. Päädyttiin siihen tulokseen, että noudossa Cavalle on pakko käyttää lelupalkkaa vaikka se kiihdyttääkin sitä lisää. Ruoka ei toimi, vaan kapulan kanssa Cava näyttää vähän sille kuin sitä pakko ruokittaisiin ja syö lähinnä vain mun mieliksi. Ei siis ole riittävä palkka Cavalle tässä liikkeessä. Mietittiin aluksi jopa sitä, että onko lelupalkkakaan riittävä, mutta pari kertaa heitin kapulan ja lelun ja sai itse valita kumman ottaa ja valitsi lelun joka kerta. Tosin valinta oli selkeästi vaikea. Koitetaan kuitenkin lelupalkkauksella vähentää hieman kapulan arvoa ja saada ajatusta käännettyä siihen, että kapulaa parempaakin on olemassa (Cavan tapauksessa lelu). Vauhtipalkkaa ja vauhtinoutoja Maarit ei Cavalle suositellut vaan mielummin sitten nopea vapautus perusasennosta lelulle, mutta kuitenkin aina niin, että ajatus olisi tuoda kapula perusasentoon asti.

Heikkouksia noudossa juurikin perusasento (helposti vino) ja kapulan nosto (juoksee tassut edellä, pöhähtää ja vie kapulaa kauemmaksi). Palkkaamalla se aina perusasentoon ja mielellään siinä nopeasti vahvistetaan ajatusta, että Cavalle tulisi enemmän kiire mun luokse perusasentoon. Tällä hetkellä sillä on lähinnä vain kiire kapulalle vaikka tulee toki reippaalla laukalla sivullekkin. Nyt treenataan erikseen tätä lopun perusasentoa ja siinä nopeaa palkkausta, enemmän arvoa sille liikkeen osalle siis. Toisena juttuna kapulasta luopumisia mielellään niin, että saadaan joku avuksi.

Tehtiin alkuun samaa merkinkierto ja kapula erottelua kuin Pekan treeneissä viimeksi. Maarit oli kuitenkin sitä mieltä että se oli vähän liian haastava Cavalle. Helpotettiin sitten niin, että Cava oli vapaana ilman käskyä ja mä heitin kapuloita (mulla oli useampi kapula mitä heittelin) Maaritin lähelle ja Cavan tehtävä oli tarjota kontaktia tai perusasentoa. Perusasento tuntui tässä liian vaikealta alkuun joten laskettiin kriteeriä ja palkattiin kontaktista ja siitä ettei lähtenyt kapuloiden perään. Alku oli ihan kammottava. Cava juoksi kapuloiden perään monta monta monta kertaa. Maaritkin totesi, että ompas se sinnikäs. Ei yhtään lannistunut ettei kapulaa saanut ja onnistui kerran jopa varastamaan Maaritilta kapulan kun hän liian hitaasti nappasi kapulan maasta. Tuhma vauhtiaussie. Vaikka tämä treeni ei tuntunut aluksi tuottavan tulosta niin jossain vaiheessa Cavakin lannistui eikä lähtenyt enää vauhdilla kapuloiden perään vaan miettikin vähän. Edelleen kapulat veti kovasti kuitenkin. Tämä voisi kuitenkin olla hyvä treeni ja korostaa sitä, että Cava itse päättää olla menemättä kapuloiden perään ja malttaa luopua niistä. Lelupalkka siitä jos ei lähde perään/lähtee vain pari rauhallista askelta, kehut jos juoksee kapulalle mutta tuleekin takaisin. Tähän treeniin me vain tarvitaan vielä avustaja, koska veto kapuloille on niin kova ja aina kun saa kapulan napattua niin se on jo itsessään Cavalle tosi palkitsevaa.

Lopuksi otettiin pari kokonaista noutoa. Pitkältä matkalta hankalaa. Lyhyellä matkalla jo kuitenkin vähän mietti, teki nätin noston ja tuli sivulle. Jonkunlaista edistymistä siis jo yhdessä treenissä nähtävissä. Cavalla oli taas tosi kiva mielentila melkein koko treenin ajan! Se kiihtyi noudosta ja lelusta, muttei ollut mahdoton ja sekä treenin aluksi että lopuksi oli ihan oikeasti tosi rauhallisen oloinen. Siitä on välillä vaikea sanoa, mutta nyt se ei kyllä näyttänyt mitään kiihtymisen merkkejä kun mentiin halliin sisälle tai kun poistuttiin sieltä, joten luulen että se oikeasti oli aika rauhassa.

Oman vuoron odottelua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!