tiistai 2. tammikuuta 2018

Kompassin rally 8/10

Tänään oli vuoden ensimmäiset rally-tokotreenit. Cavalla oli hyvä fiilis treeneissä ja se teki iloisesti hommia. Aloitettiin treenit nopealla kukkasten ja molemmat oikeaan/vasemaan puolenvaihtojen tekemisellä. Cava teki näitä hyvin ja ekaa kertaa ikinä näitä treenatessa mullakin oli olo, että tiedän mitä oon tekemässä. Siistiä! Kehitystä tapahtuu. Ongelmana näissä oli enemmänkin oikealla seuruu ja siinä edistäminen. Vasemmalla seuruu oli hyvää. Tämän jälkeen aloitettiin varsinaisilla tämän kerran teemoilla. Teemana putki erillisenä ja ratatreeniä. Putki sujui entiseen malliin, otettiin oikealta ja vasemmalta muutama toisto putkeen ja sen jälkeen hallintaan seuruuseen. Muuten lähinnä seurauttelin putken lähellä/ohi. Cavalla pysyi kontakti tosi hienosti, mutta hieman se kiihtyi tästä, ei pahasti, mutta selvästi kontrollia/hallintaa putken lähellä syytä treenata lisää.

Radalla haasteena oli pujottelu juosten ja pujottelun jälkeen 90 asteen käännös oikeaan juosten. Cavalla kontakti tippui ja se otti mun makuun turhan paljon etäisyyttä musta. Treeniä lisää näihin, pujottelu on mulle itselle aina vaikea. Muuten radalla keskityttiin jääviin liikkeisiin. Liikkeestä seisominen oikealla puolella ei oikein tahtonut onnistua, mutta en tosiaan muista koskahan ollaan jääviä oikealla seurauttaen tehty.

Onnistumisia radalla puolestaan oli aloitus, puolenvaihto takaa ja liikkeestä maahanmeno ja istuminen. Isoin onnistuminen kuitenkin Cavan fiilis, se teki iloisesti ja häntä heiluen. Loppuun treenattiin vielä käännöksiä A4 paperia apuna käyttäen. Itse piti siis kääntyä paperin päällä. Vaikeaa mulle, tuli useampi lipsahdus paperin ulkopuolelle. Cava teki hyvin, oikealla oli haastetta mutta se varmasti parantuu kun oikealla seuruu tulee tasaisemmaksi. Mun täytyy ehkä alkaa itsekseen treenailemaan nyt näitä rallyn käännöksiä kotona, että saan riittävän tiiviisti käännyttyä.

Hyvä rally-tokoilun aloitus tälle vuodelle, kehitystä havaittavissa ja pikkuhiljaa kohti kisoja.

Treeniin:
- oikealla seuraaminen
- jäävät oikealla
- pujottelu/spiraali juosten
- hallintaa putken kanssa

Onnellinen <3

2 kommenttia:

  1. Meillä putki, hyppy ja merkki ovat suuria houkutuksia, joita ennen on vaikea keskittyä sellaisiin liikkeisiin, joissa mahtavalle asialle käännetään selkä. Pahin on eteentulo juuri ennen putkea.

    VastaaPoista
  2. Meillä toistaiseksi vasta putkelle kova veto, noita muita ei olla niin paljoa tehtykkään vielä. Isoin haaste tuntuu tällä hetkellä olevan se, että Cavan saisi putken jälkeen riittävästi hallintaan ennen seuraavaa kylttiä. Tosin ei olla taidettu koskaan treenissä tehdä esim. noita eteen istumisia ennen putkea ja ne saattaisi hyvin olla meillekkin hankalat. Täytyy kokeilla jossain treenisä, kiitos treenivinkistä siis!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!