keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Kompassin rally 10/10


Eilen oli viimeinen treenikerta Kompassin rally-tokoryhmässä. Melkein harmitti, että kurssi loppui, meillä oli tosi mukava ja kannustava kouluttaja ja kiva porukka ryhmässä. Treenejä aina oikein odotti ja itselle oli ihan luksusta päästä jonkun toisen suunnittelemiin treeneihin, itseltä riitti vain se että saavuttiin paikalle. Treenit oli aika häiriöiset verrattuna meidän normaaleihin treeneihin ja ensimmäiset treenit kurssilla menikin siihen että Cava otti vähän painetta ympärillä olevasta hälinästä. Oli siis jo ihan häiriön kannalta tosi hyvä kun osallistuttiin tälle kurssille. Saatiin kurssilta aikalailla sitä mitä toivottiinkin, motivaatiota rallyn treenaamiseen, häiriötreeniä ja mulle selkeämpi ajatus miten rallya kannattaa treenata ja mitkä kyltit ovat niin samankaltaisia että niitä kannattaa treenata samassa treenissä.

Eilen meillä oli mestariluokan tasoinen rata, joka tehtiin kahteen kertaan. Tokalle kierrokselle rataa hieman muutettiin. Radan lisäksi treenattiin merkille lähetystä ja peruutusta. Rata oli aika haastava, mutta onnistuttiin pujottelussa kivasti sekä spiraali oikealla seuraten onnistui myös odotettua paremmin. Oikean puolen seuraamispaikka vielä hieman elää, mutta sekin on parantunut tämän kurssin aikana hurjasti. Peruutus oli radan osana vielä hankala (sekä edessä että sivulla) ja mulle tuli noottia kylteiltä liikkeestä istu, jätä koira ja kutsu koira. Aloin hidastaa omaa kävelyä jo selkeästi ennen tuota kutsu koira kylttiä ja se on helposti -10 kisoissa. Pitää siis tähän kiinnittää jatkossa huomiota, että oma kävelyvauhti ei hidastu ennen koiran kutsumista.

Merkille lähetykset sujui kivasti, niitä tehtiin itsekseen. Otettiin muutamia vaikeampia kulmia ja niin että merkin lähellä/takana oli kylttitelineitä ja muita tötteröitä/ämpäreitä. Hyvin Cava bongaili merkkiä ja oon edelleen ihan äimistynyt miten se ei sekota tätä tokon kiertoon. Kokeilin jopa pari kertaa käskeä sen kiertämään ja silloin kiersi hienosti, eli pystyi jo erotella nämä kaksi toisistaan. Hurjaa! Kouluttajakin kehui, että tosi käskyorientoitunut koira :D sitä ei kyllä ihan aina nää tokotreeneissä kun neiti Hörökorvalla jää välillä vähän päälle tiettyjen liikkeiden suorittaminen. Sitä mun täytyykin ihmetellä miten älyttömän hyvin Cava keskittyy rallyssa eikä sillä yhtään nouse kierrokset yli. Toko kiihdyttää selkeästi enemmän. Voisi ehkä tokossa koittaa myös tehdä liikkeitä hieman tihemmällä tahdilla ns. temppuratamaisesti, koska rallyssa se selvästi rauhoittaa, pakottaa keskittymään ja tuo sen toivotun mielentilan treeniin.

Peruuttamiseen valitsin meille edestä peruutuksen, koska se tuntuu haastavammalle. Ensin treenasin ihan vaan sivulta eteen siirtymistä seisten. Yllättävän hyvin Cava erottaa jo "front" (eteen seisomaan) ja "tänne" (eteen istumaan) käskyt. Taisi yhden kerran istua tuolla front käskyllä. Eteen siirtymiset ovat myös suoristuneet kurssin aikana valtavasti ja Cavalle taas muistunut mieleen mikä niissä on kriteerinä. Koska eteen seisomaan tulossa ei ollut ongemaa niin jätettiin ne hautumaan ja otettiin muutamia peruutuksia edestä. Cava peruuttaa aika hyvin sen kolme omaa mittaansa, mutta sitten kauempana alkaa tulla hieman poikitusta. Toki kisoissa se kolme omaa mittaa riittää. Mä tykkään kuitenkin itse hieman "ylitreenata" asioita, joten oon tässäkin vaatinut peruutusta kauemmaksi. Haluaisin, että kokeessa tehtävä suoritus olisi koiralle helpompi kuin treenisuoritus, joten treeneissä tulee usein vaadittua vähän enemmän. Pohdittiin kouluttajan kanssa Cavalle takajalkatargettia tässä, koska sen peruutus on hieman räjähtävä ja se sinkaisee taaksepäin lainkaan miettimättä jalkojaan, kunhan pääsee kovaa. Cavalle niin tyypillistä. Jonkunlainen takajalkatargetti saattaisi saada sen hieman paremmin keskittymään mihin jalkansa astelee ja tämä toisi suoruutta liikkeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!