sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Aamutokot


Käytiin aamulla treenaamassa tokoa sporttikoirahallilla Siirin ja Emilian kanssa. Cava sai harjoitella hieman agilityäkin ja teki keinun paukuttelua. Lisäksi tehtiin ruutua, seuraamista ja sitä kuuluisaa rauhoittumista. Cavalla oli oikeastaan aika hyvä mielentila koko treenin eikä se ihan kamalasti kiehunut.  Vaikka etenkin seuraamisessa tuli vielä turhaa keulimista.

Keinun kanssa sitä vähän jännitti. Ääni ei niinkään vaan se keinun heiluminen, vaikka tehtiin tosi matalalla. Alkuun se hieman peruutti keinulta jo siinä vaiheessa kun mä heiluttelin keinua ja sen tarvitsi vain katsoa. Saatiin se kuitenkin ihan kivasti laittamaan toista tassua keinulle ja Cavakin tuntui ilahtuvan kun uskalsi ylittää itsensä ja jännityksensä. Tässä meille hauska temppu opeteltavaksi, uskon että tekee Cavan itsevarmuudelle hyvää kun se pääsee voittamaan itsensä ja näkee ettei heiluvassa keinussa ole mitään jännittävää. Tämä hieman jännittävä treeni Cavalle alkuun auttoi sitä myös rauhoittumaan ja keskittymään. Keinun jälkeen pidettiin lyhyt tauko ennen ruutua ja ruutua ei tarvinutkaan montaa toistoa ottaa kun paikka oli kaikilla toistoilla ihan loistava. Juuri siellä missä pitikin. Vihdoinkin alkaa tuntua, että tunnelin päässä on valoa ja ruudun paikka alkaa oikeasti pikkuhiljaa varmistua Cavalle.

Lopuksi tehtiin myös seuraamista pidempiä pätkiä ja se oli hetkittäin tosi hyvää. Vähän levoton vielä, mutta muutamia tosi kivoja ja tasaisia pätkiä saatiin aikaan. Käännökset oli tosi skarppeja mutta pidemmillä suorilla etupää on turhan kevyt ja paikka hieman valuu. Ei kuitenkaan tuntunut eikä näyttänyt niin kamalalle kuin pelkäsin, joten nyt vaan lisää treeniä siihenkin niin saadaan takaisin menetetty ryhti tähän liikkeeseen. Kivat treenit ja hyvä mielentila Cavalla. Malttoi myös olla rauhassa käy siihen käskyn alla vaikka pari isompaa häiriötäkin tuli treenin aikana. Cava lisäksi keskittyi hyvin vaikka vieressä samalla kentällä tehtiin agilityä. Omatoimiset treenit ja treenattiin silti järkevästi ja maltilla, ei loputtomasti toistoja ja väleissä rauhoittumista. Ehkä mäkin alan vähitellen oppia millaiset treenit sopii Cavalle ja miten saadaan niitä onnistumisia ja edistymistä aikaan. Seuraavat ruututreenit pitää kyllä suunnitella paremmin ja lähteä vaikeuttamaan tästä koska se on nyt sujunut niin hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!