sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Vuoden viimeiset treenit


Perjantaina käytiin hallilla treenaamassa tokoa ja häiriötä oli mukavasti kun parhaillaan neljä koiraa treenasi samaan aikaan. Cava aloitti treenit kierrolla. Tällä kertaa otin häiriöksi leluja ja noutokapuloita, jotka piti ohittaa matkalla. Alkuun Cava hieman katseli kapuloiden suuntaan, mutta isompaa ongelmaa ei tässä treenissä ollut. Vaikeutettiin niin, että matkalle tuli ihminen kapulaa heiluttamaan. Se oli sen verran paha häiriö, ettei Cava tohtinut siitä juosta alkuun ohi vaan väisti ja palasi mun luokse. Otin kerran helpotettua niin, että menin itse lähemmäs tötteröä ja se auttoi. Sen jälkeen pystyi juosta ihmisen ja kapulan ohi normaalisti. Teki tosi vauhdikkaat ja tiukat kierrot.

Toisena treeninä tehtiin samaa kuuntelu treeniä kuin Pekan treeneissä muutama viikko sitten tokoringin koulutuksessa. Cava oli perusasennossa ja heitin kapulan mun puolelle vinoon, edessä oli merkin kierto. Kapulan heiton jälkeen tehtävä oli viritellä Cava kiertoa varten ja lähettää se kiertoon. Cavalla oli taas kova veto kapulalle. Se karkasi sinne muutaman kerran alussa. Onneksi ei kuitenkaan kauheasti tarvinut jäädä jankkaamaan vaan melko nopeasti saatiin pari onnistunutta suoritusta, johon sitten lopetettiin. Lisää luopumistreenejä kapulasta tiedossa ensi vuodenkin puolella. Mitenhän sitä saisi kapulan arvoa hieman laskettua hörökorvan mielestä. 

Tämän jälkeen Cavalle tauko. Tauon jälkeen treenattiin vielä seuraamista, mikä olikin ihan kamalaa. Edistämistä ja pomppimista. Pomppiminen varmaan pahin, mutta nyt paikkakaan ei ollut lainkaan hyvä. Seuraamisessa väärä mielentila näkyy niin herkästi ja seuraaminen tuntuu jo liikkeenä kiihdyttävän Cavaa aika paljon. Tehtiin aika pitkä pätkä ja loppua kohden parani. Seuraamista ollaan treenattu tosi vähän viime aikoina ja se on mennyt ihan järkyttävän huonoksi osittain varmaan sen takia, että mulla ei ole kriteeri rallyssa pitänyt niin hyvin kuin tokossa. Toisaalta rallyssa Cava tuntuu tykkäävän kun tehtäviä tulee niin vauhdikkaasti ja tokon seuraaminen taitaa tuntua vähän tylsälle rallyn rinnalla. Tammikuusta alkaen olisi tarkoitus ottaa korjausliike tässä ja panostaa seuraamiseen, että saadaan se entiseen kuntoon. 

Tänään oltiin vielä hallilla tekemässä tokoa. Meidän treenit menivätkin sitten rauhoittumisharjoituksiksi, koska Cava oli ihan mahdottoman villillä ja keskittymiskyvyttömällä tuulella. Jäipä kova harmitus näistä treeneistä ja ensi vuodelle laitettu tavoite paremmasta mielentilasta tuli todellakin tarpeeseen. Sen eteen täytyy nyt vaan tehdä töitä. Tehtiin me lopuksi vähän ruudun paikkaa. Läheltä se tuntuu toimivan tosi hyvin ja Cava on parantanut paikkaa kivasti. Loppuun vielä muutamia luoksetulon loppuperusasentoja, yhden kerran tuli vinoon ja pari kertaa teki liian ison kierroksen eikä pyörähtänyt heti sivulle. Muuten perusasennot olivat aika kivoja, suoria ja oikeassa kohdassa. Ei olla aikoihin tehty näitä, kiva että sujuivat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!