torstai 28. joulukuuta 2017

Vuoden 2017 tavoitteiden tsekkaus

Taas on vuosi kulunut ja aika tarkastella miten onnistuttiin tälle vuodelle asetettuja tavoitteita saavuttamaan. Viime vuoden tavoite postaus löytyy täältä jos joku haluaa siihen vielä palata tarkemmin :)

Vuonna 2017 meillä oli tavoitteena:

RTK1 & Rally-tokon AVO luokan korkkaus
RTK1 saavutettiin jo alkuvuodesta helmikuussa. Ensimmäiset kisat olivat meille molemmille jännä kokemus ja näin jälkikäteen ajateltuna Cava ei ehkä ollut vielä aivan koevalmis tuolloin. Hienosti se siitä huolimatta selvisi. Rally-toko kuitenkin jäi kisojen jälkeen aikalailla pois treeneistä ja keskityttiin enemmän tokoon. Loppuvuodesta ollaan taas muistuteltu rallyn saloja mieleen.

Avoin luokka jäi tänä vuonna korkkaamatta vaikka olin muutamankin kisan katsonut valmiiksi. Ilmoittautumiset jäivät kuitenkin tekemättä ja loppu vuoden kokeisiin oli (kuulema) ihan mahdotonta mahtua, joten ei siis edes yritetty.

TK1
TK1 jäi myöskin tänä vuonna saavuttamatta. Lähellä kuitenkin oli, sillä kisasimme kaksi ALO1 tulosta hienoilla pisteillä, yhtä ykköstä siis vaille jäi tämä tavoite. Meillä ei ollut tokotavoitteisiin kirjattuna nuorten koirien tokoringin näyttökokeeseen osallistumista, koska päätettiin vasta melko lähellä näyttökoetta hakea mukaan. Päästiin osallistumaan näyttökokeeseen ja Cava teki siellä kivan suorituksen, jolla päästiin rinkiin mukaan! Kivoja juttuja siis tokorintamalla tänä vuonna vaikkei tavoitetta ihan saavutettu.

Pakko Hoo näyttelyistä
Tämä saatiin haettua toukokuussa Royal Canin Showsta Helsingistä. Aikamoinen helpotus, luulin homman olevan hankalampi mutta yhdellä kehäpyörähdyksellä selvittiin.

MH-kuvaus
Toukokuussa meillä oli myös MH-kuvaus, joka valitettavasti päättyi meidän osalta keskeytykseen. Postaus MH-kuvauksesta löytyy täältä, jos joku haluaa vielä käydä lukemassa.

Paimennus
Paimennuksen osalta tavoitteena oli jatkaa säännöllisiä treenejä ja hakea parempaa mielentilaa. Treenattiin alkuvuodesta ja loppuvuodesta suhteellisen säännöllisesti, mutta kesällä meillä tuli pidempi tauko. Mielentila takkuaa ajoittain edelleen, mutta mun mielestä ollaan päästy jo hieman parempaan ja tasaisempaan suuntaan tässä. Pitkä tie toki edessä edelleen.

Jälki
Jälkeä treenattiin tänä vuonna nolostuttavan vähän! Muutama hassu jälki kesällä, mutta muuten oikeastaan keskityttiin koko kesä vain tokoiluun. Ihana olisi harrastaa useampaa lajia, mutta selvästi oma aika on niin rajallista että ei ole realistista ajatella, että ehtisi panostaa kuin ehkä kahteen lajiin :( Tosi harmi! Cava niin tykkäsi jälkipuuhasteluista (okei, mistä se ei tykkäisi) ja niin tykkäsin minäkin. Ehkä ensi kesänä lisää jälkitouhuja?

Arki&hallinta
Nämä on tänä vuonna parantunut kivasti. Edelleen Cava vähän vetää remmissä eikä sitä ole täysin saatu kitkettyä pois, kimppalenkit kivojen kaverien kanssa on haastavia kun kierrokset nousee liikaa. Muuten sen kanssa kuitenkin kiva lenkkeillä, jopa pupuinnostusta on saatu vähenemään kontaktia vahvistamalla. Koiraohitukset onnistuu kivasti ja jopa ihanat ihmiset ohitetaan lenkillä nätisti.

Nose Work
Ei me nose workia kamalasti tänäkään vuonna tehty, mutta ainakin 5 treeniä! Mikä on siis 5 treeniä enemmän kuin viime vuonna. Tosi kivaa puuhastelua ja Cava nauttii hommasta ihan täysillä. Sopivaa laiskojen päivien treenaamista sisätiloissa. Kodankin mielestä tämä on ihan hurjan hauska seniorihömppäilylaji.

Ei saavutettu ihan kaikkia tavoitteita, mutta niin tilanteet vaan vuoden aikana muuttuu ja kaikkea ei vaan ehdi eikä pysty vaikka ehkä haluaisi. Kivoja juttuja ja uusia kokemuksia mahtui kuitenkin monta tähänkin vuoteen. Tavoitteisiin ei ollut kirjattuna mitään terveystavoitteita, mutta nenäpunkkeja ja muutamaa tassuhaaveria lukuunottamatta Cava pysyi hyvin terveenä koko vuoden eikä sterkan jälkeistä sairaslomaa lukuunottamatta tarvittu saikkuja. Ensi vuoden tavoitteet tulee vielä omaan postaukseen kunhan ehdin kirjoitella :)

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!