lauantai 2. joulukuuta 2017

Sirken tokopäivä

hörökorvat tarkkana piti kuunnella! 

Tänään meillä oli Sirke Viitasen tokokoulutus. Ensin meillä oli omaa treeniaikaa 20min ja sen jälkeen treenattiin vielä 45min häiriötreenejä. Omalla treeniajalla keskityttiin kaukojen seiso vaihtoihin ja katsottiin nopeasti ruudun tilannetta ja liikkeestä istumista. 

Kaukoissa näytin miten ollaan tehty ja kerroin ongelmaksi ettei olla oikein saatu kasvatettua etäisyyttä. Sirke kehui kovasti Cavan tekniikkaa, joten tekniikka treenit on pohjalla ainakin tehty oikein. Sirken mielestä etäisyyttä isompi ongelma Cavalla oli se, ettei se oikein malta pysyä asennoissa. Se tekee vaihdot nopeasti ja hyvällä tekniikalla, mutta jos palkkaa ei tule nopeasti Cava alkaa tarjota muita vaihtoja tai jotain muuta. Sirke antoi tähän neuvoksi tehdä luopumisen kautta kestoa ja alkaa asentojen vakiinnuttamisen myötä viedä liikettä eteenpäin. Luopumistreenit voisi aloittaa aluksi aika läheltä ja ensin vaatia Cavalta luopumista ja asentoon "rauhoittumista" ja sen jälkeen hieman viedä luopumista pidemmälle niin, että Cava hieman väistää nameja taaksepäin ja palkata siitä kun sillä on paino varmasti takajaloilla. Toisena juttuna Sirke ehdotti sitä, että nameja voisi heitellä asennonvaihdon jälkeen Cavan jalkoihin ja vasta kun Cava on pyydetyssä asennossa niin rauhassa vapautus nameille. Toisena juttuna kokeiltiin sitä, että namit olivat maassa mun ja Cavan välissä pussissa. Tämä oli tosi hankalaa Cavalle eikä se oikein malttanut luopua nameista. Tällä olisi kuitenkin tarkoitus saada Cavalle vahvemmin ajatusta siihen, että namit tulevat tekemisestä ja tekemällä liikkeet oikein mä tulen sen luokse palkkaamaan. Tällä saatiinkin kivasti jo etäisyyttä otettua, tein luopumisen nameista vielä kun tulin lähemmäs ja otin namit pussista. Cava joutui nyt todellakin keskittyä enemmän itse asentoon, mutta asentojen tasaannuttua myös vaihdot onnistuivat paremmin kun Cava ei kiirehtinyt. Vähitellen koitetaan lähteä jo näitä voittajan kaukoja rakentamaan kokonaiseksi liikkeeksi.

Ruutua otettiin pitkästä aikaa koulutuksessa ja se oli oikeastaan hyvä juttu. Ollaan tehty nyt näyttämällä ruudussa oikeaa paikkaa ja sillä vahvistettu oikeaa paikkaa, mutta ihan ongelmitta ei ole treenit sujuneet. Sirke huomasikin nopeasti mikä ruudun treenaamisessa mättää, Cava nimittäin ajattelee enemmän lopun pysähdystä ja muhun päin kääntymistä kuin itse ruutua. Sirke ehdotti tähän treeniksi sitä että jonkun aikaa huutaisin Cavalle palkkasanan ja palkkaisin sen siitä kun se on matkalla ruutuun. Siinä kohtaa kun sen fokus on vielä juosta eteenpäin. Ruudussa voisi myös käyttää takapalkkaa Cavalle. Takapalkassa pitää vaan olla tarkka ettei Cava vaan juokse palkalle vaan ensin on pysähdyttävä käskystä ja sitten vapautuksella pääsee juoksemaan palkalle. Kokeillaan tätä kuurina jonkun aikaa ja sitten voi taas jatkaa paikan vahvistamista ja muuta. Kovasti töitä vielä ruudun kanssa tehtävänä.

Viimeisillä minuuteilla ehdittiin katsoa vielä pikaisesti liikkeestä istumista. Edestä tehtynä Cavalla oli hieman väärä tekniikka, mutta seuraamisen yhteydessä tekniikka oli oikea ja istumiset hienoja. Täysin varma liike tämä ei vieläkään ole ja Sirken mukaan se johtuu pitkälti siitä, ettei käskysana ole vielä varma. Sain ohjeeksi vahvistella käskysanaa vielä ja ottaa paljon kuuntelutreenejä ja jäävien erottelua. Näitä ollaankin jo tehty, mutta treeniä tarvitsee lisää. Kovin paljoa ei ehditty tätä katsoa kun aika loppui jo. 

Häiriötreenit aloitettiin kehään tuloilla. Olen iloinen siitä miten hyvin kehään tulot sujuivat. Odottelutila oli ahdas ja siinä oli kaksi aika räjähtämispisteessä olevaa bortsua. Cava oli niistä selkeästi hieman huolissaan, mutta pystyi luopumaan hyvin ja keskittyä 100% mun kanssa tekemiseen. Kehään mentiin hienosti kontaktissa kaikilla toistoilla. Tämän jälkeen otettiin ympyrässä kuuntelutreenejä. Cava teki tosi hienosti! Kuunteli hyvin kaikki mun käskyt ja sille ei ollut väliä tehtiinkö selkä ympyrän keskustaan päin vai naama häiriöihin päin. Kolmantena treeninä tehtiin niin, että koirat jätettiin riviin ja joka toinen koira kutsuttiin rivistä luokse ja joka toinen koira käskettiin maahan. Tässä oli aika paljon häslinkiä kun koirat oli eri tasoisia. Selkeästi vaikein häiriötreeni kaikille. Cava teki kuitenkin tosi hienosti, se ei välittänyt vierestä juoksevista koirista ja reagoi joka kerta mun käskyyn oikein ja nopeasti. Tämän jälkeen otettiin vielä pareittain jääviä niin, että käveltiin suhteellisen lähellä toisiamme ja käskettiin koirat jäämään eri asentoihin. Cava selvisi tästäkin hyvin, ei ottanut mitään häiriötä vieressä olevasta koirasta vaikka oltiin lähekkäin ja teki jäävät joka kerta oikein. Vika häiriötreeni oli jo vauhdikkaampi, oltiin ympyrässä ja piti lähettää vuorotellen koira kiertämään merkkiä. Cava malttoi hienosti odottaa vuoroon ja kiersi tosi taitavasti omalla vuorollaan. Sirke kehuikin kovasti, että Cava ei tunnu ottavan mistään häiriötä. Jotain ollaan siis tehty oikein. Ihmishäiriöitä ei tänään oikeastaan ollut ja ne ovatkin Cavan suurin heikkous. Ehkä siksi onnistui häiriötreenit niin sujuvasti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!