torstai 7. joulukuuta 2017

Rally-tokon irtoamisia

Se on oppinut odottelemaan ihanan rennosti ja pystyy olla jopa VAPAANA! :) 
Tänään treenattiin sellaisia rally-tokon tehtäviä, joissa koiran piti irrota ohjaajasta. Merkkiä, putkea, hyppyä, valkovuokkoa (ja myös tulppaania, jossa tosin ei irrota ohjaajasta poispäin) sekä peruuttamista edessä. Treenit aloitettiin merkillä. Rally-tokon merkki on aina n. 5 metrin päässä ja 45 asteen kulmassa kyltiltä, josta koira lähetetään. Koiran pitää pysähtyä metrin säteelle merkistä ja odottaa siellä sen aikaa, kun ohjaaja kävelee seuraavalle kyltille. Merkin jälkeinen kyltti on aina liikkeestä kutsu koira. Treenattiin tänään ainoastaan merkille lähetystä ja vielä hieman lyhyemmästä matkasta kuin 5 metriä kun se on meille uusi liike. Cava osasi tosi hyvin bongailla merkkiä ja lähteä sinne, kosketusalustan kautta se alkoi myös aika nopeasti tarjota sinne pysähdystä. Paljon toki matkaa, että liike olisi valmis radalla suoritettavaksi. Mulle oli myös yllätys, että merkki voidaan suorittaa ainoastaan vasemmalta puolelta kun rallyssa tuntuu melkein kaikki liikkeet olevan suoritettavissa sekä oikealta että vasemmalta.

Tämän jälkeen otettiin putkea kaikille muutama toisto. Cavalla ei ollut ongelmia putken kanssa ja mäkin sain kehuja siitä kun nopeasti heti putken jälkeen otin sen kontrolliin ja sanoin uuden seuraamiskäskyn. Huippu kiva juttuhan putki on Cavan mielestä ja kun putken jälkeen siirryttiin harjoittelemaan kukkasia niin hörökorva koitti ensimmäisellä kerralla karata putkeen kun tehtiin vähän sen suuntaan, vaikkei edes ihan lähellä putkea oltu. Kukkaset ollaan ehkäpä vihdoinkin tajuttu. Saatiin kivoja onnistumisia etenkin tulppaanista, mutta myös valkovuokko onnistui kivasti. Molempien puolien pyörähdyskäskyt vaativat vielä vahvistusta. Etenkin väsyneenä Cava ei oikein jaksa oikealla pyörähtää ja muutenkin sille on tosi hankala pyörähtää musta pois päin. Mun edessä molemmat pyörähdykset tuntuu melkein yhtä vahvoille, mutta seuraamisessa etenkin oikealla puolella niin liike tökkii. Valkovuokkoa tehtiin siis pyörähdyskäskyn kanssa ja tulppaanissa vaan itse kääntyi ja nopeasti sanoi uuden seuraamispuolen käskyn.

Vikana juttuna tehtiin peruuttamista edestä päin. Se sujui kivasti niin kauan kuin mulla oli seinä oikealla (Cavan vasemmalla) puolella, ilman seinää alkaa kääntää peppua tosi voimakkaasti.. No tehdään seinää tms. tukena käyttäen kunnes liike alkaa olla vahvempi. Tässä kohti Cava alkoi olla jo aika väsynyt niin ei tehty montaakaan toistoa. Tämän jälkeen sai harjoitella vielä lyhyitä kylttipätkiä itsekseen, jossa tuli näitä tehtäviä ja hyppy oli myös. Lopputunnista ehdittiin vielä ottaa putki molemmista suunnista seuruuttaen, istu, seiso, kierrä koira kyltti, hyppy, käytösruutu (edessä seisten n. 45sekunttia), istu, seiso, maahan kyltti sekä yksi merkille lähetys erilaisella törpöllä. Paljon ehdittiin taas tunnissa ja Cava olikin ihan super väsynyt treenien jälkeen.  Tänään sain meille jatkuvan ryhmäpaikan rally-tokoon ja alkuvuodesta päästäänkin jatkamaan säännöllisiä rally-tokotreenejä ja toivottavasti myös päästäisiin korkkaamaan avoin luokka mahdollisimman pian :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!