lauantai 25. marraskuuta 2017

TOKO AVO kisaharkka


Tänään oltiin ATD:lla oman seuran toko harkkakokeessa. Osallistuttiin ekaa kertaa AVO luokkaan, ei ollakkaan liikkurin kanssa tehty ja muutenkin nyt viime aikoina ollut vähän treenejä liikkurin kanssa. Tämä tuli siis todellakin tarpeeseen. Ideana oli hakea vikalistaa talven treeneihin ja tavoite olisi keväällä korkata avoin luokka. Tuomarina meillä oli Tiltu Antikainen ja arvostelu oli melko tiukka. Hyvä vaan, sai tosi realistisen kuvan siitä mitä osataan ja missä on vielä parannettavaa. Tiltu kävi liikkeet myös läpi suorituksen jälkeen ja perusteli pisteet tarkasti. Cavalla oli aika hauskaa tänään ja se vaatii nyt selvästi enemmän rajoja tokotreeneissä. Oon sitä tarkoituksellakin hieman nostattanut viime aikoina kun sitä on jännittänyt treeneissä niin oon koittanut pitää treenit hauskoina ja rentoina sille. Nyt ollaan siis ilmeisesti menty hieman yli toiseen suuntaan, haetaan vielä tasapainoa siis tähän.

Paikalla istuminen 1 min. 0
Tämä harmitti kovasti, tehtiin tällä viikolla yksi paikalla istuminen porukassa ja se sujui super hienosti. Lisäksi tehtiin muutama paikalla istuminen yksin ja ne sujui pää asiassa hyvin, yhden kerran Cava valahti makaamaan. Nyt saatiin tehtyä hieno kehään meno ja paikkiksen alku meni hyvin. Kuitenkin melkein heti kun käännyin Cavaa kohden se karkasi mun luokse ja teki selvän luoksetulon. Onneksi muut koirat ei huligaanista häiriintyneet, mutta itse kyllä olin tosi hämmentynyt. Meillä on eri odotuskäskyt luoksetulossa ja paikalla olossa enkä muutenkaan oikein keksi miten Cava nyt sekoitti tämän luoksetuloon kun luoksetuloja ei olla edes tehty. Tuhma pikkuaussie!

Seuraaminen 7,5
Seuraaminen tuntui itsestä tosi kivalle, Cava piti kontaktin ja paikan tosi hyvin. Toki tunsin että se oli hieman pomppuisa mutta se ei oikeastaan tuntunut niin pahalle kuin mitä se välillä on tuntunut. Miinuksia meni kuitenkin juuri pomppuisuudesta ja takapään pienestä aukeamisesta. Peruutus oli vain kaksi askelta ja meillä usein eka askel on ollut se huonoin niin ei päästy ihan vauhtiin peruutuksessa. Siitä myös miinusta. Kokonaisuutena olin itse kuitenkin tosi tyytyväinen seuraamiseen ja siihen että kontakti pysyi niin hyvin. Palkan suunnalla saadaan varmasti korjattua tuota takapään aukeamista ja pomppuisuuden kanssa nyt tehdään jatkuvasti töitä, joten sekin toivottavasti ajan kanssa helpottaa. Peruutusta ei olla paljoa tehty, eli siihen ihan puhtaasti vaan lisää treeniä ja toistoja.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9
Tämä oli tosi hieno! Terävä seisominen heti käskyllä. Piste meni pomppuisasta seuruusta alkuun, siitä että Cava pienesti liikutti toista etutassua kun menin taakse ja sivulle tuli myös pompulla. Pieniä juttuja mutta vaikuttaa liikkeen yleiseen "siisteyteen". Pitäisi siis saada karsittua turhia pomppuja pois. Noi sivulle tulot on kyllä hankalia, ei olla oikein kouluttajiltakaan saatu hyviä neuvoja siihen että miten sivulle tuloista saisi karsittua pompun pois. Tarkempi kriteeri myös seisomiseen, että ei saisi liikuttaa tassuja lainkaan.

Luoksetulo 7
Maahanmeno oli hyvä. Pieni possu kuitenkin karkasi käskyn jälkeen ennen kuin ehdin kutsua.. Käytiin Cavan kanssa kesällä näistä karkailuista keskustelua ja ilmeisesti nyt olisi paikallaan käydä se sama keskustelu uudelleen.

Istuminen seuraamisen yhteydessä 0
Teki seisomisen. Saatiin onneksi uusia liike ja uusinnalla teki hienon istumisen.

Ruutu 0
Yksi takatassu meni nauhan yli ja siitä nolla. Ei ihan paras suoritus Cavaksi muutenkaan, stoppi hieman venyi ja siksi tassu meni yli. Ei olla kuitenkaan paljoa tehty, joten hienosti se bongasi uuden näköisen ruudun uudessa paikassa ja löysi ruutuun. Stoppiin treeniä ja korjauskäskyjen opettamista. Kokonaisuutena oon ihan tyytyväinen kuitenkin liikkeeseen, vaikka se harmillisesti nollaantuikin. Tiltu oli kommentteihin laittanut siitä, että Cava meni aika pomppuisasti ruutuun. Mitenhän sen saisi juoksemaan? :D

Noutaminen 7
Istui hienosti heiton ajan!! Palkkasin tästä. Noutaessa kuului pieni pöhähdys, tää on vähän hankala kun ei suoranaisesti hauku mutta Tiltun sanoin "höhhää" :D Sivulle tulossa tiputti kapulan liikkurin käskyllä, sain kuitenkin kiinni niin ei mennyt nollille liike.

Kauko-ohjaus 9,5
Hieno ja nopea maahanmeno alkuun, laittoi kuitenkin pään alas ja ajattelin että ei varmaan nouse sieltä. Teki kuitenkin siistit vaihdot! Haisteli kun palasin sen luokse ja siitä haistelusta ja pompusta sivulle noustessa meni puoli pistettä.

Estehyppy 10
Hieno! Tosin olin näkevinäni pientä ennakoimista myös tästä mun käskyyn, käsky tuli kuitenkin niin samaa aikaa että tuomari ei tätä nähnyt ja täydet pisteet.

Merkin kierto 10
Pieni "höhhäämis" ääni myös tässä liikkeessä, tiivis kierto ja nätti perusasento!

Kokonaisvaikutus 9,5
Kommentiksi, että ihanan vauhdikas ja teknisesti tosi osaava koira. Tänään meillä sujui liikkeiden välitkin hyvin ja Cava pysyi koko suorituksen ihanasti kontaktissa. Aika vallaton Cava oli kylläkin, mutta otan pienen vallattomuuden ja hulluttelun paljon mielummin kuin sitä paineistumista. Saatiin hyvä vikalista ja tiedetään nyt mitä treenataan talven aikana, keväällä ollaan toivottavasti ihan valmiita valloittamaan avoin luokka. Pisteitä saatiin nopeasti laskettuna 209/320 eli 3-tulos. Ei siis pisteiden osalta mennyt kummoisesti. Jotenkin kummasti oon kuitenkin suoritukseen tyytyväinen, tiesin toki valmiiksi ettei olla vielä valmiita AVO-luokkaan ja tarkoituskin oli hakea ns. vikalistaa. Parasta oli, että Cavalla pysyi hyvä mieli koko kokeen ajan ja sillä oli kehässä (ja kehän ulkopuolella) super siistiä. Vähän liiankin siistiä, kun ei ihan malttanut mun käskyjä kuunnella ja Cavan omana tavoitteena taisi olla tänään suorittaa liikkeet mahdollisimman nopeasti, siinä olikin sitten vaan liikkuri ja ohjaaja tiellä!

Treenattavaa:
- paikkis
- odottaminen > ennakoimiset pois!
- treenaa liikkurin kanssa aina kun mahdollista > ennakoimiset pois!
- haistelu liikkeiden aluksi/lopuksi kun jätän koiran/palaan koiran luokse > johtuisikohan "tylsistymisestä" kun mitään ei tapahdu? Täytyy tarkkailla ja palkkailla paljon vaan siitä tylsästä odottamisesta ettei Cavalle tulisi niin kovasti tarvetta puuhastella jotain
- ruudun paikka
- jäävien erottelua lisää
- seuraamista > pomppu pois, peruutus
- noutoa lisää, saatiin Sirkeltä viime treeneissä hyvät ohjeet joilla jo aloiteltu, joten jatketaan niillä
- häiriöt
- vireen vaihtelut, huomasi hyvin että kun AVOssa tulee jo paljon juoksuliikkeitä niin Cavalla alkoi hieman keulimaan homma

Eiköhän tuossa riitä puuhaa talven treeneihin. Täytyy muistaa palata katsomaan tätä listaa aina kun tuntuu ettei ole mitään ideaa mitä ohjatuissa treeneissä tekisi ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!