tiistai 14. marraskuuta 2017

Maarit Hellman toko 2/6

Eilen oltiin ATD:n hallilla treenaamassa Maaritin opissa tokoa. Käytiin vähän läpi viikonlopun koetta ja treeni-ideoita sitä ajatellen. Yhtenä uutena ajatuksena tuli se, että ei pakottaisi koiraa ollenkaan hengailemaan ja paineistumaan odottelutilassa vaan hakisi sen suoraan autosta kehään ja hoitaisi lämmittelyt ja muut ulkona. Tää voisi ehkä toimiakkin Cavalle koska se tuntui menevän huonommaksi mitä pidempää joutui ahtaassa odottelussa olla. Näitä pitäisi vaan päästä käytännössä kokeilemaan. Toisena juttuna puhuttiin siitä, että voisi käydä kisoissa hengailemassa ja syöttelemässä Cavaa, ei välttämättä alkuun edes vaatisi Cavalta mitään muuta kuin syömistä, että sille tulisi kivempi ja rennompi fiilis noista ahtaista odottelutiloista. Tätä olin itsekkin ajatellut ja koitetaan nyt loppuvuonna ehtiä muutaman kerran koeturisteiksi :)

Muuten meillä oli treeneissä aiheena häiriöt ja keskittyminen. Olipas hankalaa! Huomaa ettei häiriötreenejä ole tullut tehtyä nyt niin säännöllisesti kuin vaikka keväällä ja kesällä tehtiin. Cava kesti melko hyvin liikehäiriöt, lelun heilutukset ja namin heilutukset, mutta voi kamala kun oli hankalaa aina kun Maarit puhui sille jotain. On se sellainen ihmisrakas pöljä! Alla video muutamasta onnistumisesta.


Maaritilla oli ehkä hieman erilainen treenitapa näihin häiriöihin kuin mitä ollaan muiden kouluttajien kanssa tehty. Maarit ei halunnut, että koira pääsee kauheasti mokaamaan vaan häiriöt pyrittiin tekemään niin helppoina ettei virheitä tulisi ollenkaan. Jos virhe kuitenkin tulee niin Maarit neuvoi hyppäämään pois koiran vierestä mielellään koiran taakse niin, että koira valpastuisi ja ihmettelisi minne se ohjaaja hävisi. Tämä oli itselle vaikeaa kun Cava reagoi paljon nopeammin kuin minä :D en onnistunut siltä kauhean hyvin karkaamaan. Maarit alleviivasi häiriöidenkin treenaamisessa sitä, että harjoitusten pitää olla hyvin suunniteltuja ja koiran epäonnistumisen varalta pitäisi olla selkeä suunnitelma itselle.

Maarit totesi Cavan olevan tosi häiriöherkkä ja se kyllä reagoi eilen melko pieniinkin häiriöihin. Nyt on meillä varmasti hyvä hetki palata ihan perustreenien pariin. Vahvistaa kontaktia, liikkeiden välejä, keskittyä häiriötreeneihin ja pyrkiä treenaamaan mahdollisimman paljon eri paikoissa. Perusasennot ja seuruu vaatisi myös hiomista. Siinä onkin meille jo riittävästi treenattavaa ja parannettavaa talven ajaksi. Keväällä sitten katsotaan uudelleen kokeisiin menoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!