tiistai 21. marraskuuta 2017

Kompassin rally 3/10

Tällä kertaa meillä oli teemana eteentulot erityisesti oikealta ja edestä sivulletulojen eri variaatiot. Näitä eri kylttejä olikin paljon. Cavan kanssa keskityin enemmän eteentuloihin koska ne on meillä tökkinyt (lähinnä treenin puutteesta). Vinoja tuli jonkun verran eli suoruutta lisää. Paikka ei ole ihan selvä Cavalle. Hyviäkin suorituksia Cava teki, suoraan liikkeestä eteen siirtymiset sujuivat nätimmin kuin istumisesta eteentulot. Lisäksi otettiin muutamia erottelu-/kuuntelutreenejä edestä sivulle siirtymisiin. Perusasentoon tulot oikealle tai vasemmalle Cava erotteli kivasti, mutta takaa kiertäminen oli selvästi hankalampaa. Nämäkin nyt treeniin!

Muuten katsottiin ohjaajan kanssa lisää puolenvaihtoja. Tänään treenissä tulppaani, valkovuokko, molemmat täyskäännös oikealle/vasemmalle. Olipas hankalaa. Mulla meni näiden treeni ohi kun Cava taas hieman paineistui kun viereisellä kentällä tehtiin aksaa, joten jouduin keskittymään enemmän Cavan tsemppaamiseen kuin itse tehtäviin. Kivasti Cava palautui eikä sille onneksi nyt tuntunut jäävän tämä päälle. Multa vaan meni näiden kylttien treeniohjeet hieman ohi, täytyy ensi kerralla kysyä pikakertaus ohjaajalta.

Toisella omatoimipisteellä tehtiin hyppyä tai oikeastaan hypyn jälkeisiä kylttejä. Ideana oli katsoa miten hyvin koiran saa hypyn jälkeen taas ”pakettiin” ja suorittamaan jonkun tarkkuutta vaativan jutun. Tämä sujui Cavalta yllättävän hyvin tai ainakin paremmin kuin odotin :D pientä epätarkkuutta kuitenkin hypyn jälkeisen tehtävän suorittamisessa, joten vastaavia harjoituksia tarvitaan kyllä vielä lisää ennen kokeita.

Kauheasti ei olla oikealla puolella seuraamista tehty, mutta nyt kurssin myötä innostuttu sitäkin pariin otteeseen treenaamaan. Se onkin parantunut hurjasti ja Cava pystyi tänään tehdä kaikki tehtävät sekä oikealta että vasemmalta eikä hirveästi näkynyt eroa puolien välillä. Ainoastaan jos mä oon omassa ohjauksessa/käskytyksessä epäselvä ja Cava ei ihan tiedä mitä siltä halutaan niin se vaihtaa helpommin vasemmalle. Kovasti mennyt kuitenkin eteenpäin ja tekee varmasti Cavankin kropalle hyvää kun tehdään tasaisemmin molemmilla puolilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!