keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Kompassin rally 2/10

kuva Jenny Söderlund

Eilen oltiin rally-tokoilemassa taas. Alku sujui viime viikkoa paremmin ja Cavaa ei odottelussa niin paljoa ahdistanut. Aloitettiin treenit muistuttelemalla mieleen maahanmenotekniikkaa. Cavalta maahanmenot sujui kivasti, tarjosi muutaman kerran seisomista ja istumista alkuun kun päivällä käytiin niitä hinkkaamassa. Jäävien erottelutreeniä siis tarvitsee vielä paljon lisää! Kuitenkaan maahanmenon tekniikassa ei nyt ollut huomautettavaa, loistavaa! Se on meillä aina kausittain tökkinyt, mutta nyt on tainnut oikea tekniikka vihdoinkin iskeytyä hörökorvien väliin.

Tämän jälkeen aloitettiin treenien varsinaisella teemalla eli puolenvaihdoilla. Ensimmäisenä oli puolenvaihto jalkojen välistä. Näitä ollaan jonkun verran tehty itsekseenkin ja Cavasta tämä on hurjan hauska temppu. Alkuun varmistelin turhan paljon avuilla ja pari kertaa kiirehdin eteenpäin niin, että kävelemään lähtiessä osuin koiraan. Ohjaajalle siis malttia ja pienemmät avut käyttöön, koira osaa kyllä! Seuraavana oli puolenvaihto takaa. Kokeiltiin tähän Cavalle niin, että käsiapujen sijaan käänsin vaan katseen toiseen suuntaan. Tämä sujui yllättävän hyvin siihen nähden ettei olla juurikaan treenattu puolenvaihtoja takaa. Etenkin oikealta vasemmalle sujui kivasti, toki vasen muutenkin vahvempi, mutta parin toiston jälkeen alkoi vasemmalta oikeallekkin vaihtua puoli sujuvasti. Treeniä toki tarvitsee vielä ja vahvistusta, mutta kivan näköiset puolenvaihdot saadaan varmasti aikaan.

Vikana katsottiin puolenvaihtoa edestä ja se oli tosi hankala. Mua helpotti tässä tieto siitä, että itse saa pysähtyä radalla, kunhan koira pysyy koko ajan liikkeessä. Uskon, että se on meille helpompi vaihtoehto kun Cava on niin mahdottoman pitkäselkäinen ja nopea. Vältetään tällä ehkä sitten myöhemmin väärät rintamasuunnat ja koiraan törmäämiset. Tässä oli opetustapoina kosketuskeppi tai kosketusalusta. Cava ei oikein osaa kumpaakaan joten vahvisteltiin kosketusalustaa. Onneksi tämä tulee vasta mestariluokassa eteen niin ehtii tätä harjoitella. Vaikutti ihan hurjan vaikealle, Cavalle ainakin tuntui olevan outoa lähteä mun edestä menemään.

Lopuksi tehtiin vielä seuraamista oikealla ja vasemmalla ja lyhyet käytösruudut jokaiselle. Cava sai kehuja hyvästä seuraamispaikasta sekä oikealla että vasemmalla. Otettiin sille seuraamiseen hieman häiriöitäkin mukaan ja voi että oli taas hankalaa kun joku ihana ihminen puhui. Lelun heiluttelut ja muut häiriöt Cava selvitti ilman ongelmia. Käytösruutu tehtiin seisten ja siinä Cavalla oli hirveä hinku esitellä kaikki mahdolliset taidot, seiso-maahan ja seiso-istu kaukot, peruutus ja epämääräisiä pyörähdyksiä. Ehkä vajaa minuutti onnistui sitten lopulta levollisesti seisten. Kyllä se siitä pikkuhiljaa! Nyt on taas motivaatiota rallynkin treenaamiseen ja kertailtiinkin tänään aamulla jo puolenvaihtoja takaa sekä eteentuloja. Kivaa vaihtelua ainaiselle tokon hinkkaamiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!