lauantai 11. marraskuuta 2017

ALO1 183,5p + KP

Tänään oltiin Loviisassa Strömfors Dog Sport hallilla tokokokeessa. Tuomarina meillä oli Susanna Berghäll. Oltiin hyvissä ajoin paikalla ja Cavalla oli aikaa rauhassa tutustua halliin. Se kuitenkin otti ahtaasta odottelutilasta taas kovat paineet ja en saanut sitä mun kanssa tekemään vaikka mitä yritin. Namit maistui jotenkin, mutta leikkiä ei pystynyt ja kaikki käskyt meni kuuroille korville. Harmitti ihan älyttömästi kun oma olo oli niin neuvoton enkä saanut hörökorvan mieltä parannettua millään. Seurakaveri potki meidät kuitenkin kehään ja hengissä selvittiin vaikkei todellakaan saatu tehtyä meidän parasta suoritusta. Alla pisteet ja lyhyet selostukset.

Paikalla makuu 1min. 8
Cava oli tässä jo aika paineistuneen olonen, mutta saatiin liike vedettyä kunnialla läpi. Cava jäi liikkuriin/yleisöön jumiin ja tarvi tuplakäskyn maahan, mistä pistevähennys. Ei ihmetyttänyt koska tämä paikkiksen alku ollut aiemminkin haastava ja nyt ei olla sitä ehditty treenata. Sydämen tykytyksiä itselle aiheutti Cavan vieruskaveri, joka ennen paikkista karkasi kaksi kertaa toisen koiran luokse ja äänteli ja liikkui koko minuutin. Cava muutaman kerran vilkaisi ja siirsi päätä sen suuntaan, mutta muuten ei häiriintynyt vaikka häiriö oli kova. 

Paikkiksessa onnistui parhaiten itse makuu, Cava makasi yllättävän levollisesti pää alhaalla (tai sitten se oli vaan niin paineessa ettei uskaltanut liikkua) ja lopun perusasento oli tosi täpäkkä. 

Seuraaminen 8,5
Tämä oli ihan kamalaa. Ensimmäinen liike ja meidän kehään tulo oli jo kamala kun Cava veti hulluna pois odotusalueen suunnasta enkä saanut sitä mitenkään kuulolle. Hyviäkin pätkiä toki oli kaaviossa, mutta paikka ei oikein pysynyt ja tosi pomppuisia pätkiä tuli. Kaikki käännökset oli myös huonoja. Höh, iso harmitus. Seuraamista on nyt treenattu ja se on ollut omissa treeneissä melko hyvää. 

Liikkeestä maahanmeno 9,5
En tiedä mistä tässä lähti puolikas, seuruu oli omaan silmään hyvää, nopea maahan ja perusasentokin näytti suoralle. Ehkä kumminkin jossain kohti vino kun lähti puoli pistettä?

Luoksetulo 10
Tässä lopun perusasento ei mun mielestä ollut kovin nätti, mutta siitä ei kuitenkaan miinustettu. Tuli lujaa luokse.

Noutokapulan pito 9,5
Tästä sanottiin lopuksi että pito olisi saanut olla tiukempi. Cavaa stressasi ja se läähätti melkoisesti, joten siksi ote oli normaalia löysempi.

Kaukot 10
Jee!! Kaukot tökkinyt koko viikon mutta niissä saatiin super onnistuminen. Nopea maahan sivulta. Vaihdot siistit ja nopeat! Hyvä Cava <3

Estehyppy 10
Reipas ja itsevarma hyppy. Tähänkin olen tosi tyytyväinen.

Kokonaisvaikutus 9
Tuomarin sanojen mukaan kovin keskeneräinen koira, jolla perusasioissa hiottavaa. En ihan allekirjoita että Cava olisi keskeneräinen, sillä se ei tänään ollut täysin oma itsensä. Toki tuomari näki vain tämän suorituksen, eli sinänsä ihan asiallinen kommentti. 

Liikkeiden välit hirveää haahuilua ja ylipäätään Cavan paras terä ja iloisuus puuttui tänään suorituksesta. Se mua harmittaakin ihan hirveästi. Jos kuitenkin jotain hyvää niin paineistumisesta huolimatta Cava pystyi tehdä melkein omalla tasollaan hommia noin niinkuin teknisesti ajateltuna, se vastasi hyvin sosiaaliseen palkkaan ja se todellakin teki parhaansa. Keskeneräisellä ja haahuilevalla suorituksella saavutettiin kuitenkin tänään hienot pisteet 183,5 sekä kunniapalkinto ja vielä luokkavoitto. Alokasluokassa kuitenkin 13 koirakkoa niin ei se ihan huonosti mennyt. Monta asiaa mistä pitäisi iloita, mutta silti odottelutilassa kovasti ahdistunut pikkukoira harmittaa enkä täysillä ole pystynyt iloita sen suorituksesta. Hieno tsemppi kuitenkin etenkin Cavalta mutta myös multa kun koottiin itsemme ja tehtiin kehässä sen hetkinen parhaamme.


10 kommenttia:

 1. Onnea systeri!!!! T. Nuka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä! Cava lähettää Nuksulle suukkoja :)

   Poista
 2. Onnea ykkösestä! Kisamaisia treenejä siis ja paljon eri paikoissa ja missä on "katsojia". Ei ehkä keskeneräinen kotikentällä mutta vieraassa paikassa ja jos ohjaaja myös ei ihan luota koiraan? Ruutia esim stressasin helposti toistamalla siirtymän käskyä tms..

  Jäänyt ringin koulutuksista mieleen treeni missä oltiin hiekkakentällä "odottelualueella" eli koira määrään nähden niin että väliä toiseen 1-3m. Ohjaajia koirineen ja yksi kerrallaan yhden piti mutkitella sieltä kehään pidemmän kautta. Koirat opetetaan tsemppaamaan ja petraamaan siitä ja samaa voi hyödyntää sitten kisapaikallakin. :) vähän kuin häiriköity katsekontakti tai seuraus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Kyllä ehdottomasti pitäisi tehdä enemmän häiriötreenejä ja koetreenejäkin. Cava tuntui stressaantuvan vieraista koirista ja ahtaasta tilasta. Sillähän noita paineistumisia ollut aiemminkin vastaavissa tilanteissa (ahdasta + vieraita levottomia/äänteleviä koiria). Toi teidän tekemä treeni kuulostaa myös tosi hyvälle ja varmaan samanlaista tarvittaisiin mekin. Kehässä Cava onneksi pystyi tehdä alun jälkeen melko kivasti ja vikat liikkeet olikin jo ihan meidän omaa tasoa. Tuntui vaan että se ikään kuin sulkeutui siinä odottelussa enkä saanut siihen millään kontaktia kun se vaan pyrki pois paikalta. Oli ikävä raahata se väkisin kehään vaikka siellä onneksi sitten pystyi Cavakin toimimaan :)

   Poista
  2. Harmi että ottaa painetta. Ehkä tuttujen kanssa alkuun ja voishan sitä käydä kisoissa vierailemassa vaan odotusalue treenin takia. Agilitykisoissa esim ojangossa rataantutustumisen aikaan tai jos kestää radan aikaan. Ainakin 1-2lk toisen radan luona ei ole suorittavaa koiraa. :) ja onhan kisoissa myös oma jännitys ja muiden sekä vieraat koirat. Pekka Korri on ollut tosi kiva noissa kisamaisissa. Korostanut myös sitä ettei lähtöalueella myös syötetä koiraa täyteen tai treenata ihan puhki. Koirankin pitäisi odottaa siellä että pääsee kehään hommiin j kisatreeneissä taas palkataan ihan kehäänkin.
   Haahuilu tai nuuskiminen voi olla myös pientä stressiä tai jos siirtymiä tms ei ole treenattu niin hyviksi. Ne on oma "liikkeensä" osana kokonaisuutta.

   Poista
  3. Niinpä. Itsekkin ajattelin et täytyy nyt ennen kuin katsoo seuraavia kokeita niin käydä just vaikka aksakisoissa/mätsäreissä missä sitä hälinää riittäisi niin katsomassa miltä pikkukoiran fiilis vaikuttaa. Vasta sitten seuraavaan kokeeseen kun kestää odottelut hyvällä mielellä ja haluaa kehään hommiin eikä pakoon :D liikkeiden välejä ollaan treenattu, mutta ne selkeästi kaipaa vielä lisää treeniä. Lauantain kokeessa ei ihan pysynyt skarppina niissä väleissä ja sekin varmasti osaltaan antoi keskeneräisen vaikutelman. No lisää treeniä vaan niin kyllä se tästä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!