keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Possun treenejä


Tuntuu, että ollaan treenattu viime aikoina tositosi vähän vaikka oikeasti ollaan tehty päivittäin jotain. Päivitellääs siis tännekkin vähän, että mitä kaikkea meillä on nyt treenissä. Otettiin hallivuoro talveksi, joten ihan luksusta kun ainakin kerran viikossa pääsee sisälle treenaamaan. Hallilla ollaan pystytty tehdä enemmän kokonaisia liikkeitä ja liikkeiden välejä. Ruudunkin olen joka kerta raahannut mukana. Ruudun kanssa pieni ongelma, että Cava haluaisi peruuttaa sinne. Ollaan nyt tehty lyhyeltä matkalta ja keskitytty oikeaan paikkaan. En ihan tiedä mitä tuolla peruuttamiselle pitäisi tehdä, luottaa että se häviää ajan kanssa? Vai puuttua heti, ettei ongelma ainakaan nyt pahenisi? Jotenkin veikkaan, että viimeinen vaihtoehto on meidän kohdalla se todennäköisempi, mutta en ihan tiedä miten lähtisin asiaan puuttumaan. Täytyy tästä kysäistä kun seuraavan kerran päästään kouluttajan silmien alle treenaamaan.

Kotona ollaan keskitytty enemmän sellaisiin puuhastelutreeneihin. On treenattu ylempien luokkien kaukoja, tosi nopeasti nekin vaihdot on muistunut Cavan mieleen, mutta huomaa ettei se jaksa kovin montaa toistoa. Varmaankaan sillä ei ole ihan tarvittavaa lihaksistoa ja väsyy nopeasti. Koitan siis maltilla muistaa treenata, laatu korvaa määrän tässä asiassa varmasti. Kaukojen lisäksi meidän syksyn treenilistalle on kuulunut aikaisemmassakin postauksessa mainitsemani tunnari. Se on edennyt kivasti, nyt kun vaan itse malttaisi tehdä pohjat huolella. Kovasti olisi hinkua haastaa Cavaa ja vaikeuttaa joka kerta, mutta liian vaikeissa harjoituksissa Cava turvautuu vanhoihin huonoihin tapoihin, eli sähläykseen, väärien maisteluun sekä kapulan pureskeluun.

Avoimen luokan liikkeitä ollaan alettu tehdä enemmän kokeenomaisesti. Nolottaa myöntää, että mulla on oikeasti 2 vuotias koira, joka ei osaa palauttaa noutokapulaa. Se ei siis oikeasti osaa tulla kapulan kanssa sivulle. Sitä ollaan nyt aloitettu treenaamaan. Lyhyeltä matkalta näyttää kivalle, pidemmältä matkalta ei niinkään. Nouto kokonaisuudessaan ja ruutu siis meillä eniten kesken avoimen liikkeitä ajatellen. Muut liikkeet näyttää kuitenkin sen verran hyvälle, että alkuvuodesta olisi varmasti realistista ajatella avoimen koetta. Katsotaan kerätäänkö koulari alokasluokasta, oon itse niin kamala kisajännittäjä että en tiedä kumpi olisi parempi vaihtoehto, siedättää itseä ja käydä enemmän kokeissa vai yrittää selvitä mahdollisimman vähillä koekäynneillä.

Tokon lisäksi ollaan tehty temppuja. Kesällä innostuin tempuista kovasti ja tein pitkän listan kaikista maailman tempuista mitä haluaisin Cavalle opettaa. Sittemmin innostus on toki hieman hiipunut, mutta ollaan me jotain saatu aikaiseksi ja nytkin meillä on pari ihan uutta temppua harjoittelun alla. Mukavaa vaihtelua ja täytyy myöntää, että mä olen itse huomattavasti parempi opettamaan koiralle uusia juttuja kuin ylläpitämään vanhoja. Jokaisesta Cavan oppimasta tempusta oon kuitenkin tosi ylpeä ja meitä instagramissa seuraavat ovatkin viime aikoina joutuneet katselemaan Cavan temppuvideoita. Täydellisesti se ei vielä mitään temppua osaa, mutta hienosti se yrittää ja oivaltaa. Ihana harrastuskaveri! Tässä vielä linkit meidän instagram videoihin, jos joku ei vielä ole nähnyt :)

🐶❤️ #australianshepherd #dogtricks #dogtraining #tempputurska

Henkilön Cava - Wirneen Lumoava Loitsu (@cavatheaussie) jakama julkaisu


Tämä rengastemppu on ollut hurjan hauska opettaa. Etenkin alku koetteli omia hermoja kovasti ja olin varma ettei Cava ikinä opi koko temppua ja mietin monta kertaa, että kuka idiootti aloittaa temppujen opettelun tästä tempusta. Lopulta temppu aukesi Cavalle melko nopeasti, muutama vahinko että isoin rengas tippui törppöön ja Cavalla lamppu syttyi päässä.

Kolikkotemppu 😊 #dogtricks #australianshepherd #dogtrainingvideo #cointrick

Henkilön Cava - Wirneen Lumoava Loitsu (@cavatheaussie) jakama julkaisu


Kolikkotemppu oli renkaiden pujottelun jälkeen melko helppo opettaa. Tässä Cavan 3. tai 4. treenikerta. Hieman oli haastava tuo lankamatto kun kolikot tippuivat sinne väliin eikä niitä saanut enää niin helposti suuhun.

Seuraavaksi taidetaan ottaa joku enemmän kropanhallintaa vaativa temppu treeniin. Olisiko jollain ehdottaa sopivaa temppua? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!