sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Paimennus 43

Kaksi kuukautta taukoa takana eikä paimennustreeneihin ole oikeastaan ollut edes ikävä. Vähän olen miettinyt jatkoa, että miten tehdään ja edetään. Kesällä tuli käytyä paljon vähemmän kuin oli tarkoitus eikä luonnollisestikkaan olla nyt edetty tässä hommassa. Paikoillaan junnaaminen, asioiden hajoaminen ja tuhma pikkukoira tuntuukin tällä hetkellä olevan teemana ihan kaikkien lajien treeneissä. Treenimotivaatiota ollut läpi syksyn huonosti ja epäonnistumisten kierre on painanut oman mielen matalaksi, mutta siitä ehkä lisää omassa postauksessa myöhemmin :)

Tänään käytiin kuitenkin Laura-kasvattajan lampailla testaamassa, että miten homma tauon jälkeen toimi. Tämä oli ihan hyvä paikka aloittaa taas kun ympärillä oli vaan tuttuja ihmisiä eikä ehkä ollut sellaisia paineita kuin jos oltais oltu vieraalla porukalla treenaamassa. Omat odotukset ei ollut kauhean korkealla, etenkin kun ajeltiin paimentamaan suoraan huonosti menneistä tokotreeneistä. 

Ensimmäisellä kierroksella mä aloitin ehkä vähän turhan tiukasti, koska olin täysin varma että Cava lähtee lampaille sikaillen ja liian kovalla vauhdilla. Cava otti ehkä vähän itseensä mun kireästä olemuksesta ja ensimmäisellä kierroksella sitä sai ihan houkutella hommiin kun se haahuili epävarmana ympäri aitausta. Eipä ole sellaista paimennuksessa tapahtunut että Cava ei hommiin haluaisi tulla. Lopussa saatiin jo kivempaa kuljetusta aikaiseksi ja oikeastaan pahempaa kaaosta ei syntynyt. Uusi paikka ja uudet lampaat ei myöskään Cavaa ihmetyttänyt vaan se toimi niillä tosi hyvin kun vaan ensin lähti hommiin.

Toisella kierroksella vauhtia olikin jo enemmän kun ensimmäisellä kierroksella ei hirveästi annettu Cavalle palautetta vaan annettiin sen itse tehdä. Toisella kierroksella pari turhaa lampaiden läpi juoksua, mutta myös hyviä valintoja Cavalta. Rauhakin löytyi loppua kohden kun mä vähän rauhotuin. Kommentiksi tuli, että ohjaajan pitäisi luottaa koiraan ja että koira osaa jo paljon. Tästä pitäisi olla hyvä jatkaa treenejä. 


Hörökorva oli treenin jälkeen melkoisen tyytyväinen itseensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!