lauantai 14. lokakuuta 2017

Maaritin yksäri

Eilen oltiin Maarit Hellmanin yksärillä Heidin ja Särmä mudin kanssa. Treeniaikaa molemmilla puoli tuntia. Alkuun käytiin vähän läpi Cavan tilannetta ja millaisia treenejä ollaan tehty. Myönnän, että oon tosi huono tekemään kokonaisuuksia ja mieluiten hinkkaisin vain yksittäisiä liikkeiden osia. Olen hieman epävarma tekemään kokonaisuuksia, koska usein mukaan tuntuu mahtuvan virheitä enkä oikein ehkä osaa niitä siinä korjata/tiedä miten kannattaisi korjata. Tehtiin ALO-luokka kisamaisesti läpi ilman palkkaa, hyppyä ei tällä kertaa ollut, mutta tehtiin sen sijaan merkin kierto. Cava jaksoi taas tosi kivasti tehdä palkatta ja välit oli ihan nätit, hieman paremmin olisi voinut tulla mukana. 

Luoksetulo: Ekana liikkeenä selkeästi haastava, nykäisi "käskyllä", mutta pysyi paikoillaan. Luokse tuli pomppuisasti. Sivulle tulo ok. 
Kaukot: Alun maahanmeno hidas, vaihdot nätit. 
Seuraaminen: Hieman pomppuisa, mutta ihan ok - olisi voinut olla huonompikin :D Hidas kävely onnistui kivasti! 
Kapulan pito: Otti nätisti ja piti nätisti. 
Liikkeestä maahanmeno: Vähän hidas maahan, alun seuruu tosi pomppuisa, todennäköisesti siitä johtuen maahanmenokin hitaampi. 
Merkin kierto: bongasi hyvin ja teki tiiviin kierron. Lopun perusasento myös hyvä. Hienosti, ei ollakkaan merkin kiertoa koskaan tehty kisamaisesti ja kauheasti en ole Cavaa siitä ottanut sivulle vaan saanut vauhtipalkan.

Treenataan siis nyt seuraaminen kuntoon, liikkeiden väleihin vielä lisää treeniä ja AVO-liikkeitä kisamaisesti.Loppu aika käytettiinkin melko tehokkaasti seuraamisen treenamiseen. Tässä olisi tosi tärkeä itse muistaa pitää kriteereistä koko ajan kiinni. Pomppiminen on Cavan mielestä niin siistiä ja se jo itsessään on sen mielestä palkitsevaa vaikkei siitä palkkaa saisikaan. Treeni-ideoina saatiin treenin lopettaminen ja Cavan käskeminen maahan -> liike ja tekeminen loppuu ja vasta kun Cava on hieman rauhoittunut niin pääsee taas jatkamaan. Tätä voitaisiin kokeilla, olisi ainakin kiltti keino huomauttaa Cavaa. Cavalla toi pomppiminen ei kuitenkaan mun mielestä ole välttämättä korkeasta vireestä johtuvaa vaan se vaan on Cavasta siistiä.

Toisena vinkkinä oli opettaa Cava pysähtymään seisomaan kun itsekkin pysähtyy omat jalat niin, että vasen jalka on takana ja oikea edessä ja siirtyä siitä hieman sivuun. Seisomisesta sitten suoraa seuraamiseen. Tämä toimi oikeastaan yllättävän hyvin, tärkeintä olisi vaan itse pysähtyä heti kun Cava hyppää. Oon jotenkin niin tottunut sen pomputteluun, että kävelin tyytyväisenä useamman askeleen Cavan pomppiessa. Haaste tässä siis että itse pysyy mustavalkoisena. Tässä Maarit naureskeli Cavalle kun aina kun lähdettiin liikkeelle Cava oikein imeytyi seuraamiskohtaan :D Mutta taas kehuja siitä, että kontakti pysyi kivasti ja seuraamisen paikka myös hyvä.

Kolmantena juttuna tehtiin seuraamista tarjoamisen kautta. Tässä Cava oli vähän hukassa ja selkeästi kun ei ollut käskyn alla sitä alkoi uusi ympäristö kiinnostaa. Kenttä oli aika häiriöinen, vieressä koirapuistoa ja ulkoilureittejä. Hyväkin pätkiä Cava teki ja tätä voisi ehdottomasti kokeilla omissakin treeneissä. Nyt kuitenkin hieman meni siihen että sitä alkoi hajut ja ympäristö kiinnostaa kun selkeää tehtävää ei ollut.

Neljäntenä kokeiltiin vielä niin, että Cava kulki mun edellä ja naksauteltiin kun se ravasi nätisti. Tämä toimi myös tosi hyvin etenkin kun Cava oli hieman kauempana mun reidestä, mutta heti kun se tuli reiden kohdalle se imeytyi siihen ja alkoi pomppia, mahdoton tyyppi! Nyt kuitenkin koitetaan saada etupäätä hieman rauhoittumaan, ainakin selkeä pomppu pois. Ei siis tehdä pitkiä seuruupätkiä ja mä koitan pitää kriteereistä tarkasti kiinni. Myös jäävissä tarkkana seuraamisen kanssa.

Ennen Maaritin treenejä käytiin itsekseen treenaamassa aamupäivällä. Muutama videopätkä niistä treeneistä. Pakko kehua Cavaa, että hienosti se jaksoi treenata ensin melkein 45minuuttia ja sen jälkeen vielä ohjatut treenit 30min. Treenimotivaatio pysyi hyvänä läpi molempien treenien.

Alla Cavan ruutuvariaatiot.. Voi hörökorva! Ollaan tehty lyhyeltä matkalta nyt ruudun paikkaa ja vaihtoehdot on joko juosta ruudun eteen ja siitä peruuttaa ruutuun. Näistä en oo nyt palkannut vaan kutsunut pois, Cavalla näyttäis olevan sen verran hauskaa että en yhtään halua vahvistaa ruutuun peruuttamista enää. Toinen vaihtoehto on sitten iso pomppuloikka, jolla yleensä onneksi päädytään ruutunauhojen sisäpuolelle. Ne oon palkannut, ehkä pomppu pienenee ja Cava alkaa paremmin juosta kun matkaa tulee enemmän? Ehkä.. Jatketaan treenejä.


En ole muistanut opettaa Cavaa liikkumaan kapula suussa. Muita noudon osia se on tehnyt ja osaa ne hyvin, nyt kuitenkin kun ollaan treenattu sivulle tuloa kapula suussa niin huomaan että Cava on tosi kömpelö ja se helposti tiputtaa kapulan kun on hankalaa. Nyt ollaan tehty rauhallista liikkumista kapula suussa niin, että Cava kulkee mun edellä. Tosta ajattelin pyöräyttää sen mun sivulle. Katsotaan mitä tästä tulee. Mennyt jo varmemmaksi Cavan liikkuminen kapula suussa muutamalla treenillä.


Lisäksi tehtiin jääviä ja seuraamista. Seuraaminen ei harmillisesti tallentunut videolla, mutta tehtiin sivulle tuloja ja käännöksiä sekä sivuaskelia ja peruutusta. Peruutus parantunut kummasti kun sitä ollaan nyt säännöllisesti treenattu. Kummallista! :D Tällä viikolla Cava on ollut ihan huippu treeneissä. Sillä on ollut tosi hauskaa, mutta se on keskittänyt sen energian hyvin mun kanssa tekemiseen eikä ole tehnyt tyhmyyksiä. Taas ollut mukava treenata sen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!