maanantai 16. lokakuuta 2017

Maarit Hellman toko 1/6

Tänään meillä alkoi ATD:n talven tokokurssi, jossa on kouluttajana Maarit Hellman. Valitsin meille ensimmäisen treenin aiheeksi noudon. Cava oli tänään melko kamala. Se tuntui olevan vähän räjähtämispisteessä ja keskittyminen ei ollut parasta mahdollista. Tein sille yhden paikalla makuun kun odoteltiin meidän vuoroa. Se onnistuikin ehkä parhaiten meidän treeneistä tänään :D Omalla vuorolla tosiaan käytiin läpi noudon osasia ja katsottiin että miltä se näyttää. Selvästi meidän noutotreenit ovat olleet hyviä, koska Cava teki tosi nättejä sivulle tuloja kapula suussa. Paikkis ja sivulle tulot kapula suussa olivatkin sitten treenien ainoat onnistumiset (mutta ainakin ne onnistui hyvin!).

Aloitettiin sillä, että jätin Cavan istumaan kapula suussa ja pyysin sivulle lyhyeltä matkalta. Nämä sujui nätisti, niissä ei ollut mitään ihmeempää, sivulle tulot oli nättejä. Jatketaan näiden vahvistamista vielä lisää, vaikka Cava teki hyvin niin se edelleen oli näissä mun silmään hieman epävarma. Ei siis ehkä niinkään epävarma sen kanssa mitä pitää tehdä, mutta epävarma liikkumaan kapula suussa ja se varoo kauheasti ettei törmää kapulalla, mikä on tietysti ihan huippu juttu, mutta saisi kuitenkin tulla vähän itsevarmemmin kapulan kanssa sivulle. Seuraavaksi vaikeutettiin sen verran, että jätin Cavan istumaan ja kapulan sen eteen maahan ja siitä pyysin sen tuomaan sivulle. Nämäkin sujui nätisti ja kapulan otot ja sivulle tulot olivat siistejä.

Rauhallisempien harjoitusten jälkeen päästettiinkin possu vapaaksi ja otettiin muutama nouto heitetylle kapulalle. Voi kamala. Itku tulee! Oli rumia noutoja. Ensin tuli outo ääni, sellainen kummallinen pöhähdys kun Cava pääsi kapulalle. Seuraavaksi tuli pöhähdys ja ilmeisesti yritys heittää kapulaa tassuilla eteenpäin saalistettavaksi, mutta se epäonnistui ja oli vain aussie ja kapula solmussa. Positiivista on, että Cava menee lujaa. Niinkun aika tosi lujaa. Se tulee aika nopeasti takaisin ja osaa tulla vauhdista sivullekkin. Maarit kielsi meiltä lelupalkan noudossa ja no hetkellisesti myös muissakin liikkeissä. Tehtiin sitten vaan sosiaalisella palkalla, rauhallisilla kehuilla vaan. Tosin hommat (tänään noutaminen) oli niin siistiä, että ei Cava paljoa palkkaa kaipaillutkaan.

Kokeiltiin myös laittaa kapula pystyyn. Tämä auttoi kapulan otossa, kun Cava joutui selkeästi miettimään kapulalle saapuessaan että mites tämä otetaan suuhun ja hieman hidastamaan vauhtiaan. Kokeiltiin myös lyhyemmältä matkalta noutoja ja ne sujui paremmin kun vauhti ei päässyt kiihtymään niin kovasti. Yleensä sitä kai noudoissa koitetaan heittää mahdollisimman pitkälle, että koiraan saadaan vauhtia, mutta meillä sitä on jo vähän liikaa niin lisää ei enää tarvita. Treenien perusteella täytyy myös sanoa, että mä en osaa itse heittää noutokapulaa lainkaan.

Cava on kuitenkin ollut taas aika vallaton treenatessa. Mulla on viime syksyn/talven treenit vielä hyvin mielessä kun siirryttiin ulkoa halliin ja Cava oli todella villi ja se meni aika nopeasti tosi huonoksi (tuhma, villi, keskittymiskyvytön). En haluaisi että sama käy tänä vuonna, mutta en ole ihan varma miten asiaan pitäisi puuttua. Rauhoittumista pitää kuitenkin nyt alkaa vaatia taas tiukemmin, tosin tänäänkin Cava teki tosi rauhallisen ja levollisen paikalla makuun ja tuntui muutenkin hyvälle ja ensimmäiset toistot sivulle tuloa kapulan kanssa se teki myös nätisti. Sitten kun päästiin juoksemaan niin olikin hurrikaani irti. Vielä ihan hauskaa, mutta tiedän miltä se voi pahimmillaan näyttää ja sitten ei kyllä naurata. En myöskään ole yhtään iloinen ääntelystä mitä kauplalle juostessa tuli, joten täytyy nyt katsoa mihin hommat lähtevät etenemään.

juniori Cava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!