sunnuntai 17. syyskuuta 2017

ALO1 175,5p + KP

Osallistuttiin tänään HSKP:n tokon piirinmestaruuskisoihin ATD:n joukkueessa (meidän joukkueelle hienosti pronssia!). Hieman tullut tässä naureskeltua, että ei sitten voitu mitään pienempää koetta valita ensimmäiseksi kokeeksi meille. Häiriötä oli kyllä riittävästi kun kaksi kehää pyöri vierekkäin ja kehän vierellä ihmiset treenasi, leikki ja ulkoilutti koiria. Tuomarina meillä oli Pirkko Bellaoui, todella mukava ja kannustava tuomari ja pisteitä antoi ansaitusti ja miinukset oli reiluja ja ne perusteli. Alokasluokka aloitti meidän kehässä ja liikejärjestys oli sekoitettu. Cava oli 7. koirakko, joten ehdin hyvin katsoa ensimmäisen koirakon suorituksen (ja opetella liikkeiden aloituspaikat) ja lämmitellä Cavan.


Olin tosi iloinen meidän kehään menosta. Oltiin heti hyvällä fiiliksellä yhdessä kehässä! Pieni juttu, mutta Cavalla noi hillumiset on sen verran yleisiä ja usein treenin alku määrittää aika paljon sitä, että miten loppukin sujuu.

Kapulan pito 9,5
Cava hieman liikahti eteen ja ylös ottaessaan kapulaa. Tätä on nyt treenattu ja liike oli huomattavasti maltillisempi kuin se on aikaisemmin ollut. Vielä pientä hiomista kuitenkin.

Kauko-ohjaus 8
Tässä Cava hieman uneksi alkuun ja mä taisin jännityksessä sanoa sille väärän käskynkin. Ei siis mennyt ensimmäisellä käskyllä maahan, siksi 8. Kaukojen vaihdot itsessään oli hienot ja niihin olen tosi tyytyväinen.

Hyppy 9,5
Hyppy jännitti mua varmasti eniten, sitä ollaan treenattu paljon, mutta silti se on vähän epävarma liike. Ehkä meille oli kuitenkin ihan hyvä, että hyppy tuli suhteellisen alussa mutta ei kuitenkaan heti ekana liikkeenä. Puoli pistettä lähti vinosta perusasennosta.

Seuraaminen 9
Tähän olin tosi tyytyväinen. Pieniä virheitä mahtui kaavioon, mutta kokonaisuutena tosi kiva suoritus ja Cavakin malttoi jopa seurata pomppimisen sijaan. Ensimmäiseen liikkeestä pysähdykseen Cava valui hieman eteen perusasennossa, johtuen siitä että tein itse kamalan äkki pysähdyksen eikä Cava ehtinyt valmistautua siihen :D Pitäisi treenata enemmän liikkurin kanssa! Lopun kaaviota maltoin kuunnella mitä liikkuri sanoi ja pysähdykset sujuivat siistimmin. Oikealle käännöksessä Cava hieman irtosi kun se bongasi maasta ruutunauhat, mutta ei sentään karannut ruutuun. Hitaassa kävelyssä se alkoi loppua kohden hieman jätättää, varmaan ennakoi pysähdystä. Ei olla hidasta kävelyä tehty treeneissä muutamaa askelta enempää, joten nyt pidemmät pätkät sitäkin treeniin.

Liikkeestä maahanmeno 10
Mun silmään olisi saanut ehkä olla hieman napakampi maahan, mutta hienosti!

Luoksetulo 9,5
Lopun perusasento hieman vino

Paikalla makuu 7
Tää mua jäi hieman harmittamaan! Cava meni ensimmäisen rivissä olijan käskyllä puoliksi maahan ja minuutin loppupuolella se innostui haistelemaan jotain maasta niin kovin, että hieman siirtyi paikoiltaan. Ihan ansaitusti siis huonot pisteet tästä, mutta olin kovasti toivonut paikkiksen onnistumista kun sitä on viime aikoina treenattu tosi paljon. Siksi harmitus. Lisää treeniä vaan. Ei se onneksi noussut ja tiesi itsekkin, että reagoi väärään käskyyn kun ei alas asti mennyt, sillä vaan noi reaktiot on niin nopeita ettei se taida aina ehtiä itsekkään ajatella asiaa ;) Lisää treeniä ja häiriötä niin hyvä tästäkin tulee!

Kokonaisvaikutus 9
Piste lähti siitä, että Cava on sen verran vilkas ja se antaa välillä vähän vaikutelman, ettei ole täysin kontrollissa (ei se varmasti olekkaan :D). Tuomari myös kysyi, että onko Cava koiratanssikoiria kun sen liikkeet ja pomput sopisi siihen lajiin niin hyvin. Jos ei tokoura lähde urkenemaan niin vaihtoehto B on siis valmiina! Luontaisia ominaisuuksia löytyisi siihenkin lajiin.

Harmillisesti ei saatu suoritusta videolle kun en jännityksessa muistanut sitä keneltäkään pyytää. Iloinen olen, ettei nollattu mitään liikettä ja nyt on se ekan kokeen kynnys ylitetty ja jatkossa ehkä helpompi uskaltautua tokokokeisiinkin. Cavalla säilyi hyvä mieli koko kokeen ja suoriutui liikkeistä ihan omalla osaamistasollaan. Tehtiin yhdessä hommia ja oikeastaan mullakin oli kehässä ihan kivaa, sitten kun päästiin vauhtiin ja muistin jännitykseltäni hengittää :)


8 kommenttia:

 1. Paljon onnea! Hienoja pisteitä yksilöliikkeistä. Pirkko ei ole kuitenkaan lepsuimmasta päästä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! :) Hienot pisteet Cava tosiaan keräsi <3

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Heli! :) ja onnea teille vielä hienosta mestariluokan korkkauksesta <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!