tiistai 29. elokuuta 2017

Heidi Pesosen toko 5/6

Tänä kesänä ollaan panostettu myös treeneissä odottamiseen. Se sujuu ihan kivasti, mutta onhan hörökorva vähän masentuneen oloinen kun muut saa treenata ja hän joutuu odottelemaan :D 

Eilen oltiin ATD:n hallilla tokoilemassa Heidi Pesosen opissa. Cava sai tehdä seuraamista kun se on nyt tökkinyt tosi paljon ja lisäksi katsottiin kaukoja, jotka mun mielestä on olleet luvattoman huonot viime aikoina. Seuraamisessa jouduttiin palata ihan alkeistreenitasolle. Cavan loikkiminen on mennyt siihen pisteeseen, että se ei tunnu pitävän etutassuja maassa lainkaan ja tähän on nyt pakko puuttua. Vaikka mulla on omassa mielessäni selkeät kriteerit seuraamiseen ja tiedän tismalleen miltä haluaisin Cavan seuraamisen näyttävän, niin jostain syystä näistä kriteereistä on tosi hankala pitää kiinni. Ehkä kyse on siitä, että etenkin pidempää seuraamiskaaviota tehdessä tulee annettua pieniä asioita anteeksi ja Cava kyllä käyttää tämän hyväkseen.

Aloitettiin opettamaan Cavalle "rauha" käsky, jolla olisi tarkoitus myöhemmin saada siltä kierroksia hieman alemmas ja tasaisuutta. Paljon treeniä siis edessä, en usko että Cava tätä muutamalla treenikerralla tajuaa. Treeniä tehtiin niin, että alkuun imutin Cavaa mun edessä vasemman jalan kohdalla ja aina kun se tuli nätisti niin toistelin sille rauha-käskyä. Tämä sujui sen verran hyvin, että otettiin imutuskättä jo ylemmäs ja muutaman kerran tein käännöksiä niin, että Cava päätyi oikeaan seuraamispaikkaan. Edessä sujui hyvin, mutta heti kun se oli oikein päin niin pomputus alkoi. Koitetaan nyt viikon verran tehdä vain tuota edessä rauhassa tulemista ilman imutuskättä ja sen jälkeen katsotaan josko rauha olisi löytänyt seuraamiseenkin. Ehkä se tästä, ei olla seuraamista nyt kauheasti treenattu, koska olen ikään kuin odottanut, että ongelma katoaisi kuin itsestään. Näin ei tietenkään ole käynyt, joten nyt sitten treenataan tätä.

Toisena juttuna katsottiin kaukoja. Tuntuu, että ollaan niissä otettu tosi paljon takapakkia ja jo alokasluokan etäisyys saa aikaan eteenpäin pomppimista ja toisinaan maahan jumittumista. Eilen kuitenkin kaukot olivat pääasiassa tosi kivoja. Muutama moka, mutta muuten tosi nättejä ja siistejä vaihtoja. Pitäisi rohkeammin treenata niissä etäisyyttä ja häiriötä, jotenkin mulla vaan on Cavan kaukoista pieni epävarmuus nyt kun ei olla pitkään aikaan tehty niitä kenenkään kouluttajan kanssa ja fiilis, että oon pilannut ne :D Mutta ihan kivalta ne näyttää. Katsottiin myös I-S ja S-M vaihtoja ja ne oli nättejä!! Pitäisi niitäkin rohkeammin treenata ja haastaa Cavaa eikä aina hinkata lyhyeltä matkalta tekniikkaa, vaikka näyttäisi sekin tuottaneen tulosta.

Juteltiin myös vähän paikalla makuun ja kaukojen erottelusta. Cavalla tuntuu välillä tippuvan pää alas ja sen jälkeen se koomailee eikä tahdo helpolla kaukoissa nousta. Heidi käski nyt vielä treenata näitä erikseen, eikä ainakaan ottaa peräkkäin. Lisäksi myös tehdä näiden liikkeiden aloituksia ja palkata kun "alas" käskyllä pää menee ripeästi alas ja "maa" käskyllä kun pää jää ylös. Kiva siitä tulee! Pitkästä aikaa tuntuu, että omakin motivaatio on kohdillaan. Treenattavaahan tässä riittää, sekä ohjaajalla että koiralla.

Meidän hieno treeniporukka <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!