maanantai 14. elokuuta 2017

Heidi Pesosen toko 4/6


Oltiin taas tokoilemassa ATD:n järjestämällä Heidi Pesosen kurssilla. Olin ostanut meille toisenkin treenivuoron, kun tällä hetkellä tuntuu olevan niin monta juttua mitä pitää treenata. Kuitenkin näissä(kin) treeneissä tuli ilmi, että meidän haasteet ovat kuitenkin aina aika samanlaisia. Ne ehkä näkyvät eri liikkeissä eri tavalla, mutta pohjimmiltaan ongelma on sama. Erilaiset häiriöt, Cavan keskittymiskyky ja mun taidot. Tuli treenissä huomattua parissa liikkeessäkin treenin tarvetta. Luoksetulojen loppuasennot vaativat vielä hiomista, suurin osa oli nättejä kyllä mutta parissa Cavalla tuli joku aivopieru ja jäi etuviistoon istumaan (olisiko ehkä kuitenkin ajatellut eteen istumista tms) ja toisella kerralla jäi sivulle seisomaan.

Seuraaminen oli treenissä aika huonoa, syytän treenaamattomuutta. Hyviä pätkiä tuli, mutta vasemmalle käännöksissä käytti takapäätä tosi laiskasti. Seuruutreeniä siis nyt, etenkin lyhyet pätkät tuntuu olevan vähän haastavia. Varmaan tullut liikaa palkkailuta vasta pidemmän kaavion päätteeksi kun nyt tuntuu lähtevän alussa joko hieman laiskasti mukaan ja sitten reipastuu tai vaihtoehtoisesti keulii alkuun liikaa ja edistää/poikittaa hieman. Korjailtiin vasemmalle käännöksiä tekemällä pientä neliötä, jossa käännyttiin kulmassa aina vasemmalle ja sitten seis. Alkoi lopuksi jo tosi kivasti käyttää myös takajalkojaan.

Häiriöitä otettiin liikkeiden väleihin, niissä ei ollut nyt mitään ongelmaa. Tosi napakat ja iloiset siirtymät saatiin tehtyä. Katsottiin vähän myös sosiaalista palkkaa ja siitä saatiin kehuja ja ohjaajalle käskyn muistaa palkata koiraa myös treeneissä sosiaalisesti kun se sosiaalinen palkka on Cavalle myös ihan oikea palkka ja se aidosti ilahtuu siitä.

Tehtiin ensimmäisessä setissä kisamaisia lyhyitä kokonaisuuksia, pääpaino kuitenkin liikkeiden väleissä ja niistä isoin palkka (lelu), liikkeistä itsestään "vain" sosiaalinen palkka. Tämä meni aika hyvin, olin iloinen Cavan siirtymiin, mutta onhan niissä treeniä. Pitää itse koko ajan keskittyä satasella ja pitää Cava tiukasti käskyn alla. Jos se ei ole käskyn alla niin nopeasti saa omia ideoita.  Ensimmäisen kierroksen lopussa se kerran karkasi treenikaverin luokse, mutta tuli iloisesti luokse eikä merkkiäkään paineistumisesta näkynyt, onneksi!

Ensimmäiseltä kierrokselta siis saldona; tosi hyviä siirtymisiä, hyviä liikkuroituja luoksetuloja ja liikkeestä maahanmenoja, seuraamiseen saa hakea taas hieman ryhtiä, mutta fiilis siinäkin ihan kiva. Kokonaisuutena ehkä Cavan vire vähän laiska. Teki se innokkaasti, mutta ehkä se paras fiilis kuitenkin uupui.

Toisella kierroksella aloitettiin kehään tuloilla. Alokasluokassa kehään mennään hihnan kanssa ja hihnassa Cavalla olikin hieman erilainen mielentila kuin vapaana ollessaan. Selkeästi se ei ihan tajua että hihnassakin saatetaan olla hommissa. Tää on toki ihan ymmärrettävää kun treenataan pääasiassa niin, että se on vapaana ja remmikäytös sillä ei ole paras mahdollinen. Selkeällä käskytyksellä se tajusi kuitenkin että hommat alkoivat, vaikka remmi pysyi vielä päällä. Tätäkin voisi silloin tällöin treenailla.

Alussa tehtiin ihan vaan perusasentoja, kun Cava nyt päätti että maassa ollut esteen rima oli kummallinen ja sen lähellä ei voi olla. Vaatimalla siltä helppoja juttuja (perusasentoa ja maahanmenoa) sain sen kuitenkin keskittymään ihan mukavasti ja rimakin unohtui. Loppuaika hiottiin meidän kaukoja. Otettiin niihin lelu häiriöksi ja sehän olikin hörökorvalle ihan liikaa. Mua alkoi jo vähän ahdistaa sen lelukooma kun se ei totellut mitään käskyjä. Istui sivulla ja piti kontaktia mutta ihan sama mitä sille sanoin niin ei. Normaalisti maahanmeno käsky on kuitenkin tosi vahva niin tuntui ihan epätoivoiselle kun Cava vaan tapitti mua sen näköisenä että ei nyt ymmärrä :D Leluista luopumista siis nyt PALJON treeniin. Kaukoihin haluaisin muutenkin lisää napakkuutta.


2 kommenttia:

  1. Saahan alokkaassakin mennä yksilökehään vapaana, tai näin olen itse käsittänyt :) Paikkis on sitten toinen juttu ja siinä pitää mennä kytkettynä.

    VastaaPoista
  2. Joo yksilökehään saa mennä vapaana, mutta paikkiksiin mentävä remmin kanssa ja kehän ulkopuolella suoritettava luoksepäästävyys tehdään myös koira kytkettynä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!