torstai 6. heinäkuuta 2017

Tähystys sterilisaatio

Nyt on Cavan sterkka hoidettu, otetaan viikko vielä hieman rauhallisemmin kun meillä tuli leikkauksen jälkeen pieni takapakki. Varmuuden vuoksi, eilen kuitenkin saatiin eläinlääkäriltä jo vihreää valoa normaali arkeen palaamiselle. Cava leikattiin Espoossa eläinlääkärikeskus Sovetissa. Päädyin leikkaamaan Cavan tuolla kun kaverilta saatiin paikasta suositus ja mekin olimme tyytyväisiä siihen palveluun mitä saatiin.

Tässä pikkukoira oli jo nukahtanut :) 
Sterkkauspäivä oli 20.6 ja silloin vein Cavan heti aamusta Sovetiin. Cava rauhoitettiin ja se sai jäädä mun työpäivän ajaksi sinne. Cavalla oli taas vähän vaikeuksia nukahtaa ja se häntä huiskuen koitti nousta joka kerta kun hoitajat kävi ovelta kurkkaamassa, että onko pikkukoira jo nukahtanut. Ei sitä nyt malta nukkua kun oli ihania ihmisiä pusuteltavaksi. Kun Cava nukahti jätin sen sinne ja lähdin itse töihin. Cavalla oli edessä ensin leikkausvalmistelut ja sen jälkeen leikkaus. Leikkauksen jälkeen eläinlääkäri soittikin ja kertoi leikkauksen menneen hyvin ja sovittiin Cavan haku iltapäivään, että on varmasti herännyt. 

Ensimmäinen ilta kotona oli aikalailla tämän näköistä jumitusta
Otin Cavalle tällä kertaa kaulurin sijasta haavabodyn. Kaulureita meillä on kotona ja ajattelin bodyn olevan kivempi. Cava taisi kyllä olla asiasta erimieltä. Se inhoaa vaatteita, eikä nolo body ollut tässä poikkeus. Toisaalta se rauhoitti Cavaa kivasti kun sitä vaan ällötti ja se keskittyi sitten vaan nukkumaan ja varmaan uneksi elämästä ilman vaatteita. Ensimmäinen ilta meni kotona tosi rauhallisissa tunnelmissa, käytiin pari kertaa ulkona ja Cava sai tarpeet tehtyä, mutta ruoka ei maistunut koko iltana vaikka sitä oli tarjolla. Vettä joi vähäsen.
Cavan haavabody :D 
Seuraavana aamuna Cava oli jo melkein oma itsensä. Sai himmailla sitä aamulenkillä, mutta kotona se onneksi nukkui rauhassa suurimman osan ajasta. Selkeästi sillä oli hetkittäin tylsää kun se petaili omaa petiä uuteen järjestykseen ja muutenkin oli jo leikkisämmällä tuulella. Ruokakin maistui normaalisti. Cavalla oli kipulääkkeet 5 päivää leikkauksen jälkeen ja ne tottakai syötiin. Missään vaiheessa Cava ei vaikuttanut yhtään kipeältä ja oli tosi reipas ja iloinen potilas. 

Ensimmäinen viikko sujui hyvin ja rauhallisesti Cavaa parannellessa. Viikon päästä leikkauksesta meillä oli haavan jälkitarkastus ja olinkin jo pari päivää aikaisemmin huomannut haavan ympärillä olevan ison turvotuksen. Cavalle ilmestyi lihavan hamsterin kokoinen patti toiseen haavaan ja se näytti aika pahalle. Haavakin hieman punoitti. Käytiin sitten näyttämässä sitä ja eläinlääkäri totesi sen olevan kerääntynyttä nestettä, mikä ilmeisesti on aika yleistä minkä tahansa leikkauksen jälkeen. Siitä meille sitten vielä toinen viikko remmilenkkejä ja haavan hoitoa. 

Tässä kuvaa haavoista ja pateista ekan viikon jälkeen. 
Toinen viikko olikin sitten vähemmän hauska kun Cavaa ei lainkaan huvittanut enää olla remmissä ja elää tylsää elämää. Tuntuipa pahalle pitää pieni remmissä ja lyhyehköillä lenkeillä ja koko ajan hillitä toisen menoa. Toki Cavalle se oli hyväksi, mutta mikään ei kyllä ole kurjempaa kuin katsella aktiivista koiraa, joka ei pääse toteuttamaan itseään. Eilen käytiin sitten vielä toisessa jälkitarkastuksessa ja haavat oli hyvin parantuneet ja turvotus laskenut. Saatiin lupa palata normaaliin arkeen, mutta taidetaan varuilta ottaa vielä viikko hieman rauhallisemmin. Vapaana Cava pääsee kuitenkin jo lenkkeilemään ja palaillaan hiljalleen treenienkin pariin. 


6 kommenttia:

 1. Tsemppejä ja rapsutuksia hienolle Cavalle ❤ hurjan näköset kyllä noi patit, mutta onneksi ei mitään pahempaa ollut. Voin vaan kuvitella miten vaikeaa on pitää aussie levossa monen viikon ajan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Cava oli onneksi ihana ja kiltti potilas <3

   Poista
 2. Cindylle tehtiin normaaliin tapaan sterkkaus tammikuussa. Jo heti ensimmäisenä iltana haavan ympärille kertyi nestettä tai jotenkin turvotti ja mustelmaa tuli ympärille. Hyvin se sitten lähti parantumaan ja haava itsessään oli aika siisti ja tikit olivat itsestään sulavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla kokemuksia! :) meillä ehkä vähän yllätti kun nestettä tuli vasta n. viikko leikkauksen jälkeen niin toki heti ekana tuli fiilis et jotain pielessä kun siihen asti mennyt hyvin. Onneksi ei ollut ihmeempää :)

   Poista
 3. Voi toista! Onneksi on parantunut hyvin :) Hauska tuo haavabodykuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä oli haavabodystä ainakin ihmisille hupia :D Cavaa huvitti vähemmän, mutta luulen että sillekkin kauluria kivempi vaihtoehto. Taisi ottaa enemmän omistajalle tämä saikku kuin koiralle :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!