maanantai 3. heinäkuuta 2017

Sairasloma kuulumisia


Cava on edelleen sairaslomalla ja ei olla siis kauheasti voitu mitään tehdä. Blogissakin tästä johtuen hiljaiseloa kun ilman treenien täyttämiä iltoja on tuntunut vaikealta keksiä mitään kirjoitettavaa tänne. Sterkasta tulossa pidempi postaus kunhan saan sen valmiiksi ja koira on varmasti parantunut. Nythän se olisi jo omasta mielestään elämänsä kunnossa ja aikalailla saanut vaan himmailla sen menoa. Toivottavasti tällä viikolla saadaan eläinlääkäriltä vihreää valoa normaalille elämälle tai muuten seuraava päivitys saattaa hyvinkin sisältää jonkunlaisen hermoromahduksen.

Ei me kuitenkaan olla saikun aikana tyydytty vaan kotona makailuun (vaikka sitäkin ollaan tehty PALJON), joka päivä ollaan kuitenkin touhuttu jotakin ja koitettu pitää Cava tyytyväisenä ja edes henkisesti väsyneenä kun fyysinen väsyttäminen ei onnistu. Koska nyt on ollut pakko lenkkeillä hihnassa niin olen panostanut hihnakävelyyn enemmän. Cava on vastannut tähän hyvin ja se on suurimmalla osalla lenkeistä tosi kiva. Oon ollut tarkkana etenkin ulos menosta ja vaatinut heti ulko-ovelta rauhoittumista ja se tuntuu olevan iso tekijä tässä. Vähän samaa vaadin siltä treeneissäkin, että se ei pääse pois autosta/sisälle halliin jos rynnii mun yli. Kun ulosmenot ovat rauhallisia niin koko lenkin alkuosa tuntuu rauhoittuneen. Treeniä tottakai on vielä etenkin vetämisen kanssa, mutta sekin mennyt parempaan suuntaan. Ihana lenkkikaveri mulla! Kumpa vaan jaksaisin pitää näistä kriteereistä jatkossakin kiinni, huomattavasti miellyttävämpi lenkkeillä.

Ollaan etenkin iltalenkeillä bongailtu paljon pupuja ja Cava alkaa luopua niistä tosi kivasti. Ei enää lähde rykimään perään vaan pysähtyy tuijottamaan ja muutaman sekunnin päästä ottaa itse kontaktia. Toki jos pupu lähtee ihan vierestä niin niihin reagoi edelleen. Hienosti menty kuitenkin tän asian suhteen eteenpäin. Viime kesänähän Cavaa ei voinut edes harkita pitävän illemmalla vapaana kun olisi häipynyt pupujen perään. En mä siihen vieläkään täysin luota, mutta suunta on ainakin oikea, ehkä sitä joskus uskaltaa pitää iltalenkilläkin vapaana. Sen sijaan peurat ovat isompi ongelma. Eilen juuri saatiin peurakilarit lenkillä, vaikka Cava ei peuraa pensaassa tainnut nähdä, mutta hajun otti ja sinkoili sitten remmissä. Ihan hassua kun mekin asutaan kuitenkin aika kaupungissa niin silti osuu peuroja melko useinkin lenkin varrelle. Sen verran harvoin kuitenkin, että niitä tilanteita vaikeampi harjoitella kuin pupuja, joita on hämärämmällä joka puskassa.

Tokoa ei olla juurikaan treenattu. Tunnaria haisteltu parina päivänä ja Cava alkaa olla aika taitava. Yhtenä päivänä piilottelin sille lenkillä vaan yhtä tunnaria, mitä sai etsiä ja sen jälkeen palauttaa sen käsikosketukseen. Se sujui kivasti. Tosin pientä pureskelua tuli kun oli niin valtavan innoissaan, toivon että johtuu vaan siitä että ollut saikulla ja elämä normaalia tylsempää.. täytyy katsoa tuota palautusta ja pureskelun tilannetta sitten tarkemmin kun ollaan palattu normaaliin arkeen. Lisäksi ollaan tehty paikkista, mutta huomattavasti vähemmän kuin ennen saikkua ajattelin.


Viime viikolla innostuin myös opettamaan temppuja. Cavahan ei oikeastaan osaa mitään temppuja kun sen kanssa treenattu lähinnä vaan toko- ja rally-tokoliikkeitä. Aika kivaa vaihtelua opetella jotain ihan uutta. Tempuista ollaan ehditty opettaa oikean tassun laittamista ristiin vasemman päälle, peruuttamista rappusia ylöspäin ja kyljelle menoa. Taitava pieni aussie on ollut innoissaan uusista haasteista ja oppinut nämä tosi nopeasti. Toki temppujen opettaminen on vielä kesken, mutta jokaisella treenikerralla ne ovat menneet hurjasti eteenpäin. Reipas ja taitava pieni. Pitäisi opettaa useammin temppuja, Cava on selkeästi innoissaan kun saa tehdä jotain ihan uutta ja toisaalta itsekkin olen saanut ihan uusia haasteita kun olen joutunut miettimään, että miten saan koiran tajuamaan mitä siltä haluan. Naksuttimella sheippaamalla ollaan temppuja treenattu, siinä itselle onkin aika kova haaste poimia Cavan käytöksestä ne halutut asiat kun koira on vallan nopea.

4 kommenttia:

 1. Paranemisia ihanalle Cavalle!♥
  Viiville on ollut rusakot ja peurat aika lailla yhtä vaikeita, vaikka niitä onkin täällä maalla todella paljon.
  Ihana toi tassujen ristiin laittaminen, miten oot opettanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Opetin sen kosketusalustaa apuna käyttäen. Alkuun naksuttelin kun koski oikealla tassulla pieneen kosketusalustaan (ja ignoorasin vasemmalla tassulla tehdyt osumat). Sitten laitoin Cavan maahan ja siirsin kosketusalustan eka tassujen väliin, sitten vasemman tassun päälle ja sen jälkeen vasemman tassun viereen. Sitten olikin enää kosketusalustan häivytys ja tempun nimeäminen :) Tälleen lyhykäisyydessään. Toki useampi toisto aina jokaista vaihetta ja kun sujui niin sitten vaikeutettiin.

   Poista

Kiitos kommentistasi!