keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Leikityspäivä

Maanantaina käytiin Lohjan Koirakeskuksella leikitysillassa, missä maalimies leikitti koiria. Leikittäjänä oli maalimies Petri Artiola. Jokainen kertoi ensin hieman omasta koirastaan ja sen jälkeen sitä leikitettiin. Leikin jälkeen koirasta sai vielä palautteen. Alkuun kerroin, että Cava on aika herkkis tyyppi, mutta tykkää hurjasti leikkiä ja ihmiset on sen mielestä parasta. Sen herkkyydet ei siis varmastikkaan tässä tilanteessa tule esille, mutta ajattelin että tällainen leikitys voisi taas vahvistaa sen itseluottamusta hieman. Mainitsin myös, että ollaan kerran aikaisemminkin oltu maalimiehen leikitettävänä ja silloin Cava syttyi hyvin touhulle. Petri sitten sanoikin, että voi ei hänelle tulee paineet jos on aiemmin syttynyt ja nyt sitten ei syttyisikään Siitä ei kuitenkaan ollut huolta, Cava lähti heti leikkiin mukaan kun tajusi, mitä ollaan halliin tultu tekemään. Mulle ei ehkä niinkään tullut Cavasta uusia puolia esille, onhan se jo kerran aiemmin päässyt leikkimään maalimiehen kanssa. Edelleen se oli hurjan innokas ja maalimiehen sanojen mukaan aikamoinen tapaus. Oli kuitenkin kiva käydä uudelleen ja varmasti Cavalle tuli ainakin hetkeksi taas tosi iso ja vahva olo. Alla videot Cavan leikityksistä, hullu pikkukoira!Ensimmäisen leikityskerran jälkeen maalimies kommentoi, että Cavalta ei ainakaan saalisviettiä puutu. Niin paljon saalisviettiä, että koira alkaa haukkumaan (=turhautuu) kun ei saa lelua. Cavaa totta tosiaan harmitti jos maalimies omi lelun itselleen. Cava taistelee hyvin ja tällaisen koiran kanssa on varmasti kiva tehdä ihan mitä vaan. Ainakin koirasta näkee, että se tykkää tehdä ja haluaa tehdä ihmisten kanssa. Kuulema tosi kiva koira. 


Toiselta kierrokselta ei enää saatu niin paljoa palautetta, maalimies kommentoi vaan että aikamoinen koira. Naureskeli vähän Cavalle, kun se ei halunnut omia lelua itselleen vaan monta kertaa hyppäsi maalimiehen syliin, että "LEIKI VIELÄ!". Sanoi, että varmasti meidän harrastamissa lajeissa hyvä juttu ettei koira omi leluja vaan vahvasti tuo niitä ihmiselle. Muutenkin Cava selkeästi tykkää leikkiä juuri ihmisten kanssa eikä niinkään itsekseen. Tähän sitten mainitsin, että Cava nauttii kyllä kovasti juoksemisesta, mutta sille voi huoletta antaa vaikka pallon suuhun ja päästää rallaamaan ja purkamaan kun se tulee aina takaisin eikä tosiaan omi niitä leluja. Petri tähän vielä sanoikin, että Cavalla onkin sitä mitä purkaa ja että sen moottori ei ihan helposti tyhjene.

Oli kiva huomata, että tunnen selkeästi jo koirani, kun siitä ei nyt kauheasti tullut itselle uutta infoa. Mukavaa oli saada maalimieheltä taas hyvää palautetta koirasta ja oli myös mielenkiintoista seurata muiden paikalla olijoiden leikitystä. Tosi erilaisia koiria! Olisi ollut hurjan hauskaa ja mielenkiintoista jos paikalla olisi ollut Cavan lisäksi muitakin aussieita. Jotain muutostakin Cavassa huomasin, se leikki tietyllä tavalla paremmin kuin viimeksi. Se oli vahvempi ja jotenkin enemmän tosissaan. Myös lelun tuominen maalimiehelle uudelleen kiinni pidettäväksi oli uutta. Lelujen tuomista ollaan tottakai vahvisteltu paljon ja kyllähän Cava hirveästi tykkää ihan vaan roikkua lelussa. Muuten leikin kehittyminen menee varmasti ihan kasvamisenkin piikkiin, Cavahan oli aika nuori kun se ekaa kertaa kävi leikitettävänä. Mun hurja pikkukoira, samassa paketissa herkkä pieni Sauks, maailman kiltein sylikoira ja toisaalta sitten vietikäs harrastuseläin. On se hauska paketti :)

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!