tiistai 20. kesäkuuta 2017

Heidi Pesosen tokokoulutus 3/6Eilen oltiin taas ATD:n kentällä treenaamassa Heidin opissa. Keskityttiin häiriötreeneihin taas. Treenissä oli luoksetulon jättö ja odotus, hyppy (se tosin ilman häiriöitä) ja loppuun meillä oli vielä 20min yhteistä treeniaikaa, jonka aikana otettiin  paikalla istuminen ja ringissä porukalla häiriötreenejä.

Luoksetulossa taas Heidi häiriköi Cavaa. Cava oli parempi kuin viime viikolla, mutta ekalla kerralla se nyki niin vahvasti, että piti antaa "oijoi" palaute sille. Muuten istui nätisti ja tykkäsin siitä, että etenkin lopuksi se alkoi skarpata ja oli mulle paremmin auki kun Heidi liikkuroi ja sanoi "käsky". Kyllä näillä häiriöjutuilla vaan saa koiran paremmin kuulolle. Häiriköinnessä myös tärkeää muistaa tehdä niitäkin, että Cava saa juosta mun luokse ja vaatia siltä tehtävissä koko ajan mun kuuntelemista, ettei käy niin että koira sulkeutuu kokonaan kun tulee häiriötä eikä kuuntele enää edes multa tulevaa käskyä. Eli näissäkin saa olla tarkkana, ettei pikkukoiraa liikaa kiusata. Olin kuitenkin tosi tyytyväinen Cavaan kun tehtiin, se lopuksi alkoi skarpata kun liikkuri huusi "käsky", mutta ei kuitenkaan ollut lähdössä ilman lupaa ja mun käskyllä tuli sitten täysillä luokse.

Käytiin treeneissä läpi taas ihan perusjuttuja moneltakin osalta, oli puhetta palkkauksesta, mitä palkataan ja miten palkataan. Heidi korosti sitä, että pitäisi aina itse tietää mistä palkkaa ja jos vaikka haluaa merkin kierrossa palkata tiiviistä kaarteesta pitäisi palkkasana tulla heti kun koira suorittaa sen kaarroksen (tiiviisti) ja lelu esiin. Eikä siis oteta koiraa perusasentoon ja palkata siitä. Tosi simppeleitä juttuja, mutta etenkin nyt taas tärkeitä muistutella itselle kun ollaan Cavan kanssa tehty enemmän näitä kokonaisuuksia niin tulee helposti palkattua vasta liikkeen lopuksi. Pitäisi muistaa palkkailla eri kohdista ja muutenkin vaihdella palkkausväliä. Oon niin kaavoihin kangistunut, että tämmöset perusjutut tuottaa välillä haasteita.

Tehtiin omalla vuorolla vielä hyppyä. Cavan fiilis parantunut huimasti. Ekaa kertaa korotettiin sille hypyt 50cm, mikä on se kisoissakin hypättävä korkeus. Hienosti liiteli pikkukoira hyppyjen yli ja sillä oli hyppytreenissä oikeasti hauskaa. Hauskuus hyppytreeneissä onkin ollut meillä se pääasia viime aikoina kun onnistuin meiltä hypyn rikkomaan totaalisesti. Cavalle taas kehuja hyvästä hyppytekniikasta, ilahduttavaa että on koira, jolla luonnostaan hyvä tyyli hypätä. Alkuun tehtiin hyppyä tarjoamisen kautta ja kun Cava alkoi tarjota hyppyä niin hypytettiin sitä muutaman kerran edes takaisin. Tehtiin sekä avohypyllä että kiinteällä hypyllä ja kummassakaan ei ollut ongelmaa.

Kun kaikki koirakot olivat tehneet omat treenivuoronsa niin tehtiin loppuun porukalla vielä häiriötreenejä. Aloitettiin taas ringissä ja jokainen teki vähän oman tason mukaan. Cava aloitti teki kuuntelutreenejä sivulla, sen piti keskittyä eikä se saanut mennä muiden käskyihin, mutta samalla sen piti kuitenkin pysyä hereillä ja reagoida nopeasti mun sanomiin käskyihin. Näiden lisäksi tehtiin sivulle tuloja, kaukoja ja lyhyt paikalla makuu ringissä. Cava oli suhteellisen hyvin kuulolla, mutta muiden ihmisten painokkaasti sanomat "maahan" käskyt saivat sen valumaan epävarmana maahan. Näitä pitää treenata tosi paljon, reagoi nykyään tosi helposti muiden sanomiin käskyihin, etenkin paikkiksen alussa. Paikkis meillä muutenkin ei ole se nätein liike vaikka Cava siellä pysyy niin en haluaisi enää piste menetyksiä siitä, että Cava joko vaipuu koomaan ja vaatii tuplakäskyn tai sitten valahtaa maahan jonkun toisen käskyllä. Sterkan jälkeen koitetaan saada ainakin kerta viikkoon paikkis treenejä, että voidaan näitä harjoitella. Tehtiin lopuksi myös paikalla istuminen. Se sujui ihan kivasti, ei olla kauheasti tehty, mutta nyt Cava istui nätisti eikä sillä ollut aikomustakaan valahtaa maahan. Hieno typy.

Kivat treenit kaiken kaikkiaan ja paljon tuli taas ideoita omiin treeneihin. Juteltiin Heidin kanssa häiriötreeneissä siitä, että Cavaa pitäisi koko ajan haastaa treeneissä. Oli ne sitten häiriöitä tai vaikeampia tehtäviä. Mulla on huono tapa jäädä hinkkaamaan liikaa samaa, vaikka treenissä pitäisi koko ajan edetä. Hirveästi treenimotivaatiota, mutta nyt pidetään ainakin kolme viikkoa treeneistä taukoa, että Cava saa toipua sterkasta rauhassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!