tiistai 2. toukokuuta 2017

Vappuaksaa

Aksakaverukset ūüėć #wirneen #workingaussie #australianshepherd

Henkilön Cava - Wirneen Lumoava Loitsu (@cavatheaussie) jakama julkaisuVappuna tuli treenailtua paimennuksen lisäksi tokoa ja agilityä. Toko treenattiin AgiMestalla sisällä hallissa. Onnea oli hallivuoro loskasäässä :D Cava keskittyi niihin meidän haasteisiin. Tehtiin hyppyä, häiriöityjä kaukoja ja paikallamakuuta.

Aloitettiin hypyillä. Mulla oli pari eri näköistä hyppyä laitettu halliin ja tehtiin niitä sitten. Tyytyväinen oon, että saatiin niitä onnistumisia heti ensimmäisellä toistolla. Se kun on Cavalle ollut vaikeaa ja mielellään ensimmäisenä vaihtoehtona kiertäisi hypyn. Harmillisesti Cava kuitenkin kolautti tassunsa yhdellä hypyllä ja sen jälkeen koko hyppy muuttui sen mielestä epäilyttäväksi ja epämiellyttäväksi. Voi herkkis! Sillä on nyt ollut ihan ihmeellisiä herkkistelyjä milloin mistäkin. Tehtiin treenin loppuun vielä pari motivoivaa hyppyä lelulla ja niissä se alkoi sujumaan taas paremmin.

Hyppyjen lisäksi tehtiin häiriöityjä kaukoja. Ei mitään isoja häiriöitä, mutta niin, että Cavan takana käveli ja heilui ihminen. Cava onnistui nyt vaihdoissa suhteellisen hyvin, mutta silti se on mun mielestä vähän hitaampi vaihdoissa jos jotain pientäkään häiriötä on mukana. Täytyy nyt ottaa kuurina kaukoja aina kun saa treeniseuraa. Paljon hyviä vaihtoja kuitenkin, maahanmenot ehkä ne hitaammat. Istumiset varsin napakoita. Vähän tuli treenikaverilta huomautusta, että mun käsiapu alkaa välillä liian aikaisin/on suullisen käskyn kanssa eriaikainen. Pitää tähän kiinnittää huomiota. Cava myös ennakoi joitakin vaihtoja ja siihen täytyy nyt alkaa enemmän kiinnittää huomiota.

Vikana tehtiin vielä paikallamakuuta. Aika häiriöherkkähän Cava on ja pää nousee helposti jos joku liikkuu, mutta uudessa paikassa ja melko isossa häiriössä saatiin tästä huolimatta tosi kivoja onnistumisia ja näyttäisi kyllä Cavalle sopivan huomattavasti paremmin tuo makuu, missä sillä on pää alhaalla. Siitä tulee tosi hieno!

Eilen käytiin myös aksaamassa. Ehkä Cavan 4-5 kerta ikinä aksaesteiden parissa. Oli tosi kivaa, semmosta rentoa hömpöttelyä. Cava tykkäsi hurjasti ja voi hitsi se on nopea! Siitä tulisi ihan tykki kyllä. Mua edelleen vähän jännittää aksa niiden C/C lonkkien takia vaikka moni onkin sanonut sen olevan turhaa. Kuitenkin taas tuli olo, että aksa olisi kivaa vastapainoa tokoilulle. Kai me nyt kesällä koitetaan sitäkin tehdä. Ei silleen vakavasti, mutta kuitenkin järkevästi. Illalla ja aamulla jo innostuin naksuttelemaan Cavalle 2on2offia.. Jos sitä möllikisoihin ainakin! :) Alla pari videota Cavan alkeistreeneistä.

#agilitysilakka ūüėćūüėć

Henkilön Cava - Wirneen Lumoava Loitsu (@cavatheaussie) jakama julkaisu#agilitysilakka ūüėć ei paljon Cavaa hidastanut tehd√§ hommia toisen ohjaajan kanssa. Kiitos @siirisaukko ūüėä

Henkilön Joanna Nurkki (@joannanurkki) jakama julkaisu


4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!