torstai 25. toukokuuta 2017

Tokopossu


Tiistaina oltiin treenaamassa Sipoossa Jessican opissa. Ihana aurinkoinen päivä oli treenata ulkokentällä ja ehdittiin treenissä katsoa vaikka mitä. Pääpaino treenissä oli kuitenkin seuraamisessa. Treenit eivät menneet ihan suunnitelmieni mukaan, sillä jostain (itselleni tuntemattomasta) syystä mulla oli ihanan ja kiltin Cavan sijasta pieni pelleilevä apina treenattavana. Olin ehkä pienesti järkyttynyt tästä, koska yleensä Cava on tosi nöyrä treenikaveri ja se yrittää kovasti tehdä parhaansa. Virheitä tulee lähinnä mun epäselvästä ohjaamisesta johtuen tai sitten liian vaikeissa tehtävissä.

Nyt Cava kuitenkin selkeästi possuili treenien aikana. Luoksetulossa se karkasi ennen käskyä, veti korvat taakse ja perusasentoon laskeutumisen sijaan se ryntäsi mun selän taakse ja sai hurjat hepulit. Kaukoissa se tarjosi kahta vaihtoehtoa, joko se ei noussut ylös ollenkaan, mitä ei ole varmaan koskaan tehnyt, tai sitten loikkasi isolla pompulla mun kättä kohden ja liikkuin varmaan metrin verran eteenpäin, tämäkin sellainen kaukovariaatio mitä ei kyllä meidän treeneissä ole ennen nähty. 

Sanomattakin selvää, että Cavalla oli järkyttävän hauskaa samalla kun itsellä tuskan hiki valui selkää pitkin ja tunsin oloni täysin epäonnistuneeksi koirankouluttajaksi. En ihan tiedä mistä nämä pelleilyt saivat alkunsa, meidän treenit alkoi kuitenkin tosi hyvin. Sain Cavan kentälle hirveän nätisti ja hallitusti. Meille nämä hallitut paikalle saapumiset ovat jatkuvasti treeniä vaativa asia ja taas tullut keväällä lipsuttua omista kriteereistä. Nyt olin kuitenkin tosi tyytyväinen siihen miten siirryttiin autolta kentälle. Cava oli koko ajan kontaktissa ja hallinnassa ja oltiin oikeasti menossa yhdessä tekemään hommia.

Aloitettiin treeni liikkuroidulla seuraamisella. Tässä pikkukoiran mopo keuli vähän liikaa. Jessica sanoi, että nyt voi ja kannattaa alkaa puuttumaan turhaan pomppimiseen. Mopon keulimisesta ja alun pomppuisammasta menosta huolimatta olin tosi tyytyväinen. Käännökset oikeaan ja vasempaan oli tosi nätit ja tiiviit, kontakti pysyi läpi pitkähkön seuruukaavion ja Cavan asenne oli ihana. Täyskäännökset irtosi vähän, mutta nätit nekin oli ja huomattavaa parannusta näkyvissä. Perusasennot kaaviossa olivat myös tosi kivat! Usein Cava niissä pysähtyy vähän edelle, mutta nyt jokaisessa paikka pysyi. Itsekkin maltoin kuunnella liikkurin käskytyksiä. 

Tämän jälkeen haastettiin Cavaa vielä lisää ottamalla lyhyempiä seuruupätkiä erilaisilla häiriöillä ym. Jessica liikkuroi ja käveltiin ruudun läheltä, ruudun läpi, tokoesteen eteen, johon pysähdys ja täyskäännös, kiertotötterön ohi, noutokapuloiden välistä. Nämä oli vähän vaikeita. Cava olisi ihan kamalasti halunnut aina vähän katsoa ja käydä haistelemassa, että mikäs juttu tässä on. Loppua kohti parani, mutta tämmöisiä häiriöitä pitäisi ottaa enemmän omaankin treeniin. 

Tehtiin lyhyt palkaton ja kisamainen pätkä. Lyhyt seuruukaavio oli tosi ok, kaukot ja luoksetulo kamalat, pito kiva ja liikkeestä maahanmeno ihan nätti. Luoksetulon alkua otettiin sitten useampi toisto uudelleen ja se oli hyvä. Ei mitään ongelmaa edes niillä toistoilla kun Jessica yritti houkutella Cavaa enemmänkin nousemaan. Kaukot kuitenkin tökki ihan koko treenin. En ymmärrä. Ei saatu niitä onnistumaan edes läheltä tehdessä. Ollaan kuitenkin treenattu i-m vaihtoja tosi paljon ja tällaista ongelmaa ei ole tullut kohdalle. Ne ei onnistunut edes kun muistuteltiin liikerataa namin avulla. Sitten treenin jälkeen kun tein ne parkkiksella niin ei kuitenkaan ollut mitään ongelmaa. Jotenkin hämmentävää.


Pienen tauon jälkeen alettiin pohtia Cavan hyppyongelmaa. Kun se niin paljon mielummin rallaisi hyppyä ympäri kuin tulisi yli. Ollaan katsottu tätä aika monella eri kouluttajalla ja välillä saatu onnistumisia, mutta yleensä sitten seuraavassa treenissä tullut taas epäonnistumisia. Ei olla mun mielestä ihan kauheasti edistytty ja epäonnistuneet treenit on olleet kamalia. Cava on saanut itsensä pari kertaa ihan paineeseen kun rallaaminen on kielletty ja musta sille on vähän muodostunut ajatus, että inhottava hyppy. Tehtiin ihan tosi helppoa treeniä niin, että Cava sai tarjota hyppyä ja sille heitettiin siitä nami palkaksi. Jessica sanoi, ettei ehkä suosittele meille tässä kohtaa lelupalkkaa vaan tekisi namilla. Lelu vissiin nostaa kierroksia sen verran Cavalla ettei oppiminen ole parasta mahdollista. Juteltiin myös Cavan paineistumisesta ja Jessica oli sitä mieltä, että Cava ei ehkä ihan tiedä mitä siltä halutaan ja se tarjoaa juoksemista ja kun se kielletään Cava menee lukkoon. Varmasti onkin näin. Nyt Cava tarjosi hyviä hyppyjä ja vähitellen vaikeutettiin (otettiin agilitysiivekkeet pois, olin itse passiivisempi ja muutama toisto niin, että Cava istui toisella puolella ja kutsuin sen yli). Tosi monta onnistumista ja Cavankin ilme oli parempi. Vaatii hyppy ihan hurjasti edelleen vahvistamista. Harmittaa, miten siitä onkin tullut sellainen mörköliike. Itse pelkään aina sen epäonnistumista ja takaraivossa kummittelee ne treenikerrat kun Cava on paineistuneena kipittänyt estettä karkuun. Pitäisi siis malttaa treenata tosi maltillisesti tätä ja löytää Cavalle motivaatiota. Surettaa vähän että oon onnistunut saamaan sille noin epämiellyttävän fiiliksen koko liikkeeseen.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!